r
Nosalty Logó

Sült kecskesajt és aszalt szilvás csirkemell langyos szőlősalátával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
A tetovált lány
Sült kecskesajt és aszalt szilvás csirkemell langyos szőlősalátával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 681 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2722 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 164 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.4 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1189.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    537 mg
  • Nátrium
    295 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    253.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    288 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 681 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    161.5 g

Zsír

  • Összesen
    146.2 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    487 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4759 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    872 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    414 mg
  • Foszfor
    2149 mg
  • Nátrium
    1180 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206.5 g
  • Cukor
    138 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1013.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    947 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    453 mg
  • Retinol - A vitamin:
    843 micro
  • α-karotin
    96 micro
  • β-karotin
    1151 micro
  • β-crypt
    149 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    517 micro
Összesen 2722 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát és a céklát külön-külön alufóliába csomagoljuk, sütőben puhára sütjük. A céklának majdnem kétszer annyi idő kell, késsel ellenőrizzük.
  2. A csirkemelleket felvágjuk, kiklopfoljuk. Minden oldalukat sózzuk, borsozzuk. Az aszalt szilvát apróra vágjuk, elosztjuk a csirkemellek hosszabb oldalán. Meghintjük az őrölt gyömbérrel, feltekerjük. Szorosan alufóliába göngyöljük, egy tepsire ültetjük, fél cm-nyi vizet öntünk alá. 180 fokos sütőbe toljuk fél órára. Mikor kész, kivesszük, a fóliában langyosra hűtjük.
  3. A mogyorót forró száraz serpenyőben rázogatva sütjük addig, míg a héja kicsit megszárad (ne égessük meg), majd papírtörlővel dörzsöljük le a héját. Késsel apróra vágjuk. Felvágjuk a kecskesajtot ujjnyi vastag szeletekre, a vágási felületre nyomkodjuk a mogyorót.
  4. A céklát meghámozzuk, félcentis kockákra vágjuk. A lila hagymát is megtisztítjuk, cikkekre vágjuk. A szőlőszemeket is elfelezzük, ha nagy, a kisebbeket nem kell.
  5. Egy serpenyőben, kevés szőlőmagolajon az előzőeket átforgatjuk úgy, hogy előtte rálöttyintjük a balzsamecetet, és rácsipegetjük a kakukkfű leveleit. Csak pár percig kell rázogatva keverni, míg a balzsamecet szúrós illata elpárolog. Félretesszük, kitöröljük a serpenyőt. Ismét felforrósítjuk, rátesszük a kecskesajt-szeleteket, és mindkét oldalukon ropogósra sütjük a sajtot, de vigyázva, hogy a mogyoró oda ne kapjon.
  6. Egy másik serpenyőben szintén kevés szőlőmagolajon átforgatjuk a csirkemell-roládokat, majd óvatosan felszeleteljük. Mikor minden kész, tálalunk: a tányér közepére halmozunk a langyos salátából, elosztjuk rajtuk a kecskesajtot és az aszalt szilvás csirkét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2451
  • Feltöltés dátuma: 2019. október 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült kecskesajt és aszalt szilvás csirkemell langyos szőlősalátával
A tetovált lány 37 recept

Egy igazi őszi ételt szerettem volna készíteni, amit a vendégek is szívesen látnak, de nem kell miatta egész nap a konyhában lenni :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk