r
Nosalty Logó

Kovászos kenyér Grandevu konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Grandevu
Kovászos kenyér Grandevu konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
205 °C
vadkovászos
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 926 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 3703 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 211 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3087.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    656 mg
  • Nátrium
    2059 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    301 micro
Összesen 926 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    133 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12350.4 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    303 mg
  • Kálcium
    291 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    829 mg
  • Foszfor
    2625 mg
  • Nátrium
    8236 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    723.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    715 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    362 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1205 micro
Összesen 3703 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    701.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    468 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 211 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A 90 dkg lisztet összeszitáljuk, hozzájuk adjuk a 6 dl vizet, eldolgozzuk és letakarva 60 percig pihentetjük (autolízis). Pihentetés után hozzáadjuk az aktív kovászt, legvégül pedig a sót és pár csepp vizet, melyekkel szintén alaposan eldolgozzuk (ez géppel kb. 10-15 perc).
  2. Kiolajozott kelesztőtálba borítva hajtogatni kezdjük: a tészta egyik felét megemeljük, majd ráhajtjuk a tészta túloldalára, fordítunk a tálon 90 fokot és megismételjük ugyanezt még háromszor. Hajtogatás után 30-40 perc pihi, majd ismét hajtogatunk (összesen 3-szor hajtogatunk és pihentetünk)
  3. Háromszori hajtogatás után megformázzuk a kenyeret, majd egy kilisztezett szakajtóba tesszük az aljával felfele. Egy éjszakát letakarva hűtőztetjük.
  4. Másnap hűtőből kivéve bevagdossuk, hogy a gőz távozni tudjon. 30 perc alatt visszamelegítjük szobahőmérsékleten, majd előmelegített 230 fokos sütőben sütjük gőz mellett 20 percet, 180 fokon pedig újabb 50 percet (ha nagyon pirulna/égne, egy zsírpapírral letakarhatjuk)
  5. Ezek után már csak türelemjáték kivárni, hogy kihűljön, ami sütőből kivéve mindig rácson történjen.
  • Sütés hőfoka: 205 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 2764
  • Feltöltés dátuma: 2021. november 17.

Ajánló

Tálaláshoz használhatunk olajbogyókat, olívaolajat, zaatar fűszert és sót.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kovászos kenyér Grandevu konyhájából
Grandevu 4 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...