r
Nosalty Logó

Sós karamellás fügés tartelettes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Emőke
Sós karamellás fügés tartelettes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A csokoládékrémhez

A karamellkrémhez

Összesen 676 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A csokoládékrémhez

A karamellkrémhez

Összesen 2706 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A csokoládékrémhez

A karamellkrémhez

Összesen 333 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    42.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    630.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    373 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 676 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    66.2 g

Zsír

  • Összesen
    169.8 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    340 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2522.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    357 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    417 mg
  • Nátrium
    1491 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    240.1 g
  • Cukor
    208 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    259.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    913 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    884 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    358 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 2706 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 333 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A csokoládékrémhez

A karamellkrémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Tegyük egy aprítógépbe a fügét és a mandulalisztet. Aprítsuk finomra. Öntsük át egy tálba, adjuk hozzá a sót, szódabikarbónát, mézet, kókuszolajat, és kézzel gyúrjuk össze. 33 dkg tésztát kapunk, osszuk 4 felé. Kézzel lapítgassuk bele a tartalette formákba. Tegyük hűtőbe 10 percre a formákat. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra és süssük kb. 8-10 percig. Rácson hagyjuk kihűlni. Csokoládékrém elkészítése: épp csak forraljuk fel a habtejszínt, adjuk hozzá a csokoládét és keverjük homogénre. Öntsük a kihűlt formákba, egyformán elosztva és tegyük hűtőbe, amíg elkészítjük a karamellát. Sós karamella: Tegyük a lábasba a vajat, habtejszínt, kókuszvirág cukrot és a fleur de sel só különlegességet. Forraljuk fel és gyöngyözve főzzük 2-3 percig. Hagyjuk hűlni, majd öntsük a csokoládékrém tetejére. Díszíthetjük kakaóporral, fügével...stb.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 12
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 205
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10560
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 16.

Ajánló

Azoknak ajánlom, akik szeretik a sós karamella ízvilágát és szeretnének enni egy finom, egészséges pitét. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

4 db 12 cm piteformához Próbáltam ezt az édességet "egészségesen" elkészíteni. Ezért használtam sima fehér liszt helyett mandulalisztet és barna vagy kristálycukor helyett kókuszvirág cukrot, melynek glikémiás indexe csak 35 és jól karamellizálható cukorfajta. Fél kg 700-800 Ft között kapható bioboltokban. Természetesen minden "drágább" termék helyettesíthető, ezt a hozzávalóknál fel is tüntettem.

Hozzávalók

A tésztához

A csokoládékrémhez

A karamellkrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...