r
Nosalty Logó

Sült kecskesajt és aszalt szilvás csirkemell langyos szőlősalátával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
A tetovált lány
Sült kecskesajt és aszalt szilvás csirkemell langyos szőlősalátával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 681 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2722 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 164 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.4 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1189.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    537 mg
  • Nátrium
    295 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    253.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    288 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 681 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    161.5 g

Zsír

  • Összesen
    146.2 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    487 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4759 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    872 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    414 mg
  • Foszfor
    2149 mg
  • Nátrium
    1180 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206.5 g
  • Cukor
    138 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1013.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    947 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    453 mg
  • Retinol - A vitamin:
    843 micro
  • α-karotin
    96 micro
  • β-karotin
    1151 micro
  • β-crypt
    149 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    517 micro
Összesen 2722 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát és a céklát külön-külön alufóliába csomagoljuk, sütőben puhára sütjük. A céklának majdnem kétszer annyi idő kell, késsel ellenőrizzük.
  2. A csirkemelleket felvágjuk, kiklopfoljuk. Minden oldalukat sózzuk, borsozzuk. Az aszalt szilvát apróra vágjuk, elosztjuk a csirkemellek hosszabb oldalán. Meghintjük az őrölt gyömbérrel, feltekerjük. Szorosan alufóliába göngyöljük, egy tepsire ültetjük, fél cm-nyi vizet öntünk alá. 180 fokos sütőbe toljuk fél órára. Mikor kész, kivesszük, a fóliában langyosra hűtjük.
  3. A mogyorót forró száraz serpenyőben rázogatva sütjük addig, míg a héja kicsit megszárad (ne égessük meg), majd papírtörlővel dörzsöljük le a héját. Késsel apróra vágjuk. Felvágjuk a kecskesajtot ujjnyi vastag szeletekre, a vágási felületre nyomkodjuk a mogyorót.
  4. A céklát meghámozzuk, félcentis kockákra vágjuk. A lila hagymát is megtisztítjuk, cikkekre vágjuk. A szőlőszemeket is elfelezzük, ha nagy, a kisebbeket nem kell.
  5. Egy serpenyőben, kevés szőlőmagolajon az előzőeket átforgatjuk úgy, hogy előtte rálöttyintjük a balzsamecetet, és rácsipegetjük a kakukkfű leveleit. Csak pár percig kell rázogatva keverni, míg a balzsamecet szúrós illata elpárolog. Félretesszük, kitöröljük a serpenyőt. Ismét felforrósítjuk, rátesszük a kecskesajt-szeleteket, és mindkét oldalukon ropogósra sütjük a sajtot, de vigyázva, hogy a mogyoró oda ne kapjon.
  6. Egy másik serpenyőben szintén kevés szőlőmagolajon átforgatjuk a csirkemell-roládokat, majd óvatosan felszeleteljük. Mikor minden kész, tálalunk: a tányér közepére halmozunk a langyos salátából, elosztjuk rajtuk a kecskesajtot és az aszalt szilvás csirkét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2458
  • Feltöltés dátuma: 2019. október 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült kecskesajt és aszalt szilvás csirkemell langyos szőlősalátával
A tetovált lány 37 recept

Egy igazi őszi ételt szerettem volna készíteni, amit a vendégek is szívesen látnak, de nem kell miatta egész nap a konyhában lenni :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...