r
Nosalty Logó

Königsbergi gombóc

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NapsütötteVidékünkön
Königsbergi gombóc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 458 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2749 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 78 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    974.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    366 mg
  • Nátrium
    418 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    497.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 458 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    187.5 g

Zsír

  • Összesen
    148.8 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    982 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5847.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    588 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    289 mg
  • Foszfor
    2194 mg
  • Nátrium
    2509 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    2984.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    635 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    222 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    880 mg
  • Retinol - A vitamin:
    624 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    544 micro
Összesen 2749 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 78 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát megtisztítjuk, majd nagyon apróra vágjuk. A zsemlét vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk belőle a vizet. A tojásokat enyhén felverjük. A szardellafilét apróra vágjuk.
  2. A húst, zsemlét, zsemlemorzsát, tojást, szardellát, hagymát és a mustárt egy tálba tesszük, majd sóval, borssal ízesítjük. A masszát alaposan összekeverjük, a felhasználásig hűtőszekrénybe tesszük.
  3. A főzővízhez a vizet felforraljuk, hozzáadjuk a fehérbort és a fűszereket, majd sózzuk és borsozzuk.
  4. A húsmasszából (lemérve) 20 db golyót formázunk, miközben folyamatosan vizes a kezünk. A gombócokat a főzővízbe helyezzük, majd alacsony-közepes hőfokon kb. 15 perc alatt készre főzzük őket.
  5. A főzővizet leszűrjük. A lisztből és vajból rántást készítünk, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntünk 800 ml-t a főzővízből. Ízesítjük sóval, borssal, cukorral, majd pár percig főzzük gyakran megkeverve. Beleöntjük a tejszínt, hozzáadjuk a kapribogyót és további 2-3 percig főzzük.
  6. Tálaláskor a kapribogyós szószt a gombócokra locsoljuk, sós burgonyával, burgonyapürével vagy petrezselymes burgonyával kínáljuk.
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 8235
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Königsbergi gombóc
NapsütötteVidékünkön 175 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...