r
Nosalty Logó

Bun cha (vietnami húsgolyók) pak choi- és uborkasalátával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Hering András
Bun cha (vietnami húsgolyók) pak choi- és uborkasalátával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húsgolyókhoz

A szószhoz

A pak-choi salátához

Az uborkasalátához

A tálaláshoz

Összesen 2760 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húsgolyókhoz

A szószhoz

A pak-choi salátához

Az uborkasalátához

A tálaláshoz

Összesen 2760 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húsgolyókhoz

A szószhoz

A pak-choi salátához

Az uborkasalátához

A tálaláshoz

Összesen 100 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    144.3 g

Zsír

  • Összesen
    104.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9443.3 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    851 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    520 mg
  • Foszfor
    1878 mg
  • Nátrium
    5919 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    315.2 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1705.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    948 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    587 micro
  • Kolin:
    534 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    1286 micro
  • β-karotin
    8351 micro
  • β-crypt
    133 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6562 micro
Összesen 2760 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    144.3 g

Zsír

  • Összesen
    104.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9443.3 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    851 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    520 mg
  • Foszfor
    1878 mg
  • Nátrium
    5919 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    315.2 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1705.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    948 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    587 micro
  • Kolin:
    534 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    1286 micro
  • β-karotin
    8351 micro
  • β-crypt
    133 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6562 micro
Összesen 2760 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    320 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 100 kcal

Hozzávalók

A húsgolyókhoz

A szószhoz

A pak-choi salátához

Az uborkasalátához

A tálaláshoz

Elkészítés

A húsgolyókhoz

  1. Egy kis serpenyőben öntsük össze a vizet és a cukrot, majd közepes lángon kezdjük el karamellizálni. Akkor indul be a folyamat, ha sok apró buborékot látunk a felszínén, színe pedig a világosból sárgára, majd sötétbarna, karamellszínűvé válik. Ez nagyjából 8-10 percet vesz igénybe, eközben nyugodtan vágjuk finomra a hagymánkat.
  2. Ha elkészült a karamellünk, adjunk hozzá még 2 evőkanál hideg vizet, keverjük össze, és adjuk hozzá egy keverőtálban a darált húshoz. Mehet hozzá a többi alapanyag is szépen sorban: újhagyma, snidling, citromfű, 3 ek halszósz, 2 teáskanál osztrigaszósz, bors ízlés szerint.
  3. Alaposan gyúrjuk össze a húst a fűszerekkel, hogy jól összeérjen, majd 10-15 perce tegyük félre, de a tökéletes pácolás érdekében akár 1-2 órára a hűtőszekrényben is pihentethetjük. Ha letelt az idő, diónyi gombócokat formázunk belőle, majd egy nagyobb serpenyőben, a felhevített szezámolajon átsütjük őket. Használjunk nagy lángot, és rázogassuk/forgassuk őket folyamatosan!

A szószhoz

  1. A mártás elkészítéséhez egy tálban habverővel keverjük össze a lime vagy citrom levét, a cukrot, a vizet, rizsecetet és a halszószt. Kisebb lábosba tesszük, és nagyjából a felére forraljuk vissza. Ha kész, hagyjuk kihűlni.
  2. Ízlés szerint fűszerezzük apróra zúzott chilivel és fokhagymával, dobjuk fel a vékonyra szeletelt sárgarépával.

A pak-choi salátához

  1. Szedjük levelére a pak choi-t, alaposan mossuk meg, majd a gyökér végét vágjuk le egyenesre.
  2. Melegítsük fel a mogyoróolajat egy nagy wokban vagy serpenyőben közepes lángon, és adjunk hozzá 1 evőkanál szezámolajat, a fokhagymát, a chilit, a halszószt, szójaszószt, limelevet, pici vizet és a pak choi-t. Forgassuk, mozgassuk össze őket, amíg a leveleken bevonat képződik.
  3. Vegyük vissza a hőt, majd 3-6 percig süssük tovább időnként dobálva, egészen addig, amíg a levelek megfonnyadnak (a szárak gyengédek-ropogósak legyenek). Ha kész, szórjuk meg fekete szezámmal.

Az uborkasalátához

  1. A kígyóuborkából szalagokat reszelünk, majd egy részüket sózzuk, citromlével átforgatjuk.
  2. A szalagok másik részét julienne-re szeleteljük a salátához: kis rizsecetet kis vízzel, cukorral, sóval felforraljuk, majd hagyjuk kihűlni, végül ebbe tehetjük az uborkaszeleteket.
  3. Adhatunk hozzá chilit, gyömbért, újhagymát, ízesíthetjük sóval, szezámolajjal és lime-mal.

A tálaláshoz

  1. A rizstésztát lobogó, sós vízben 5-7 perc alatt kifőzzük. Ezután öblítsük le hideg vízzel, majd hagyjuk lecsöpögni.
  2. A tálalásnál alulra tegyük a rizstésztát, majd erre a húsgolyókat és a friss salátaleveleket és fűszernövényeket (koriander, menta, citromfű, esetleg thai bazsalikom).
  3. A szósszal meg is locsolhatjuk a húsgolyókat és a rizstésztát, de tehetünk a tányérunk mellé is, mártogatósként is. Kínáljuk mellé a pak choi- és uborkasalátát.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2423
  • Feltöltés dátuma: 2021. április 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bun cha (vietnami húsgolyók) pak choi- és uborkasalátával
Hering András 189 recept

Első házi bun cha (vietnami húsgombócos egytál rizstésztával, korianderrel, mizunával, uborkával és dinsztelt pak choi-jal) = besírás így az egésztől. Az inspirációért és a receptért sem kellett a szomszédba mennem: hála érte Brecz Jucinak és Nemes Nóra Dacotának.

Hozzávalók

A húsgolyókhoz

A szószhoz

A pak-choi salátához

Az uborkasalátához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...