Salátakeverék

Salátakeverék

Leírás

A vegyes zöldsaláta tetszőlegesen kiválasztott salátákból, illetve egyéb zöldségekből összeállított keverék, amelyet alap esetben olajjal, ecettel, illetve sóval fűszerezünk. A vegyes zöldsaláta készítéséhez a friss idényzöldségek a legalkalmasabbak, de felhasználhatunk fagyasztott, illetve konzervzöldségeket is. Az alapanyagoktól függően használhatunk különféle eceteket elkészítése során. Általában köretként fogyasztjuk hús- illetve halételek mellé, vagy magában, öntettel tálaljuk. Sokan előételként eszik a vegyes zöldsalátát. Diétázóknak, fogyókúrázóknak fogyasztása különösen ajánlott, hiszen a salátakeverékben található zöldségek pótolják a kiesett vitamin, illetve tápanyagszükségletet.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Salátakeverék

fehérjetartalom

1.35 g

zsírtartalom

0.154 g

szénhidráttartalom

2.23 g

víztartalom

95.63 g

gramm salátakeverék?

Top ásványi anyagok

Kalcium

35 mg

Foszfor

33 mg

Magnézium

13 mg

Nátrium

5 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.082 g

Kolin

8.4 mg

C vitamin

3.7 mg

Béta-karotin

1987 µg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

1.35 g

Zsír

telített zsírsav

0.029 g

egyszeresen telített zsírsav

0.008 g

többszörösen telített zsírsav

0.117 g

ásványi anyagok

Kalcium

35 mg

Vas

1.24 mg

Magnézium

13 mg

Foszfor

33 mg

Nátrium

5 mg

Cink

0.2 mg

Réz

0.016 mg

Mangán

0.179 mg

Szelén

0.6 µg

szénhidrát

rost

1.1 g

cukor

0.94 g

víz

95.63 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.057 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.062 mg

Niacin - B3 vitamin

0.357 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.15 mg

Folát

73 µg

Kolin

8.4 mg

Béta-karotin

1987 µg

Lutein+zeaxantin

1223 µg

E vitamin

0.18 mg

K vitamin

102.3 µg

A vitamin

166 µg

C vitamin

3.7 mg

B6 vitamin

0.082 g

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...