r
Nosalty Logó

Zöldséges erőleves

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Belvedere
Zöldséges erőleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 331 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1336 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 45 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1017.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    570 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    605.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    506 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    135 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    4929 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    971 micro
Összesen 331 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.4 g

Zsír

  • Összesen
    71 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    362 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4069.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    379 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    1067 mg
  • Nátrium
    2279 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    2420.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2024 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    541 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    19716 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    3883 micro
Összesen 1336 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    246 micro
  • β-karotin
    652 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 45 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tetszés szerint feldaraboljuk a megtisztított sárga- és fehérrépát, majd olajon addig dínszteljük, amíg az olaj át nem veszi a sárgarépa színét.
  2. Ekkor felölntjük másfél liter forró (!) vízzel, és beledobjuk a kockát, majd még ízesítjük bőségesen.
  3. Hozzáadjuk a zöldségeket, és elkezdjük forralni. Amikor kezd kialakulni az aranysárga szín, beletesszük a csirkét. (Vagy éppen, amiből a húslevest készítjük.)
  4. Nagyjából fél óra után hozzáadjuk a fél csokor petrezselymet, még pedig felét egészben, felét apróra vágva. Így főzzük bugyogtatva (nem forralva!)erős 2 órán át. (Ha betegnek főzöm, akkor nem adok hozzá tésztát, amúgy természetesen cénametélt dukál bele.)
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 276
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 93
  • Össznézettség: 73204
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 27.

Ajánló

"Nagy beteg" esetén kis erőspistával keverjük el a levét, úgy tálaljuk fel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Belvedere 23 recept

Ez a leves az egyik kedvencem télen. Mint tudjuk, ha a férfi beteg, akkor vége a világnak. De ez a leves egy kisebb meghűlésből a testvéremet, az apukámat és a páromat is lábra állítja 1 nap alatt. Most csirkecombbal jegyeztem le, mert a páromnak ma így főzöm, de a nyak, a szárny, a mell is nyugodtan mehet bele. Sőt ettük már disznóból és marhából, de csontból is. A marhával valami eszméletlen tud lenni. Jobbulást Uraim!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...