Búbos csirkemell
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nemes-Pádár Csilla
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
Hús
-
200g csirkemellfilé240 kcal
-
0 kcal
-
25g trappista sajt88 kcal
-
50g csiperkegomba11 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
38g májkrém114 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
Köret
-
50g rizs179 kcal
-
135g paradicsom24 kcal
-
60g kápia paprika13 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
38g tejföl74 kcal
-
25g salátakeverék3 kcal
Összesen
809
kcal
- 10% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
Hús
-
800g csirkemellfilé960 kcal
-
0 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
-
200g csiperkegomba43 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
150g májkrém458 kcal
-
40g zsemlemorzsa158 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
Köret
-
200g rizs716 kcal
-
540g paradicsom97 kcal
-
240g kápia paprika51 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
100g salátakeverék13 kcal
Összesen
3240
kcal
- 10% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
Hús
-
28.8g csirkemellfilé35 kcal
-
0 kcal
-
3.6g trappista sajt13 kcal
-
7.2g csiperkegomba2 kcal
-
3.2g vöröshagyma1 kcal
-
5.4g májkrém16 kcal
-
1.4g zsemlemorzsa6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
Köret
-
7.2g rizs26 kcal
-
19.4g paradicsom3 kcal
-
8.6g kápia paprika2 kcal
-
6.1g vöröshagyma2 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
5.4g tejföl11 kcal
-
3.6g salátakeverék0 kcal
Összesen
117
kcal
- 10% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 65.2 g
Zsír
-
Összesen 30.6 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 243 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1894.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 87 mg
-
Kálcium 279 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 120 mg
-
Foszfor 807 mg
-
Nátrium 586 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.7 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 508.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1853 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 89 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 243 micro
-
Kolin: 203 mg
-
Retinol - A vitamin: 1676 micro
-
α-karotin 146 micro
-
β-karotin 1919 micro
-
β-crypt 241 micro
-
Likopin 3474 micro
-
Lut-zea 501 micro
Összesen
809
kcal
- 10% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 261 g
Zsír
-
Összesen 122.3 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 973 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7576.8 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 350 mg
-
Kálcium 1117 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 481 mg
-
Foszfor 3228 mg
-
Nátrium 2344 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 267 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 2033.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7411 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 24 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 357 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 163 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 107 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 971 micro
-
Kolin: 810 mg
-
Retinol - A vitamin: 6703 micro
-
α-karotin 585 micro
-
β-karotin 7676 micro
-
β-crypt 966 micro
-
Likopin 13894 micro
-
Lut-zea 2003 micro
Összesen
3240
kcal
- 10% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 272.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 84 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 73.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 267 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 241 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 276 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 500 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
117
kcal
Hozzávalók
Hús
-
800 g csirkemellfilé
-
szárnyas fűszerkeverék ízlés szerint
-
200 g csiperkegomba
-
1 db vöröshagyma
-
4 ek zsemlemorzsa
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 csepp napraforgó olaj
Köret
-
200 g rizs
-
3 nagy db paradicsom
-
2 közepes db kápia paprika
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
3 csepp napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
füstölt pirospaprika ízlés szerint
-
150 g tejföl
Elkészítés
Hús
- A csirkemellet éles késsel vékonyra felszeleteljük, majd kiolajozott tepsibe egymás mellé helyezzük azokat, és megszórjuk szárnyas fűszerkeverékkel.
- A töltelékhez pár csepp étolajon összepirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és gombát. A hagymás gombát egy nagyobb tálba öntjük. Hozzáadjuk a májpástétomot, a zsemlemorzsát, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A hozzávalókat villával összeforgatjuk, szükség szerint -a zsemlemorzsa minőségétől és durvaságától függően- adhatunk még hozzá zsemlemorzsát. Az a lényeg, hogy közepesen kemény, nem száraz, formázható masszát kapjunk.
- A kész masszából nagyobb gombócokat formázunk, kicsit megnyújtjuk és a csirkemellek tetejére helyezzük. A töltelék tetejére egy szelet sajtot teszünk.
- Az előkészített búbos húst sütőbe helyezzük, és közepesen takarék lángon készre sütjük. A hús akkor jó, ha a villa könnyen beleszúrható, a sajt pedig hólyagosra sült.
Köret
- Ameddig a hús sül, elkészítjük a köretet. A rizst egy edénybe tesszük, és annyi vizet öntünk rá, hogy bőven ellepje. Felforraljuk, majd takarék lángon puhára főzzük. Főzés közben sóval ízesítjük, illetve folyamatosan figyeljük a víz mennyiségét. A lényeg, hogy ne legyen ragadós.
- A mártáshoz pár csepp étolajon összesütjük az apróra vágott hagymát, kápia paprikát, paradicsomot. Ezután aprítógépbe tesszük és pürésítjük. Ezután füstölt, őrölt pirospaprikával, sóval ízesítjük, illetve hozzáadjuk a tejfölt, és a gépben összekevertetjük.
- A mártást hűtőbe tesszük tálalásig. A sült húst rizzsel, zöldséges mártással és friss salátával tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 4025
- Feltöltés dátuma: 2021. május 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nemes-Pádár Csilla
48 recept