r
Nosalty Logó

Őszibarackos piskótatekercs

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Lizinka_
Őszibarackos piskótatekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Piskóta

Töltelék

Összesen 414 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Piskóta

Töltelék

Összesen 1247 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Piskóta

Töltelék

Összesen 129 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    643.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    294 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    207.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    114 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    557 micro
Összesen 414 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    45.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1930.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    882 mg
  • Nátrium
    504 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    214.3 g
  • Cukor
    131 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    622.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    464 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    751 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    778 micro
  • β-crypt
    343 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1672 micro
Összesen 1247 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Töltelék

Elkészítés

Piskóta

  1. A szoba hőmérsékletű tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéből sóval, cukorral kemény habot verünk. Ebbe óvatosan belekeverjük a tojások sárgáját, majd beleforgatjuk a sütőporral összeszitált lisztet.
  2. A piskótamasszát ráborítjuk az őszibarackkal kirakott sütőlemezre és egyenletesen elkenjük.
  3. Előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük és kb. 20 percig sütjük.
  4. Amikor kész és kivettük a sütőből, késsel fellazítjuk a piskótát a széleknél.
  5. Ráterítünk egy sütőpapírt és arra kiborítjuk. Lehúzzuk róla a papírt. Pár percig hagyjuk gőzölögni, hűlni. Ezután a sütőpapír segítségével szorosan feltekerjük.
  6. Deszkára tesszük a tekercset és teljesen kihűlve szeleteljük, kínáljuk.

Töltelék

  1. Az őszibarackot lehéjazzuk, félbevágjuk, majd kivesszük belőle a magot és így mérjük le az 50 dkg gyümölcsöt. Papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet. Egy nagyobb sütőlemezt (40x40cm) beborítunk sütőpapírral.
  2. A félbevágott őszibarackokat kb. 4-5 mm vastag szeletekre vágjuk és sűrűn kirakjuk vele sütőlemezt, vagy tepsit.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3604
  • Feltöltés dátuma: 2021. szeptember 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Őszibarackos piskótatekercs
Lizinka_ 604 recept

Hozzávalók

Piskóta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...