r
Nosalty Logó

Maradékmentő zöldsaláta csicseriborsóval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Maradékmentő zöldsaláta csicseriborsóval
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A salátához

A vinegretthez

Összesen 187 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A salátához

A vinegretthez

Összesen 375 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A salátához

A vinegretthez

Összesen 88 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    176.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    453 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    1324 micro
  • β-karotin
    4477 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2187 micro
  • Lut-zea
    974 micro
Összesen 187 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    779.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    329 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    353.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    905 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    239 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    2647 micro
  • β-karotin
    8955 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4375 micro
  • Lut-zea
    1948 micro
Összesen 375 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    621 micro
  • β-karotin
    2100 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1026 micro
  • Lut-zea
    457 micro
Összesen 88 kcal

Hozzávalók

A salátához

A vinegretthez

Elkészítés

A salátához

  1. A csicseriborsót leöblítjük. A répát megmossuk, megpucoljuk, és lereszeljük. A paradicsomokat félbevágjuk, a salátát lemossuk, és centrifugával leszárítjuk.
  2. A fűszereket felaprítjuk.
  3. Minden hozzávalót egy tálba öntünk.

A vinegretthez

  1. Az összes hozzávalót kis tálba tesszük, és kikeverjük.
  2. A salátára öntjük, és azonnal tálaljuk. Ha szükséges, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 373
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 48
  • Össznézettség: 39547
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 01.

Ajánló

Csicseriborsó helyett kockázott maradék húst is használhatunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyors nyári saláta, amit humuszból maradt csicseriborsóval csináltam.

Hozzávalók

A salátához

A vinegretthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...