r
Nosalty Logó

Fahéjas-almás pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szakál Benjámin
Fahéjas-almás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 587 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 3522 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 117 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    506.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    289 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    327.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    284 micro
Összesen 587 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    54.3 g

Zsír

  • Összesen
    139.1 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    508 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3040.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    433 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    603 mg
  • Foszfor
    1735 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    569.9 g
  • Cukor
    194 mg
  • Élelmi rost
    101 mg

VÍZ

  • Összesen
    1962.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1170 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    371 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1096 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    753 micro
  • β-crypt
    211 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1705 micro
Összesen 3522 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    101.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 117 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. Tegyük a lisztet és a sót egy nagyobb tálba és keverjük őket össze. Ezután adjuk hozzá a vajat kis darabokra vágva és gyúrjuk a lisztet a vajjal egy egységes masszává. Amikor a tészta jól összeállt, fokozatosan adjunk hozzá vizet és gyúrjuk össze vele a tésztát.
  2. Ezután adjunk hozzá az ecetet és folytassuk a víz hozzáadását. A tésztát folyamatosan gyúrjuk, nehogy ragadós legyen. Amikor a tészta elkészült, formázzunk cipót belőle és osszuk 3/4 és 1/4 részre. A tésztákat külön-külön fóliába csomagoljuk és tegyük kb. 2 órára a hűtőszekrénybe.
  3. Két óra múlva vegyük ki a tészta nagyobb részét a hűtőszekrényből és egy lisztezett gyúródeszkán nyújtsuk kör alakúra. Készítsünk elő egy tortaformát, béleljük ki sütőpapírral. Tegyük a sodort tésztát a formába úgy, hogy a széleit is takarja és nyomkodjuk meg az ujjunkkal.
  4. Ezután tegyük a tésztára az almát. A maradék tésztát is kinyújtjuk, egyenletes csíkokra vágjuk, és négyzethálósan tegyük a pitére. Verjük fel a tojást és kenjük meg a pite tetejét.
  5. A pitét 200 °C-on 20 percig süssük. Ezután állítsuk a hőmérsékletet 180 °C-ra és süssük további 20 percig.

Töltelék

  1. Közben kezdjük el elkészíteni a tölteléket. Hámozzuk meg az almát, hámozzuk , majd csumázzuk, végül nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. Miután lereszeltük az almákat, nyomkodjuk ki belőlük a felesleges nedvességet és szórjuk meg eritrittel, fahéjjal, és citromlével. Keverjük össze az almát egy kanállal úgy, hogy teljesen ellepje a keverék és tegyük a hűtőszekrénybe.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 1021
  • Feltöltés dátuma: 2021. december 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fahéjas-almás pite
Szakál Benjámin 22 recept

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...