r
Nosalty Logó

Napsütötte baba ganoush

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NapsütötteVidékünkön
Napsütötte baba ganoush
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 162 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1301 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 110 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    457.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    299 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 162 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    110.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3659.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    359 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    692 mg
  • Nátrium
    2395 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.8 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    901.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    180 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    437 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    679 micro
Összesen 1301 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 110 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat tisztítás után hosszában elfelezzük, majd vékonyan olívaolajjal kenjük be a vágási felületüket és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket. 230 °C-ra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük őket a méretüktől függően. A sütés után néhány percig hűtjük őket, majd kikanalazzuk a gyümölcshúst és egy szűrőbe helyezzük. Ekkor a padlizsánból eltávozik a felesleges víz, ami hígítaná a krém állagát.
  2. A lecsöpögtetett padlizsánt egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a citromlevet. Villával jól szétnyomkodjuk, amíg a padlizsán húsa szétfoszlik. Ekkor belekeverjük a tahinit és vékony sugárban hozzáöntjük az olívaolajat, miközben folyamatosan keverjük a padlizsánkrémet. Végül sóval, római köménnyel és petrezselyemzölddel ízesítjük a baba ganousht.
  3. A kész fogást tálkákba szedjük, barázdákat alakítunk ki bennük, amibe olívaolajat csepegtetünk. Füstölt paprikával és petrezselyemmel szórjuk meg. Lapos kenyérrel, zöldségsnackkel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 2759
  • Feltöltés dátuma: 2022. június 27.

Receptkategóriák

Napsütötte baba ganoush
NapsütötteVidékünkön 174 recept

A baba ganoush a libanoni padlizsánkrém, amit a Közel-keleten fogyasztanak a leginkább. Hasonló a hummus-hoz, a különbséget az adja, hogy itt a csicseriborsó helyett padlizsánt használnak. A padlizsánt grillezik, vagy kemencében megsütik, a héját eltávolítva lecsepegtetik a felesleges vizet, majd ízesítik. Jellegét adó összetevői a tahini, az olívaolaj, a citrom, a fokhagyma és a petrezselyem. Ezeken kívül római köményt és füstölt paprikát adtam a krémhez. A kész fogást tálkákban tálalhatjuk, a barázdákba olívaolajat locsolhatunk. Lapos kenyérrel, zöldségsnackkel fogyaszthatjuk. A napsütötte padlizsánokat a kertemből szedtem hozzá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...