r
Nosalty Logó

KFC jellegű sült csirkecombok

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
KFC jellegű sült csirkecombok
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Fűszeres pác

Fűszeres panír

733
Kalória
45.9g
Fehérje
73g
Szénhidrátok
27.8g
Zsír
240.6g
Víz
185.2g
Koleszterin
4.5g
Rost
6.5g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Fűszeres pác

Fűszeres panír

Összesen 733 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Fűszeres pác

Fűszeres panír

Összesen 2930 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Fűszeres pác

Fűszeres panír

Összesen 102 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2797.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    526 mg
  • Nátrium
    1947 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    240.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    787 micro
  • β-crypt
    186 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    784 micro
Összesen 733 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    183.6 g

Zsír

  • Összesen
    111.3 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    741 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11191.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    276 mg
  • Kálcium
    651 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    2104 mg
  • Nátrium
    7788 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    292.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    962.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    497 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    509 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    3149 micro
  • β-crypt
    744 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3135 micro
Összesen 2930 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 102 kcal

Elkészítés

Fűszeres pác

  1. A fűszereket szórjuk egy tálba, öntsük hozzá az írót, és kavarjuk jól össze. Tegyük bele a csirkecombokat csontostul vagy filézve, ki hogy szereti. Természetesen lehet csirkemellet és szárnyakat is használni hozzá.
  2. Forgassuk át a pácban a húst, majd tegyük be a hűtőbe pihenni min. 4 órára, de érdemes inkább 12-24 órára.

Fűszeres panír

  1. Egy nagy tálba szórjuk bele a finomlisztet és a fűszereket. Kavarjuk össze egyneművé, majd tegyük bele egyesével a lecsepegtetett húsokat, és forgassuk át őket alaposan a fűszeres lisztben, a felesleget pedig rázzuk le.
  2. Bő olajban kell kisütni a húsokat, amit érdemes alacsonyabb hőfokon lassan sütni, nagyjából 160-165°C-on. Egy adag kacsazsír hozzáadásával még ízletesebbé tehetjük a végeredményt. A csirke méretétől függően változhat a sütési idő. Ha csontos, akkor érdemes kb. 12 percig sütni. Csak annyit tegyünk be egyszerre sülni, amennyi nem hűti le túlzottan az olajat.
  3. Amikor szép aranybarnára megsültek, akkor szedjük ki lehetőleg egy rácsra hűlni.
  4. Tálaljuk friss kenyérrel, sült krumplival, káposztasalátával és a kedvenc mártogatósainkkal. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 15 perc

A Kentucky stílusú csirke világszerte közkedvelt fogás, aminek jellegzetessége a fűszeres, ropogós bunda és az omlós, puha hús. Az otthon elkészített fajta sem fog csalódást okozni, a lényeg, hogy használjuk bátran a fűszereket, és hagyjunk neki időt pácolódni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!