r
Nosalty Logó

Gyros saláta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Eisberg
Gyros saláta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

258
Kalória
12.6g
Fehérje
9g
Szénhidrátok
19.5g
Zsír
199.2g
Víz
50.1g
Koleszterin
2.1g
Rost
3.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 258 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 771 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    732.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    199.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1026 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    627 micro
Összesen 258 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.7 g

Zsír

  • Összesen
    58.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2198.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    640 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    636 mg
  • Nátrium
    734 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    597.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    457 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    196 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    3077 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1880 micro
Összesen 771 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    81.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    419 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 105 kcal

Elkészítés

  1. A húst vékony csíkokra vágjuk. Olívaolajon hirtelen megsütjük a csíkokat, majd melegen tartjuk.
  2. A joghurtba belereszeljük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az apróra vágott friss mentát. Az uborka egyharmadát picike kockákra vágjuk, és szintén hozzáadjuk.
  3. A salátát elkeverjük a vékony csíkokra vágott lilahagymával, a maradék, felkockázott uborkával, majd ráhelyezzük a felcsíkozott húst. Megszórjuk az elmorzsolt fetával, és a szósszal leöntve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 5 perc

A klasszikus görög fogás - csak ezúttal a salátán van a hangsúly! www.saltazz.hu

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!