Ezt főzheted – 31 mesésen finom nyári recept tőletek, ami feldobja az augusztust

Itt az augusztus, a nyár legmelegebb hónapja. Jön a szilva, a lédús őszibarack, de továbbra is van friss paradicsom, paprika, padlizsán vagy éppen dinnye is a zöldségeseknél. Mi most a szezon zöldségeiből és gyümölcseiből hozzuk ki a maximumot. Íme 31 recept tőletek és nektek, melyekkel szebb lesz a hónap.

  1. 1.

    Balatoni főtt kukorica

    Katharosz receptje még azoknak is elhozza a balatoni ízeket, akik ebben a hónapban nem tudnak hűsölni a magyar tenger partján.

  2. 2.

    Csirkemáj kuszkusszal

    Egészséges, finom és laktató étel DiaNatura konyhájából, ami a fülledt nyári napokon is remek főfogás lehet.

  3. 3.

    Pisztráng zöldségágyon

    Ebben a hónapban sem szabad mellőzni a halakat, ez a friss zöldségekkel teli tál mennyei lesz egy jól átsütött pisztránggal. A receptet Sárika konyhájából lestük el.

  4. 4.

    Grillezett cukkini chilis-köményes édesburgonya-pürével

    Takács Kriszti receptjeiért egyszerűen odavagyunk, ez a mennyei cukkinis édesburgonyás fogás mindenkit levesz majd a lábáról.

  5. 5.

    Aszalt paradicsom olajban

    Remek kiegészítője lesz az ételeknek ez az otthon elkészíthető aszalt paradicsom, melyet Dorcus 89 hozott el nekünk. Hosszú hetekig eláll, az egyetlen kérdés csak az: hogyan tudod megállni majd, hogy ne fald fel az egészet egyszerre?

  6. 6.

    Töltött cukkini Szta konyhájából

    Cukkiniból sosem elég, ezt Szta is tudja, aki minden földi jóval, többek között csirkemellel és csirkemájjal töltötte meg a nyár kedvenc zöldségét.

  7. 7.

    Sajtburger Norbi konyhájából

    Norbi remekül elkészítette a híres gyorsétteremlánc klasszikusát, neked már nincs más dolgod, mint beszerezned az alapanyagokat, és követned az instrukciókat!

  8. 8.

    Őszibarackos piskótatekercs

    Lizinka újragondolta a lekváros piskótatekercset, és a friss őszibarackot tekert a puha, könnyed tésztába. Imádjuk!

  9. 9.

    Görög zöldséges ragu tésztával

    Igazi nyári ízek egy könnyen elkészíthető receptben. Iluska nagyon gondosan összeválogatta az alapanyagokat ahhoz, hogy egy étkezés erejéig mi is Görögországban érezzük magunkat.

  10. 10.

    Paprikás-padlizsános bruschetta

    Marcsus receptje új szintre emeli a bruschetta fogalmát, mi pedig nagyon örülünk annak, hogy mert bátran kisérlezetni az ízekkel, mert ez az étel nagyon jól sikerült.

  11. 11.

    Szilvás kéksajtos spenótsaláta

    Igazán izgalmas összeállítás, amelyben nem fogsz csalódni. Ehhez a salátához nem kell bátornak lenni, az első villa után rájössz, hogy ennél jobbat aligha ehetnél egy meleg nyári napon.

  12. 12.

    Szilvás-őszibarackos cobbler

    Petra szerint ha nyár, akkor a gyümölcsös pite a befutó. Pláne, ha egy gombóc vaníliafagyi is kerül mellé a tányérra!

  13. 13.

    Vegán karfiolkrémleves pirított shiitake gombával

    Gombagasztro levese nem csak a vegánoknak lesz igazi felüdülés, ezt garantáljuk!

  14. 14.

    Paradicsomos fusilli mozzarellával

    Ana's Kitchen nevű szakácsunk receptje könnyen elkészíthető, még a kezdő szakácsokon sem tud kifogni, az eredménnyel pedig mindenki elégedett lesz.

  15. 15.

    Rózsás-erdeigyümölcsös-fehércsokoládé-torta

    Klarissy tortája remek sütemény családi ünnepekre, születésnapokra vagy évfordulókra.

  16. 16.

    Cukkinis-sonkás rózsák

    Csiki Piroska receptje reggelinek, vacsorának és sós falatkának is tökéletes vendégváróként, legalább egyszer próbáld ki.

  17. 17.

    Egyszerű szilvás gombóc

    Szilvás gombóc nélkül nincsen augusztus, ezt Gizi is tudja, aki a tökéletes finomság receptjét osztotta meg velünk.

  18. 18.

    Mediterrán gnocchi

    Krisztina 67 fogása igazi nyári étel, amiből kétszer szedsz még akkor is, ha a gnocchi már az első adagnál jól eltelített.

  19. 19.

    Gombás-cukkinis-garnélás egytálétel

    Vivesz étele mellé már csak egy kis rizs kell, és akár főfogásként is fogyaszthatjuk!

  20. 20.

    Sváb hagymás lepény

    Éva lepénye tökéletes borokhoz is: „Szüret idején is, hogy jobban csússzon lefele a must, kínálhatjuk hozzá, még melegen, mert úgy a legfinomabb. De egy finom tartalmas leves után is tökéletes, mint második fogás.”

  21. 21.

    Meleg paradicsomos babsaláta

    Ízletes, gyors, könnyed, de laktató étel Glaser szakácsunk konyhájából. Melegen ajánljuk!

  22. 22.

    Szilvás-mákos kalács

    Kovács Györgyi süteménye tökéletes hétvégi sütemény a klasszikus ízek kedvelőinek.

  23. 23.

    Lángos István konyhájából

    Hát persze, hogy egy finom lángosnak nem lehet ellenállni! Szerencsére nem is kell...

  24. 24.

    Königsbergi gombóc

    NapsütötteVidékünk receptje kiadós fogás, de könnyen elkészül, ezért sem érdemes kihagyni!

  25. 25.

    Babos újburgonya citromos csirkével

    A tetovált lány egy nagyon finom, könnyed nyári receptet hozott nekünk, amit hétköznapokon, munka után is gyorsan elkészíthetsz.

  26. 26.

    Szezámos bagel by DN

    Szívesen készítenél finom, házi pékárut? Akkor neked Dorka0130 receptjét kínáljuk.

  27. 27.

    Szilvás lepény 3. - omlós tésztával

    Harapj bele a nyár ízeibe!

  28. 28.

    Körtés pite Schliszi konyhájából

    Ha nyár vége, akkor körteszezon! A gyümölcsből ilyen csodálatos pitét is készíthetsz.

  29. 29.

    Sült halszelet karfiolos lepénykékkel

    Márti 1218 receptje a klasszikus halas ételek ízeit eleveníti fel.

  30. 30.

    Görög gyümölcsleves narancslével

    Scarlett69 szakácsunk üdítő levesét akár két fogás között is szürcsölheted.

  31. 31.

    Lasagne módra készült mennyei rakott burgonya

    Lizinka_ mesésen finom, laktató receptjét jó szívvel ajánljuk, mindenki elégedett lesz az eredménnyel.

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...