Tejfölös csirkepörkölt kapros túrógombóccal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
Hozzávalók a tejfölös csirkecomb pörkölthöz:
-
250g csirkecomb278 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
25g paprika4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
3 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g majoranna1 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
75g tejföl149 kcal
-
53 kcal
-
38g víz0 kcal
Hozzávalók kb. 16 db gombóchoz:
Összesen
796
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
Hozzávalók a tejfölös csirkecomb pörkölthöz:
-
1000g csirkecomb1113 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
11 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
-
300g tejföl594 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
150g víz0 kcal
Hozzávalók kb. 16 db gombóchoz:
Összesen
3180
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
Hozzávalók a tejfölös csirkecomb pörkölthöz:
-
38.1g csirkecomb42 kcal
-
3.4g vöröshagyma1 kcal
-
3.8g paradicsom1 kcal
-
3.8g paprika1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0.2g fűszerpaprika0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
11.4g tejföl23 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
5.7g víz0 kcal
Hozzávalók kb. 16 db gombóchoz:
Összesen
120
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 50.3 g
Zsír
-
Összesen 53.2 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 255 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2267.7 g
-
Cink 328 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 316 mg
-
Vas 255 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 615 mg
-
Nátrium 610 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.2 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 389.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 383 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 31 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 151 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 106 micro
-
Kolin: 145 mg
-
Retinol - A vitamin: 166 micro
-
α-karotin 36 micro
-
β-karotin 462 micro
-
β-crypt 67 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 555 micro
Összesen
796
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 201 g
Zsír
-
Összesen 212.9 g
-
Telített zsírsav 80 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 64 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 1021 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9071 g
-
Cink 1313 mg
-
Szelén 150 mg
-
Kálcium 1266 mg
-
Vas 1021 mg
-
Magnézium 330 mg
-
Foszfor 2459 mg
-
Nátrium 2439 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 43 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 108.9 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 1556.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1532 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 245 mg
-
D vitamin: 90 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 424 micro
-
Kolin: 582 mg
-
Retinol - A vitamin: 663 micro
-
α-karotin 142 micro
-
β-karotin 1850 micro
-
β-crypt 266 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 2219 micro
Összesen
3180
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 345.2 g
-
Cink 50 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 39 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 93 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 59.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 23 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 98 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
120
kcal
Hozzávalók
Hozzávalók a tejfölös csirkecomb pörkölthöz:
-
4 db csirkecomb
-
1 db vöröshagyma
-
1 db paradicsom
-
1 db paprika
-
só ízlés szerint
-
1 teáskanál ételízesítő
-
1 ek fűszerpaprika
-
1 kk majoranna
-
1 kk kakukkfű
-
1 tk bazsalikom
-
3 dl tejföl
-
3 ek napraforgó olaj
-
1.5 dl víz
Hozzávalók kb. 16 db gombóchoz:
Elkészítés
Hozzávalók a tejfölös csirkecomb pörkölthöz:
- A vöröshagymát vágjuk fel apróra. A paradicsomot és a paprikát vékonyan szeleteljük fel.
- Az olajat melegítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és kezdjük el üvegesre párolni.
- Pár perc után adjuk hozzá a felszeletelt paradicsomot, és a paprikát, és pároljuk még pár percig, majd helyezzük rá a csirkecombokat, és a hús mindkét oldalát addig süssük míg kifehéredik.
- Ezután a zsiradékot szórjuk meg a pirospaprikával, kanalazzuk rá a Piros Aranyat, és az ízlés szerinti mennyiségű Erős Pistát, majd keverjük alaposan össze.
- Ezután öntsük fel vízzel, keverjük hozzá a tejfölt, majd sózzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, és melegítsük forráspontig.
- Amikor a pörkölt leve felforrt, vegyük kisebbre a lángot, majd szép lassan főzzük puhára a húst (amikorra a hús puhára fő, akkorra a szaft is szépen besűrűsödik).
Hozzávalók kb. 16 db gombóchoz:
- A tojásokat válasszuk szét, majd a fehérjét egy csipet sóval verjük fel közepesen kemény habbá.
- A kaprot vágjuk fel apróra.
- A túrót villával törjük össze, majd adjuk hozzá a tojássárgáját, a búzadarát, a sót, az apróra vágott kaprot, és keverjük alaposan össze.
- Ezután két részletben keverjük hozzá a tojásfehérjehabot is, majd fedjük le folpack fóliával, és tegyük be pár órára vagy egész éjszakára a hűtőbe. (Én este kevertem össze, és másnap délelőttig a hűtőben pihent.)
- Közvetlenül főzés előtt vegyük ki a hűtőből, majd egy fagyiskanállal adagoljuk ki a gombócokat.
- Ezután egyesével hempergessük meg a lisztbe, majd formázzuk meg a gombócokat.
- Egy edénybe öntsünk bőséges mennyiségű vizet, adjunk hozzá egy nagyobb csipet sót, majd melegítsük forráspontig.
- Ezután helyezzük bele a gombócokat, és gyöngyöző vízben főzzük 5 percig, majd zárjuk el a gázt és lefedve hagyjuk a vízben még 8-10 percig.
- Ezután szűrőkanállal szedjük ki, alaposan csepegtessük le, és tálalásig tartsuk melegen.
- Tálaláskor kanalazzuk pár evőkanál tejfölös szaftot a tányérba, majd helyezzünk rá egy csirkecombot, és pár darab kapros túrógombócot, majd úgy kínáljuk.
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 1999
- Feltöltés dátuma: 2023. április 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
-
alkalom:
- valentin-nap ,
- márton-nap ,
- vasárnapi ebéd ,
- anyák napja ,
- halloween ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret ,
- hanuka ,
- buli receptek
-
alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
379 recept