r
Nosalty Logó

Thai csirkegombócleves

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NapsütötteVidékünkön
Thai csirkegombócleves
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Leves

Gombócok

Tálalás

332
Kalória
14.9g
Fehérje
12.6g
Szénhidrátok
24.6g
Zsír
203.8g
Víz
53.9g
Koleszterin
1.7g
Rost
2.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Leves

Gombócok

Tálalás

Összesen 332 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Leves

Gombócok

Tálalás

Összesen 1326 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Leves

Gombócok

Tálalás

Összesen 66 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1806.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    1352 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    203.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    2125 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 332 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.7 g

Zsír

  • Összesen
    98.5 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7224.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    447 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    356 mg
  • Foszfor
    928 mg
  • Nátrium
    5406 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    815.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    745 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    322 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    8500 micro
  • β-crypt
    73 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    658 micro
Összesen 1326 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    41 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    427 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 66 kcal

Elkészítés

Leves

  1. A csirkehúslevest és a kókusztejet összekeverjük és felforraljuk. Hozzáadjuk a zöldcitromleveleket és a karikákra vágott gyömbért.
  2. A gyöngyöző leveshez adjuk a gombócokat, és körülbelül 5 percig főzzük őket. A levest közben halszósszal, cukorral és zöld citromlével ízesítjük. A pak choit darabokra vágjuk, majd a levesbe tesszük és még 2-3 percig főzzük a levest.

Gombócok

  1. A gombócokhoz tálba tesszük a darált csirkehúst. A bambuszrügyet, chilit és a korianderzöldet apróra vágjuk, majd a húshoz adjuk. A gyömbért lereszeljük, majd a halszósszal és a kukoricaliszttel a tálba tesszük.
  2. Tengeri sóval és frissen őrölt fehér borssal fűszerezzük. Az egészet alaposan összegyúrjuk és kis gombócokat formálunk. Félretesszük.

Tálalás

  1. A tálaláskor a levest tányérokba merjük, karikákra vágott chilivel, korianderzölddel és csíkozott zöldcitromlevéllel megszórva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 20 perc

Egy kutatás szerint a vízitorma a világ legegészségesebb zöldsége, de a pak choi sem marad távol tőle; az előkelő második helyen áll. Mindkét zöldséget termeltem idén; most a pak choi-omat használtam fel, egy thai levest készítve. A thai konyha egyik legfontosabb alapanyaga a kókusz és a belőle készült kókusztej. Ez és a csirkehúsleves adja ennek a csirkegombóclevesnek az alapját. A húslevest érdemes házilag elkészíteni, hiszen ez adja a legfinomabb alapot az ételeinknek. A leveshez való fűszereket, alapanyagokat távol-keleti élelmiszerboltokban szerezhetjük be; javaslom elhagyni a gyömbért, ha valaki nem kedveli.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Magyaros karfiolleves

A magyaros karfiolleves egy gyors, könnyű, maradékmentő (mivel a karfiol zsenge zöldjét is belefőzzük), emellett pénztárcabarát leves: egyszerűen elkészíthető, viszont komplex ízű ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Banános őzgerinc sütés nélkül

Az interneten böngészve találtam egy Gabriella nevű hölgy blogján ezt a receptet. Nagyon könnyű krémje van, nagyon nagyon finom, és sütni sem kell. A banán helyett tehetünk bele ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!