Fahéjas-almás pite
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szakál Benjámin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 2% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 5% Zsír
Tészta
Töltelék
-
333g alma156 kcal
-
1g fahéj2 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
8g erythritol0 kcal
-
9g tojás12 kcal
Összesen
587
kcal
- 2% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 5% Zsír
Tészta
Töltelék
-
2000g alma936 kcal
-
6g fahéj15 kcal
-
16g citromlé4 kcal
-
50g erythritol0 kcal
-
55g tojás69 kcal
Összesen
3522
kcal
- 2% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 23.2 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 506.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 100 mg
-
Foszfor 289 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 95 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 327.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 195 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 183 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 126 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 284 micro
Összesen
587
kcal
- 2% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 54.3 g
Zsír
-
Összesen 139.1 g
-
Telített zsírsav 81 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 508 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3040.6 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 71 mg
-
Kálcium 433 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 603 mg
-
Foszfor 1735 mg
-
Nátrium 147 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 16 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 569.9 g
-
Cukor 194 mg
-
Élelmi rost 101 mg
VÍZ
-
Összesen 1962.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1170 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 89 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 60 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 206 micro
-
Kolin: 371 mg
-
Retinol - A vitamin: 1096 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 753 micro
-
β-crypt 211 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1705 micro
Összesen
3522
kcal
- 2% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 101.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 65.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
117
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Tészta
- Tegyük a lisztet és a sót egy nagyobb tálba és keverjük őket össze. Ezután adjuk hozzá a vajat kis darabokra vágva és gyúrjuk a lisztet a vajjal egy egységes masszává. Amikor a tészta jól összeállt, fokozatosan adjunk hozzá vizet és gyúrjuk össze vele a tésztát.
- Ezután adjunk hozzá az ecetet és folytassuk a víz hozzáadását. A tésztát folyamatosan gyúrjuk, nehogy ragadós legyen. Amikor a tészta elkészült, formázzunk cipót belőle és osszuk 3/4 és 1/4 részre. A tésztákat külön-külön fóliába csomagoljuk és tegyük kb. 2 órára a hűtőszekrénybe.
- Két óra múlva vegyük ki a tészta nagyobb részét a hűtőszekrényből és egy lisztezett gyúródeszkán nyújtsuk kör alakúra. Készítsünk elő egy tortaformát, béleljük ki sütőpapírral. Tegyük a sodort tésztát a formába úgy, hogy a széleit is takarja és nyomkodjuk meg az ujjunkkal.
- Ezután tegyük a tésztára az almát. A maradék tésztát is kinyújtjuk, egyenletes csíkokra vágjuk, és négyzethálósan tegyük a pitére. Verjük fel a tojást és kenjük meg a pite tetejét.
- A pitét 200 °C-on 20 percig süssük. Ezután állítsuk a hőmérsékletet 180 °C-ra és süssük további 20 percig.
Töltelék
- Közben kezdjük el elkészíteni a tölteléket. Hámozzuk meg az almát, hámozzuk , majd csumázzuk, végül nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
- Miután lereszeltük az almákat, nyomkodjuk ki belőlük a felesleges nedvességet és szórjuk meg eritrittel, fahéjjal, és citromlével. Keverjük össze az almát egy kanállal úgy, hogy teljesen ellepje a keverék és tegyük a hűtőszekrénybe.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 1021
- Feltöltés dátuma: 2021. december 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Szakál Benjámin
22 recept