r
Nosalty Logó

Spagetti karamellizált hagymával, fodros kellel és gorgonzolával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Bodon Judit dietetikus
Spagetti karamellizált hagymával, fodros kellel és gorgonzolával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 595 kcal
  • 12% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 595 kcal
  • 12% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 195 kcal
  • 12% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1782.3 g
  • Cink
    134 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    298 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    868 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 595 kcal
  • 12% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1782.3 g
  • Cink
    134 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    298 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    868 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 595 kcal
  • 12% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    588.2 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy serpenyőben melegítsük meg az olajat. Adjuk hozzá a vékony félkarikákra vágott lila hagymát, a kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk.
  2. Pároljuk a hagymát kb. 10 percig, majd adjuk hozzá a cukrot, a chilipelyhet, a balzsamecetet (az eredeti receptben vörösborecet van, de itthon az épp nem volt - nem tudom, hogy azzal is ilyen isteni lett-e volna. :)) és az alaplevet. Főzzük további 10 percig.
  3. Menet közben egy fazékban forraljunk vizet, sózzuk, majd főzzük ki benne a spagettit. Az utolsó, kb. 4 percre adjuk hozzá a nagyobb darabokra vágott fodrost kelt. (Tudom, ez nekem is furcsán hangzott elsőre, de teljesen bevált.)
  4. Ha megfőtt a tészta, szűrjük le, a főzővizéből mentsünk el 1 dl-t, majd ezzel - és természetesen a fodros kellel - együtt tegyük a hagymás-ecetes mixtúrához a serpenyőbe, és forgassuk át. Adjuk gyorsan hozzá a kezünkkel törve a gorgonzola felét, keverjük át, hogy kicsit összeolvadjon, krémesítsen.
  5. Frissen, a maradék sajtot rátörve tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 188
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7648
  • Feltöltés dátuma: 2018. július 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spagetti karamellizált hagymával, fodros kellel és gorgonzolával
Bodon Judit dietetikus 31 recept

Már régóta szerettem volna kipróbálni a messziföldről híres fodros kelt. Zöldségeseknél itthon sosem láttam, de aztán az egyik hipermarketben szembejött velem, csomagolt formában. Két receptet próbáltam ki vele, ez volt az egyik - és őszintén szólva még engem is meglepett, hogy mennyire isteni lett, csak szuperlatívuszokban tudok róla nyilatkozni. Mondjuk nyilván nem csak a fodros kel miatt, hanem sokat számított az édes hagyma, a karakteres balzsamecet és gorgonzola harmóniája is. Most a receptírás közben jött az ötlet, hogy még egy kis pirított tört dióval is megszórhattam volna. (Eredeti recept itt.) 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...