Klasszikus padlizsánkrém
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Petra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
250g padlizsán59 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
27 kcal
Összesen
94
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
1000g padlizsán238 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
12g napraforgó olaj106 kcal
Összesen
377
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
90.7g padlizsán22 kcal
-
8.2g vöröshagyma3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1.1g napraforgó olaj10 kcal
Összesen
35
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 132.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.9 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 237.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
94
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 13.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 529.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 141 mg
-
Foszfor 252 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.5 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 949.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 225 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 134 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 345 micro
Összesen
377
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 1.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 48.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 23 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 86.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
35
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
1 kg padlizsán
-
1 közepes db vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
1.5 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A padlizsánokat megmossuk, szárazra töröljük.
- Faszenet izzítunk, közben finomra vágjuk a vöröshagymát.
- Grillen, faszénparázs felett, folyamatosan forgatva megsütjük a padlizsánokat. (Akkor kész, mikor egészen ráncos, szenes a padlizsánok héja, és összetöppednek.)
- Megszabadítjuk a tojásgyümölcsöket a szenes héjtól, de még egyszerűbb, ha félbevágjuk a padlizsánokat, és egyszerűen kikanalazzuk a belsejüket egy szűrőtálba. Hagyjuk jól lecsöpögni.
- Tálba tesszük a sült padlizsánt és fakanállal (vagy villával) szétnyomkodjuk.
- Vöröshagymával, sóval és borssal ízesítjük, végül egy kevés olajat is adunk hozzá.
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 608
- Tegnapi nézettség: 125
- 7 napos nézettség: 1115
- Össznézettség: 641004
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Petra
537 recept
A vinetta a parázsló faszén felett sült padlizsánból az igazi! Bevallom, nekem hiányzott belőle egy kis savasság, így egy negyed citrom levét is belefacsartam utólag a krémbe.