r
Nosalty Logó

Kovászos kenyér Grandevu konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Grandevu
Kovászos kenyér Grandevu konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

926
Kalória
33.2g
Fehérje
180.8g
Szénhidrátok
8g
Zsír
178.8g
Víz
-
Koleszterin
14.3g
Rost
5.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 926 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 3703 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 211 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3087.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    656 mg
  • Nátrium
    2059 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    178.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    301 micro
Összesen 926 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    133 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12350.4 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    303 mg
  • Kálcium
    291 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    829 mg
  • Foszfor
    2625 mg
  • Nátrium
    8236 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    723.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

Víz

  • Összesen
    715 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    362 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1205 micro
Összesen 3703 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    701.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    468 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    40.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 211 kcal

Elkészítés

  1. A 90 dkg lisztet összeszitáljuk, hozzájuk adjuk a 6 dl vizet, eldolgozzuk és letakarva 60 percig pihentetjük (autolízis). Pihentetés után hozzáadjuk az aktív kovászt, legvégül pedig a sót és pár csepp vizet, melyekkel szintén alaposan eldolgozzuk (ez géppel kb. 10-15 perc).
  2. Kiolajozott kelesztőtálba borítva hajtogatni kezdjük: a tészta egyik felét megemeljük, majd ráhajtjuk a tészta túloldalára, fordítunk a tálon 90 fokot és megismételjük ugyanezt még háromszor. Hajtogatás után 30-40 perc pihi, majd ismét hajtogatunk (összesen 3-szor hajtogatunk és pihentetünk)
  3. Háromszori hajtogatás után megformázzuk a kenyeret, majd egy kilisztezett szakajtóba tesszük az aljával felfele. Egy éjszakát letakarva hűtőztetjük.
  4. Másnap hűtőből kivéve bevagdossuk, hogy a gőz távozni tudjon. 30 perc alatt visszamelegítjük szobahőmérsékleten, majd előmelegített 230 fokos sütőben sütjük gőz mellett 20 percet, 180 fokon pedig újabb 50 percet (ha nagyon pirulna/égne, egy zsírpapírral letakarhatjuk)
  5. Ezek után már csak türelemjáték kivárni, hogy kihűljön, ami sütőből kivéve mindig rácson történjen.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés módja: vadkovászos
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Sütés hőfoka: 205 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Yudane szendvicskenyér

A yudane egy zseniális japán technika, amivel magasabb szintre lehet emelni a szendvicskenyér minőségét. Lényege, hogy 1:1 arányban kell összekeverni forró folyadékkal, így a hőkezelés ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!