KFC jellegű sült csirkecombok
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 7% Zsír
Fűszeres pác
-
4g só0 kcal
-
4g fokhagymapor12 kcal
-
4g vöröshagyma1 kcal
-
3g zeller1 kcal
-
4g gyömbérpor13 kcal
-
1g mustár1 kcal
-
3 kcal
-
3 kcal
-
0g chili0 kcal
-
100g író40 kcal
-
125g csirke alsócomb135 kcal
-
125g csirke felsőcomb235 kcal
Fűszeres panír
-
75g finomliszt273 kcal
-
4g vöröshagyma1 kcal
-
4g fokhagymapor12 kcal
-
3 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
250g napraforgó olaj0 kcal
-
11g kacsazsír0 kcal
Összesen
733
kcal
- 12% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 7% Zsír
Fűszeres pác
-
17g só0 kcal
-
15g fokhagymapor50 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
10g zeller4 kcal
-
15g gyömbérpor50 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
11 kcal
-
11 kcal
-
0g chili0 kcal
-
400g író160 kcal
-
500g csirke alsócomb539 kcal
-
500g csirke felsőcomb939 kcal
Fűszeres panír
-
300g finomliszt1092 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
15g fokhagymapor50 kcal
-
11 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
1000g napraforgó olaj0 kcal
-
45g kacsazsír0 kcal
Összesen
2930
kcal
- 12% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 7% Zsír
Fűszeres pác
-
0.6g só0 kcal
-
0.5g fokhagymapor2 kcal
-
0.5g vöröshagyma0 kcal
-
0.3g zeller0 kcal
-
0.5g gyömbérpor2 kcal
-
0.2g mustár0 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
14g író6 kcal
-
17.5g csirke alsócomb19 kcal
-
17.5g csirke felsőcomb33 kcal
Fűszeres panír
-
10.5g finomliszt38 kcal
-
0.5g vöröshagyma0 kcal
-
0.5g fokhagymapor2 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
34.9g napraforgó olaj0 kcal
-
1.6g kacsazsír0 kcal
Összesen
102
kcal
- 12% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.9 g
Zsír
-
Összesen 27.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 185 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2797.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 163 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 526 mg
-
Nátrium 1947 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 240.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 124 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 127 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 787 micro
-
β-crypt 186 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 784 micro
Összesen
733
kcal
- 12% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 183.6 g
Zsír
-
Összesen 111.3 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 741 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11191.3 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 276 mg
-
Kálcium 651 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 330 mg
-
Foszfor 2104 mg
-
Nátrium 7788 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 292.2 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 962.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 497 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 43 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 149 micro
-
Kolin: 509 mg
-
Retinol - A vitamin: 197 micro
-
α-karotin 71 micro
-
β-karotin 3149 micro
-
β-crypt 744 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3135 micro
Összesen
2930
kcal
- 12% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 390.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 272 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 110 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 109 micro
Összesen
102
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Fűszeres pác
-
1.5 ek só
-
15 g fokhagymapor
-
15 g gyömbérpor
-
1 ek fűszerpaprika
-
1 ízlés szerint chili
-
400 ml író
-
500 g csirke alsócomb
-
500 g csirke felsőcomb
Fűszeres panír
-
300 g finomliszt
-
15 g fokhagymapor
-
1 ek fűszerpaprika
-
1 ízlés szerint chilipehely
-
1000 ml napraforgó olaj
-
3 ek kacsazsír
Elkészítés
Fűszeres pác
- A fűszereket szórjuk egy tálba, öntsük hozzá az írót, és kavarjuk jól össze. Tegyük bele a csirkecombokat csontostul vagy filézve, ki hogy szereti. Természetesen lehet csirkemellet és szárnyakat is használni hozzá.
- Forgassuk át a pácban a húst, majd tegyük be a hűtőbe pihenni min. 4 órára, de érdemes inkább 12-24 órára.
Fűszeres panír
- Egy nagy tálba szórjuk bele a finomlisztet és a fűszereket. Kavarjuk össze egyneművé, majd tegyük bele egyesével a lecsepegtetett húsokat, és forgassuk át őket alaposan a fűszeres lisztben, a felesleget pedig rázzuk le.
- Bő olajban kell kisütni a húsokat, amit érdemes alacsonyabb hőfokon lassan sütni, nagyjából 160-165°C-on. Egy adag kacsazsír hozzáadásával még ízletesebbé tehetjük a végeredményt. A csirke méretétől függően változhat a sütési idő. Ha csontos, akkor érdemes kb. 12 percig sütni. Csak annyit tegyünk be egyszerre sülni, amennyi nem hűti le túlzottan az olajat.
- Amikor szép aranybarnára megsültek, akkor szedjük ki lehetőleg egy rácsra hűlni.
- Tálaljuk friss kenyérrel, sült krumplival, káposztasalátával és a kedvenc mártogatósainkkal. Jó étvágyat!
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 155
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 56
- Össznézettség: 10785
- Feltöltés dátuma: 2023. március 21.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
mentes receptek
kategória:
tojásmentes receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1495 recept
A Kentucky stílusú csirke világszerte közkedvelt fogás, aminek jellegzetessége a fűszeres, ropogós bunda és az omlós, puha hús. Az otthon elkészített fajta sem fog csalódást okozni, a lényeg, hogy használjuk bátran a fűszereket, és hagyjunk neki időt pácolódni.