r
Nosalty Logó

Fenséges csirkepaprikás

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Simon Gábor
Fenséges csirkepaprikás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Barna csirkealaplé

Csirkepaprikás

Tejfölös habarás

Összesen 663 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Barna csirkealaplé

Csirkepaprikás

Tejfölös habarás

Összesen 2657 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Barna csirkealaplé

Csirkepaprikás

Tejfölös habarás

Összesen 29 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.7 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3652.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    506 mg
  • Nátrium
    2773 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1471.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    323 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    696 micro
  • β-karotin
    2342 micro
  • β-crypt
    99 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    956 micro
Összesen 663 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    187 g

Zsír

  • Összesen
    139.9 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    938 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14609.6 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    813 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    436 mg
  • Foszfor
    2024 mg
  • Nátrium
    11093 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    5884.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1292 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    377 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    470 mg
  • Retinol - A vitamin:
    329 micro
  • α-karotin
    2782 micro
  • β-karotin
    9370 micro
  • β-crypt
    395 micro
  • Likopin
    5147 micro
  • Lut-zea
    3824 micro
Összesen 2657 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    58 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 29 kcal

Hozzávalók

Barna csirkealaplé

Csirkepaprikás

Tejfölös habarás

Elkészítés

Barna csirkealaplé

  1. Tegyük a csirkenyakat, a félbevágott vöröshagymát, paprikát, paradicsomot, fokhagymát és pár szál rozmaringot egy tepsire. Locsoljuk meg egy kevés kacsazsírral, forgassuk át az egészet, majd tegyük be a sütőbe 200°C-on nagyjából egy órára, hogy szépen megsülhessenek.
  2. Időnként forgassuk át, hogy egyenletesen megpiruljon. Az elkészült sült alapot vegyük ki a sütőből, majd tegyük át egy fazékba.
  3. Adjuk hozzá a friss sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a szárzellert. Szórjuk bele az egész borsot, a sót, végül öntsük fel vízzel. Tegyünk bele még friss rozmaringot, vagy egyéb zöldfűszereket.
  4. Forraljuk fel, majd takarékon főzzük 3-4 órát. Ha nagyon elfőne a leve, pótoljuk vízzel.
  5. Szűrjük le az alaplevet.
  6. Az alaplé nagy részét érdemes lefagyasztani, így később bármikor fel lehet használni.

Csirkepaprikás

  1. Hevítsünk fel egy serpenyőt, tegyük bele a kacsazsírt, majd a csirkecombokat bőrrel lefelé.
  2. Pirítsuk meg aranybarnára a combokat, majd szedjük ki őket. Ezek a pörzsanyagok is hozzáadnak az igazán jó pörköltalaphoz.
  3. Szórjuk bele a finomra vágott vöröshagymát a serpenyőbe, és pirítsuk meg üvegesre.
  4. Jöhet bele az apróra vágott paprika és a fokhagyma, amit pirítsunk tovább.
  5. Húzzuk félre, szórjuk meg a fűszerpaprikával, adjuk hozzá a paradicsom concassét, kavarjuk át, ezután húzzuk fel egy adag alaplével.
  6. Főzzük 20-30 percet, hogy szépen megpuhulhassanak az összetevők.
  7. Tegyük vissza a csirkecombokat a paprikás alapba, és öntsük fel annyi alaplével, hogy ellepje.
  8. Szépen, lassan főzzük nagyjából egy órát, amíg megpuhulnak a combok.
  9. Szedjük ki a húst, hogy könnyebben be tudjuk habarni.

Tejfölös habarás

  1. Keverjük ki a lisztet és a vizet simára. Ezután adjuk hozzá a tejfölt is, majd kavarjuk ki.
  2. Folyamatos keverés közben öntsük a paprikásba. Ha túl sűrű lenne a paprikásunk szaftja, húzzuk fel alaplével vagy akár vízzel a kívánt sűrűséghez.
  3. Forraljuk ki a mártást pár perc alatt.
  4. Ha még simább paprikást, és világosabbat szeretnénk, akkor botmixerrel turmixoljuk simára.
  5. Tálaljuk a kedvenc köretünkkel, jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 256
  • Tegnapi nézettség: 17
  • 7 napos nézettség: 114
  • Össznézettség: 41882
  • Feltöltés dátuma: 2022. február 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fenséges csirkepaprikás
Simon Gábor 62 recept

A csirkepaprikás egyike azon ételeknek, amely szinte a legközelebb áll a szívünkhöz, hisz megannyi családi ebéd emléke köthető hozzá. Igaz, hogy a nagymama paprikása mindig a legjobb lesz, de egy pár technikát alkalmazva mi is igazán fenségeset alkothatunk. Aki még nem készített barna alaplevet hozzá, az mindenképp próbálja ki, mivel sokkal gazdagabb ízvilága lesz tőle a mártásnak!

Hozzávalók

Barna csirkealaplé

Csirkepaprikás

Tejfölös habarás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...