Roston sült harcsa grillezett sajttal és salátával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Takibácsi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
- 13% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 14% Zsír
A zöldágy előkészítése
-
250g afrikai harcsa298 kcal
-
0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
7g vaj50 kcal
A halak mennybe menetele
És egy kis csemege sajt formában
-
75g salátakeverék10 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
25g szőlő17 kcal
-
10g dió65 kcal
-
13g méz38 kcal
-
12g olívaolaj106 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
Az öntet, mint korona
A tálalás
Összesen
973
kcal
- 13% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 14% Zsír
A zöldágy előkészítése
-
500g afrikai harcsa595 kcal
-
0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
14g vaj100 kcal
A halak mennybe menetele
És egy kis csemege sajt formában
-
150g salátakeverék20 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
50g szőlő33 kcal
-
20g dió131 kcal
-
25g méz76 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
Az öntet, mint korona
A tálalás
Összesen
1946
kcal
- 13% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 14% Zsír
A zöldágy előkészítése
-
49.5g afrikai harcsa59 kcal
-
0 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
-
1.4g vaj10 kcal
A halak mennybe menetele
És egy kis csemege sajt formában
-
14.8g salátakeverék2 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
4.9g szőlő3 kcal
-
2g dió13 kcal
-
2.5g méz8 kcal
-
2.4g olívaolaj21 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
Az öntet, mint korona
A tálalás
Összesen
193
kcal
- 13% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 64.7 g
Zsír
-
Összesen 71.5 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 276 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2577.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 712 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 100 mg
-
Foszfor 937 mg
-
Nátrium 785 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 347.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 488 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 98 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 110 micro
-
Kolin: 192 mg
-
Retinol - A vitamin: 360 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1541 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 937 micro
Összesen
973
kcal
- 13% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 129.4 g
Zsír
-
Összesen 143 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 551 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5154.8 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 72 mg
-
Kálcium 1423 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 199 mg
-
Foszfor 1874 mg
-
Nátrium 1570 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.9 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 694.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 976 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 17 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 197 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 221 micro
-
Kolin: 383 mg
-
Retinol - A vitamin: 720 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3082 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1874 micro
Összesen
1946
kcal
- 13% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 12.8 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 509.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 141 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 185 mg
-
Nátrium 155 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 68.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 305 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 185 micro
Összesen
193
kcal
Hozzávalók
A zöldágy előkészítése
-
hal fűszerkeverék ízlés szerint
-
1 ek olívaolaj
-
1 ek vaj
A halak mennybe menetele
És egy kis csemege sajt formában
-
15 dkg salátakeverék
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
2 dkg dió
-
1 ek méz
-
3 ek olívaolaj
-
1 teáskanál fehér balzsamecet
-
1 csipet só
Az öntet, mint korona
A tálalás
Elkészítés
A zöldágy előkészítése
- Válasszunk vagy készítsünk egy ízlésünknek megfelelő zöldsaláta keveréket. Csak javaslat, hogy pl. a túlzottan sok vörös káposzta vagy kukorica nemigazán passzol az ízvilágba. (Az én kedvenc salátakeverékem a következőkből áll: római saláta, endívia, Jégsaláta, frizé, piros lolló saláta, sárgarépa, spenót. Ez készen megtalálható a boltokban, a nevét értelemszerűen nem írom le.)
- A salátát halmozzuk a tányérokra. Pár piros szőlőszemet vágjunk félbe, és szórjuk rá a salátára.
- Egy serpenyőben pár egész vagy félbe tört diószemet kicsit megpirítunk, majd a salátára szórjuk, és amíg még meleg a dió, az egészre kevés mézet csurgatunk.
A halak mennybe menetele
- A halfilét daraboljuk tetszőleges méretű "szeletekre", darabokra, majd fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, citromfűvel, paprikával, vagy egyszerűen valamilyen rendelkezésre álló hal fűszerkeverékkel. (Én szürke harcsa filét használtam, de afrikai harcsából is elkészíthető.)
- Serpenyőben olvasszuk fel a vajat, adjunk hozzá egy kanál olívaolajat, és a halat süssük át, szép pirosasra. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, ne essen szét.
- Az elkészült halat lapáttal vegyük ki a serpenyőből, és tegyük félre, tartsuk melegen.
És egy kis csemege sajt formában
- Az általunk választott sajtot (boltban kapható grillsajt, vagy gomolya) szeleteljük ne túl vékonyra.
- Ízlés szerint (nem feltétlenül kell) kicsit fűszerezzük, majd a serpenyőbe tesszük, amibe a hal sült, és szép pirosra sütjük.
Az öntet, mint korona
- Egy fél citrom levét kifacsarjuk, és egy kis tálba tesszük.
- Ehhez hozzáadjuk a fehér balzsamecetet és az így kapott mennyiség kb. kétszeresének megfelelő olívaolajat, valamint egy nagy csipet sót. Ez egészet jól elkeverjük.
A tálalás
- Az előkészített salátaágyat meglocsoljuk az öntettel, majd a salátára és mellé halmozzuk a sajt és hal darabokat. Végül az egészre csurgatunk még egy kicsit az öntetből. Jó étvágyat!
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 191
- Tegnapi nézettség: 11
- 7 napos nézettség: 88
- Össznézettség: 84680
- Feltöltés dátuma: 2014. július 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Takibácsi
27 recept
Egyszer egy barátoméknál vendégségben ettem egy hasonló salátát, aminek nagyon ízlett az öntete. Ezt egy kicsit átalakítva, és a salátát kiegészítve némi "feltéttel", született meg ez a számomra mennyei fogás.