Ezt főzheted – 30 recept tőletek, hogy gond nélkül induljon a szeptember

Következzék szeptemberi válogatásunk egyenesen a Nosalty Gasztroközösség felhasználónak legizgalmasabb receptjeiből! Lesz itt szilva, alma, füge sok-sok sütemény képében, de még padlizsánkrém, töltött paprika és lángos is!

A Nosalty Közösség a ti általatok feltöltött számos fantasztikus recept miatt is egyedi, ezért, „Ezt főzheted" névre keresztelt sorozatunkban minden hónapban összegyűjtjük a szezonhoz legjobban passzoló, az előételtől a főételen át a desszertig minden kategóriára kitérő recepteket, a felhasználóink, vagyis a ti fogásaitokból.

Szeretnénk, ha elkészítenétek, ami másnak már bevált, és inspirálódnátok, egyúttal inspirálnátok is a sütni-főzni vágyó lelkes amatőr szakácstársaitokat!

Jöjjenek szeptemberi kedvenceink!

  1. 1.

    Kókuszos–szilvás crumble

    Takács Kriszti kókusszal párosította a szilvát, és egy mennyei morzsasütiben egyesítette őket.

  2. 2.

    Cukkiniba tekert csirkemell rántva

    Iluska nem teketóriázott, cukkiniszeleteket tekert a csirkemell köré, és milyen jól tette!

  3. 3.

    Szilvás gombóc

    Katharosz őszi desszerttökéletességet alkotott: szilvás gombócot hozott nekünk, melyeket hibátlan kerekre formázott.

  4. 4.

    Vegán töltött paprika paradicsommártással

    Gombagasztro nem a hagyományos töltött paprikára esküszik: ebbe nem került hús, a paprikákat pedig félbe vágva töltötte meg.

  5. 5.

    Túrós-áfonyás kalács kuglófformában

    Happygirlkitchen gyönyörű, kuglófnak álcázott kalácsot alkotott túróval és áfonyával. Ünnepi alkalomra is!

  6. 6.

    Tejfölös csirkepörkölt kapros túrógombóccal

    Gizi dögös csirkepörköltet főzött, és nem akármivel tálalta: kapros túrógombóc készült hozzá!

  7. 7.

    Klasszikus padlizsánkrém

    Petra a klasszikus padlizsánkrémre szavazott. Te hogy készíted?

  8. 8.

    Vizes lángos fokhagymás öntettel

    Kornéllal még tartjuk a nyári hangulatot, méghozzá egy vizes házi lángos képében.

  9. 9.

    Körtés-húsos pite

    Judit69 húsos pitéje magáért beszél, főleg, ha szereted gyümölccsel párosítani a húsokat.

  10. 10.

    Házi ropogós falafel

    Foodwhatwelove vegán ebédtippje nem más, mint a ropogós házi falafel, vegánoknak is!

  11. 11.

    Zöldséggel rakott sertéspofa

    Lizinka_ magyaros főétele sertéspofa zöldséggel rakva. Húsimádók álma!

  12. 12.

    Enyhén mustáros mangós-paradicsomos saláta

    Janettaylor paradicsomsalátája mangót kapott maga mellé társnak, érdemes kipróbálni!

  13. 13.

    Gombás hajdinarizottó

    Baroness konyhája nem használt húst receptjéhez, itt most a hajdina és a gomba laktat, rizottó képében.

  14. 14.

    Napsütötte baba ganoush

    Napsütötte vidékünkön közel-keleti padlizsánkrémje minden padlizsánrajongó új kedvence lehet.

  15. 15.

    Pisztráng zöldségágyon

    Sárika konyhája a nyarat idézi meg egyben sült pisztrángjával, mely pazar zöldségágyon fekszik. Sütőbe vele!

  16. 16.

    Fahéjas-almás pite

    Szakál Benjámin úgy tud sütni, mint kevesen! Klasszik ízesítésű almás pitéjének látványától már folyik is a nyálunk.

  17. 17.

    Kapros harcsapaprikás tintahaltintás galuskával

    Mertgrillezniszeretünk receptje egy extra különleges halas fogás, melyben a nyárias kapor, a harcsa és a tintahaltinta is szerepet kapott!

  18. 18.

    Sertésszűz currys tejszínmártással

    Glaser dögös sertésszüze tejszíntől szaftos, a hétvégi asztalra hibátlan választás.

  19. 19.

    Red Velvet muffin(vörös bársony muffin)

    Travelling Kitchen muffinjával már a halloween grabancát is elkaphatod, ments el a receptet!

  20. 20.

    Sült kecskesajt és aszalt szilvás csirkemell langyos szőlősalátával

    A Tetovált Lány bebizonyítja, hogy aszalt szilvát nemcsak december végén tehetünk húsokba, szőlőből pedig saláta is lehet!

  21. 21.

    Kovászos kenyér Grandevu konyhájából

    Grandevu kovászos kenyere a suliszendvicsek legtökéletesebb alapja lesz, de simán vajjal és paradicsommal is tökély,

  22. 22.

    Gyors kakaós csiga

    Kovács Dana Gabriella gyors kakaós csigája a suliba készülő gyereked favoritja lesz!

  23. 23.

    Fermentált rókagomba

    Réthly Dávid nem akármit csinált a rókagombájából. Fermentálta!

  24. 24.

    Spagetti karamellizált hagymával, fodros kellel és gorgonzolával

    Bodon Judit dietetikus különleges ebéddel vár minket: a gorgonzola, a fodros kel és az édeskés hagyma remek trió!

  25. 25.

    Piskótatekercs

    Egy_pottynyi_szeretet nem csak egy pöttynyi piskótatekercset hozott nektek. Házi sárgabaracklekvárral süssük!

  26. 26.

    Gombakrémleves Tike konyhájából

    Tike gombakrémlevese az őszi erdei gombák egyik legtutibb felhasználási módja.

  27. 27.

    Fahéjas-aszaltbarackos marharagu

    Sangyo különleges édes marharaguja mindenképpen kipróbálásra érdemes! Barack és fahéj, rossz nem lehet.

  28. 28.

    Sós karamellás fügés tartelettes

    Emőke könyvbe illő tortácskái az ősz egyik kedvencével, fügével készültek. Ja, és nem mellesleg sós karamellával,

  29. 29.

    Tárkonyos karalábéfőzelék vöröslencsefasírttal

    Bettyyym bebizonyítja, hogy karalábé nem csak nyár közepén kerülhet az asztalunkra, főleg, hogy tárkonnyal fűszerezte!

  30. 30.

    Citromos karika gluténmentesen

    Scarlett69 citromos karikája a gluténosoknak is megoldást jelent, ha édesre éheznének. Citrom pedig mindig kapható!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...