r
Nosalty Logó

Búbos csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nemes-Pádár Csilla
Búbos csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Hús

Köret

Összesen 809 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Hús

Köret

Összesen 3240 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Hús

Köret

Összesen 117 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1894.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    807 mg
  • Nátrium
    586 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    508.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1853 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1676 micro
  • α-karotin
    146 micro
  • β-karotin
    1919 micro
  • β-crypt
    241 micro
  • Likopin
    3474 micro
  • Lut-zea
    501 micro
Összesen 809 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    261 g

Zsír

  • Összesen
    122.3 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    973 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7576.8 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    350 mg
  • Kálcium
    1117 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    481 mg
  • Foszfor
    3228 mg
  • Nátrium
    2344 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    267 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    2033.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7411 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    357 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    163 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    107 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    971 micro
  • Kolin:
    810 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6703 micro
  • α-karotin
    585 micro
  • β-karotin
    7676 micro
  • β-crypt
    966 micro
  • Likopin
    13894 micro
  • Lut-zea
    2003 micro
Összesen 3240 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    241 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    276 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    500 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 117 kcal

Hozzávalók

Hús

Köret

Elkészítés

Hús

  1. A csirkemellet éles késsel vékonyra felszeleteljük, majd kiolajozott tepsibe egymás mellé helyezzük azokat, és megszórjuk szárnyas fűszerkeverékkel.
  2. A töltelékhez pár csepp étolajon összepirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és gombát. A hagymás gombát egy nagyobb tálba öntjük. Hozzáadjuk a májpástétomot, a zsemlemorzsát, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A hozzávalókat villával összeforgatjuk, szükség szerint -a zsemlemorzsa minőségétől és durvaságától függően- adhatunk még hozzá zsemlemorzsát. Az a lényeg, hogy közepesen kemény, nem száraz, formázható masszát kapjunk.
  3. A kész masszából nagyobb gombócokat formázunk, kicsit megnyújtjuk és a csirkemellek tetejére helyezzük. A töltelék tetejére egy szelet sajtot teszünk.
  4. Az előkészített búbos húst sütőbe helyezzük, és közepesen takarék lángon készre sütjük. A hús akkor jó, ha a villa könnyen beleszúrható, a sajt pedig hólyagosra sült.

Köret

  1. Ameddig a hús sül, elkészítjük a köretet. A rizst egy edénybe tesszük, és annyi vizet öntünk rá, hogy bőven ellepje. Felforraljuk, majd takarék lángon puhára főzzük. Főzés közben sóval ízesítjük, illetve folyamatosan figyeljük a víz mennyiségét. A lényeg, hogy ne legyen ragadós.
  2. A mártáshoz pár csepp étolajon összesütjük az apróra vágott hagymát, kápia paprikát, paradicsomot. Ezután aprítógépbe tesszük és pürésítjük. Ezután füstölt, őrölt pirospaprikával, sóval ízesítjük, illetve hozzáadjuk a tejfölt, és a gépben összekevertetjük.
  3. A mártást hűtőbe tesszük tálalásig. A sült húst rizzsel, zöldséges mártással és friss salátával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 4025
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Búbos csirkemell
Nemes-Pádár Csilla 48 recept

Hozzávalók

Hús

Köret

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...