r
Nosalty Logó

Szilvás gombóc

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Szilvás gombóc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1148 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 4590 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 137 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.1 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1215.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    376 mg
  • Nátrium
    489 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    201.4 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    488.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    709 micro
  • β-crypt
    128 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    355 micro
Összesen 1148 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.4 g

Zsír

  • Összesen
    116.1 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    335 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4861.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    719 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    454 mg
  • Foszfor
    1503 mg
  • Nátrium
    1956 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    805.7 g
  • Cukor
    266 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    1954.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    666 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    285 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    555 micro
  • Kolin:
    362 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2837 micro
  • β-crypt
    511 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1422 micro
Összesen 4590 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A főtt krumplit meghámozzuk és még melegen áttörjük. Hozzáadjuk a zsírt, a tojást, a sót és a lisztet fokozatosan adagolva tésztát gyúrunk belőle. Vigyázzunk, mert ha túllisztezzük belágyul és ragacsos lesz.
  2. Közben egy nagy fazék sós vizet odateszünk melegedni. A szilvákat megmossuk, és úgy magozzuk ki, hogy egyben maradjon. A töltésnél egy kiskanál fahéjas cukrot teszünk bele, jól összenyomjuk és a gombócokba töltjük.
  3. (Én nem szoktam kinyújtani a tésztát, egy gombócnyi tésztát a kezembe veszek, kör alakúra ellapítom, a közepébe teszek egy szem szilvát amit előzőleg fahéjas cukorral megtöltök.) Az így előkészített gombócokat forró vízbe rakjuk.
  4. Miután a víz felszínére feljönnek a gombócok, még további 3 - 5 percig főzzük, majd egy szűrőkanállal kiemeljük és pirított zsemlemorzsába forgatjuk.
  5. A morzsát kevés zsiradékon, sóval és cukorral kis lángon állandóan kevergetve megpirítjuk. Vigyázzunk, mert könnyen odakap. Tálaljuk vaníliás porcukorral megszórva.
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 4440
  • Feltöltés dátuma: 2021. október 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilvás gombóc
Katharosz 499 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...