Kapros harcsapaprikás tintahaltintás galuskával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
mertgrillezniszeretünk
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 5% Zsír
Harcsapaprikás
-
200g afrikai harcsa238 kcal
-
17g kacsazsír0 kcal
-
17g kolbász75 kcal
-
60g vöröshagyma22 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
33g paradicsom6 kcal
-
4 kcal
-
60g kapor26 kcal
-
33g fehérbor27 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Galuska
-
133g finomliszt485 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
93g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
Összesen
1063
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 5% Zsír
Harcsapaprikás
-
600g afrikai harcsa714 kcal
-
50g kacsazsír0 kcal
-
50g kolbász226 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
12 kcal
-
180g kapor77 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
300g főzőtejszín393 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Galuska
-
400g finomliszt1456 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
280g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g tintahal tinta0 kcal
Összesen
3191
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 5% Zsír
Harcsapaprikás
-
24.7g afrikai harcsa29 kcal
-
2.1g kacsazsír0 kcal
-
2.1g kolbász9 kcal
-
7.4g vöröshagyma3 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
4.1g paradicsom1 kcal
-
2.2g hegyes erős paprika0 kcal
-
7.4g kapor3 kcal
-
4.1g fehérbor3 kcal
-
12.3g főzőtejszín16 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Galuska
-
16.5g finomliszt60 kcal
-
4.5g tojás6 kcal
-
11.5g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.8g tintahal tinta0 kcal
Összesen
130
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 58.5 g
Zsír
-
Összesen 35.3 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 265 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1958.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 75 mg
-
Kálcium 314 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 131 mg
-
Foszfor 788 mg
-
Nátrium 637 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 119.2 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 547.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 398 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 74 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 183 micro
-
Kolin: 266 mg
-
Retinol - A vitamin: 147 micro
-
α-karotin 39 micro
-
β-karotin 209 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 858 micro
-
Lut-zea 230 micro
Összesen
1063
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 175.4 g
Zsír
-
Összesen 105.9 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 795 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5875.9 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 226 mg
-
Kálcium 943 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 393 mg
-
Foszfor 2364 mg
-
Nátrium 1911 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 357.7 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1643.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1193 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 19 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 221 mg
-
D vitamin: 139 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 549 micro
-
Kolin: 798 mg
-
Retinol - A vitamin: 440 micro
-
α-karotin 118 micro
-
β-karotin 627 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 689 micro
Összesen
3191
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 241.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 106 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
130
kcal
Hozzávalók
Harcsapaprikás
-
60 dkg afrikai harcsa
-
5 dkg kacsazsír
-
2 db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 db paradicsom
-
1 db hegyes erős paprika
-
1 csokor kapor
-
3 dl főzőtejszín
-
1 kk kakukkfű
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Galuska
-
400 g finomliszt
-
2 db tojás
-
2.8 dl víz
-
só ízlés szerint
Elkészítés
Harcsapaprikás
- Hagymát finom apróra vágjuk és serpenyőben a libazsírt felhevítjük, majd beleszórjuk. A füstölt kolbászt is nagyon apróra vágjuk és hozzáadjuk. Ettől nagyon szép színt és ízt kapunk. Mehet az apróra vágott paradicsom és paprika, valamint a zúzott fokhagyma. Kevergessük és pároljuk így kb. tíz percig.
- Öntsük fel fehérborral és pároljuk tovább. Fűszerezzük, só, bors, kakukkfű. A megtisztított halszeleteket kockázzuk fel és az egészet öntsük a serpenyőbe a már pépes raguba. Keverjük össze és fedő alatt pároljuk készre.
- Az elkészült harcsaragut öntsük fel főzőtejszínnel és közben szórjuk meg friss, apróra vágott kaporral és forraljuk össze.
- A kész (színes) nokedlire tegyük rá a szaftos, illatos harcsapaprikást és szórjunk rá, még egy kevés friss kaprot. Jó étvágyat!
Galuska
- Egy lábasban forraljunk vizet, amibe tegyünk sót. Keverjük be a galuskát, amikor kész a massza és öntsük rá a tintahaltintát és keverjük jól össze. Egy nagyon szép színt kapunk. Nem kell félni ízre nem érezhető, viszont nagyon látványos. Szaggassuk ki a nokedlit szokásos módon.
- Receptkönyvben: 7
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 230
- Feltöltés dátuma: 2022. március 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
mertgrillezniszeretünk
4 recept