r
Nosalty Logó

Kapros harcsapaprikás tintahaltintás galuskával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
mertgrillezniszeretünk
Kapros harcsapaprikás tintahaltintás galuskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Harcsapaprikás

Galuska

Összesen 1063 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Harcsapaprikás

Galuska

Összesen 3191 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Harcsapaprikás

Galuska

Összesen 130 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    58.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1958.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    788 mg
  • Nátrium
    637 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    547.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    398 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 1063 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    175.4 g

Zsír

  • Összesen
    105.9 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    795 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5875.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    226 mg
  • Kálcium
    943 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    393 mg
  • Foszfor
    2364 mg
  • Nátrium
    1911 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    357.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1643.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1193 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    221 mg
  • D vitamin:
    139 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    549 micro
  • Kolin:
    798 mg
  • Retinol - A vitamin:
    440 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    627 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    689 micro
Összesen 3191 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    106 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

Harcsapaprikás

Galuska

Elkészítés

Harcsapaprikás

  1. Hagymát finom apróra vágjuk és serpenyőben a libazsírt felhevítjük, majd beleszórjuk. A füstölt kolbászt is nagyon apróra vágjuk és hozzáadjuk. Ettől nagyon szép színt és ízt kapunk. Mehet az apróra vágott paradicsom és paprika, valamint a zúzott fokhagyma. Kevergessük és pároljuk így kb. tíz percig.
  2. Öntsük fel fehérborral és pároljuk tovább. Fűszerezzük, só, bors, kakukkfű. A megtisztított halszeleteket kockázzuk fel és az egészet öntsük a serpenyőbe a már pépes raguba. Keverjük össze és fedő alatt pároljuk készre.
  3. Az elkészült harcsaragut öntsük fel főzőtejszínnel és közben szórjuk meg friss, apróra vágott kaporral és forraljuk össze.
  4. A kész (színes) nokedlire tegyük rá a szaftos, illatos harcsapaprikást és szórjunk rá, még egy kevés friss kaprot. Jó étvágyat!

Galuska

  1. Egy lábasban forraljunk vizet, amibe tegyünk sót. Keverjük be a galuskát, amikor kész a massza és öntsük rá a tintahaltintát és keverjük jól össze. Egy nagyon szép színt kapunk. Nem kell félni ízre nem érezhető, viszont nagyon látványos. Szaggassuk ki a nokedlit szokásos módon.
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 230
  • Feltöltés dátuma: 2022. március 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kapros harcsapaprikás tintahaltintás galuskával
mertgrillezniszeretünk 4 recept

Hozzávalók

Harcsapaprikás

Galuska

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...