Sült kecskesajt és aszalt szilvás csirkemell langyos szőlősalátával
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
A tetovált lány
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
113g csirkemellfilé135 kcal
-
40g aszalt szilva96 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
11g szőlőmagolaj94 kcal
-
50g kecskesajt182 kcal
-
13g törökmogyoró79 kcal
-
50g szőlő33 kcal
-
50g szőlő33 kcal
-
23g lilahagyma8 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
1g balzsamecet1 kcal
-
63g cékla18 kcal
Összesen
681
kcal
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
450g csirkemellfilé540 kcal
-
160g aszalt szilva384 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
43g szőlőmagolaj376 kcal
-
200g kecskesajt728 kcal
-
50g törökmogyoró315 kcal
-
200g szőlő132 kcal
-
200g szőlő132 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
6g kakukkfű6 kcal
-
5g balzsamecet4 kcal
-
251g cékla72 kcal
Összesen
2722
kcal
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
27.2g csirkemellfilé33 kcal
-
9.7g aszalt szilva23 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
2.6g szőlőmagolaj23 kcal
-
12.1g kecskesajt44 kcal
-
3g törökmogyoró19 kcal
-
12.1g szőlő8 kcal
-
12.1g szőlő8 kcal
-
5.4g lilahagyma2 kcal
-
0.4g kakukkfű0 kcal
-
0.3g balzsamecet0 kcal
-
15.2g cékla4 kcal
Összesen
164
kcal
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.4 g
Zsír
-
Összesen 36.6 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 122 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1189.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 218 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 537 mg
-
Nátrium 295 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.6 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 253.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 237 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 113 mg
-
Retinol - A vitamin: 211 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 288 micro
-
β-crypt 37 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 129 micro
Összesen
681
kcal
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 161.5 g
Zsír
-
Összesen 146.2 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 487 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4759 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 115 mg
-
Kálcium 872 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 414 mg
-
Foszfor 2149 mg
-
Nátrium 1180 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 206.5 g
-
Cukor 138 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1013.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 947 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 49 micro
-
K vitamin: 157 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 51 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 299 micro
-
Kolin: 453 mg
-
Retinol - A vitamin: 843 micro
-
α-karotin 96 micro
-
β-karotin 1151 micro
-
β-crypt 149 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 517 micro
Összesen
2722
kcal
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 287.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.5 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 61.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
164
kcal
Hozzávalók
-
2 db csirkemellfilé
-
16 dkg aszalt szilva
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
gyömbérpor ízlés szerint
-
5 dkg törökmogyoró
-
1 közepes db lilahagyma
-
2 szál kakukkfű
-
1 ek balzsamecet
-
1 db cékla
Elkészítés
- A hagymát és a céklát külön-külön alufóliába csomagoljuk, sütőben puhára sütjük. A céklának majdnem kétszer annyi idő kell, késsel ellenőrizzük.
- A csirkemelleket felvágjuk, kiklopfoljuk. Minden oldalukat sózzuk, borsozzuk. Az aszalt szilvát apróra vágjuk, elosztjuk a csirkemellek hosszabb oldalán. Meghintjük az őrölt gyömbérrel, feltekerjük. Szorosan alufóliába göngyöljük, egy tepsire ültetjük, fél cm-nyi vizet öntünk alá. 180 fokos sütőbe toljuk fél órára. Mikor kész, kivesszük, a fóliában langyosra hűtjük.
- A mogyorót forró száraz serpenyőben rázogatva sütjük addig, míg a héja kicsit megszárad (ne égessük meg), majd papírtörlővel dörzsöljük le a héját. Késsel apróra vágjuk. Felvágjuk a kecskesajtot ujjnyi vastag szeletekre, a vágási felületre nyomkodjuk a mogyorót.
- A céklát meghámozzuk, félcentis kockákra vágjuk. A lila hagymát is megtisztítjuk, cikkekre vágjuk. A szőlőszemeket is elfelezzük, ha nagy, a kisebbeket nem kell.
- Egy serpenyőben, kevés szőlőmagolajon az előzőeket átforgatjuk úgy, hogy előtte rálöttyintjük a balzsamecetet, és rácsipegetjük a kakukkfű leveleit. Csak pár percig kell rázogatva keverni, míg a balzsamecet szúrós illata elpárolog. Félretesszük, kitöröljük a serpenyőt. Ismét felforrósítjuk, rátesszük a kecskesajt-szeleteket, és mindkét oldalukon ropogósra sütjük a sajtot, de vigyázva, hogy a mogyoró oda ne kapjon.
- Egy másik serpenyőben szintén kevés szőlőmagolajon átforgatjuk a csirkemell-roládokat, majd óvatosan felszeleteljük. Mikor minden kész, tálalunk: a tányér közepére halmozunk a langyos salátából, elosztjuk rajtuk a kecskesajtot és az aszalt szilvás csirkét.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 89
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 33
- Össznézettség: 2521
- Feltöltés dátuma: 2019. október 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A tetovált lány
37 recept
Egy igazi őszi ételt szerettem volna készíteni, amit a vendégek is szívesen látnak, de nem kell miatta egész nap a konyhában lenni :)