r
Nosalty Logó

Porhanyós csirkecombok hagymás burgonya ágyon

Marti48
Porhanyós csirkecombok hagymás burgonya ágyon
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Csirkecomb

Hagymás krumpli

291
Kalória
20.7g
Fehérje
21.7g
Szénhidrát
13.1g
Zsír
192.7g
Víz
96.2g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
1.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Csirkecomb

Hagymás krumpli

Összesen 291 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Csirkecomb

Hagymás krumpli

Összesen 1162 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Csirkecomb

Hagymás krumpli

Összesen 86 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    446.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    192.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 291 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.8 g

Zsír

  • Összesen
    52.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    385 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1785.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    936 mg
  • Nátrium
    458 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    86.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    770.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    272 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    454 micro
Összesen 1162 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 86 kcal

Elkészítés

Csirkecomb

  1. A combokat leöblítjük, leitatjuk, majd egyenként bedörzsöljük a fűszersóval, borsozzuk, és megkenjük a mustárral.
  2. Felforrósítjuk a libazsírt. A combokat elősütjük, majd egy tányérra kiszedjük.

Hagymás krumpli

  1. Meghámozzuk a burgonyát, majd vékonyan felkarikázzuk. A megtisztított hagymát hosszában félbevágjuk, és szintén vékonyra karikázzuk.
  2. Egy közepes méretű tepsibe rétegezzük a burgonyát és a hagymát.
  3. Megszórjuk a felaprított petrezselyemmel (és ízlés szerint majoránnával). Megsózzuk, borsozzuk.
  4. Az elősütött csirkecombokat a tetejére helyezzük, és a sütésből visszamaradt folyékony libazsírral megöntözzük.
  5. Pici vizet (ca. 0.5 dl) öntünk alá, és alufóliával lefedjük.
  6. Előmelegített sütőbe toljuk, és addig pároljuk így, amíg a burgonya meg nem puhul. Ekkor eltávolítjuk a fóliát, és az egészet ízlés szerintire pirítjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Mignon tepsis krumpli receptje inspirált a sült csirkecombok ily módon történő elkészítésére. Nagyon finomra sikerült, csak ajánlani tudom! Sajnos nem éppen nevezhető "könnyű kis éteknek", de megéri az átmeneti lemondást a fogyózásról! :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...