r
Nosalty Logó

Paprikás-padlizsános bruschetta

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Marcsus
Paprikás-padlizsános bruschetta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 357 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2143 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 115 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1009.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    425 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    220.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    330 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    1394 micro
  • β-crypt
    313 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    657 micro
Összesen 357 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    99 g

Zsír

  • Összesen
    125.4 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6054.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    1345 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    362 mg
  • Foszfor
    1692 mg
  • Nátrium
    2553 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.8 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1322.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1980 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    510 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    329 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    557 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1203 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    8363 micro
  • β-crypt
    1876 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3942 micro
Összesen 2143 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    451 micro
  • β-crypt
    101 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 115 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paprikát bekenjük olívaolajjal, a padlizsánt hosszában 4 szeletre vágjuk, szintén megkenjük az olajjal. (2 evőkanál, a többit félretesszük.)
  2. Tepsire fektetjük, és az előmelegített sütőbe tesszük. A sütés alatt egyszer fordítsuk meg. A paprikát és a padlizsánt 12-15 perc múlva kivesszük.
  3. A paprikát 10 percre egy papírzacskóba rakjuk (így könnyebben le tudjuk húzni a bőrét). Megtisztítjuk a paprikát, és kb. egy centiméteres kockákra vágjuk. A padlizsánt szintén felkockázzuk, az egészet egy tálba rakjuk, amiben majd összekeverjük.
  4. A bazsalikom leveleket egymásra tesszük, összecsavarjuk, mint egy szivart, és felszeleteljük. Így vékony hosszú csíkokat kapunk, adjuk a keverékhez a kapribogyóval, balzsamecettel, olívaolajjal és a granulált fokhagymával együtt, sózzuk, borsózzuk.
  5. A kenyeret szeleteljük fel, és sütőben süssük ropogósra kb. 3 perc alatt. Kenjünk rá egy adag kecskesajtot, és halmozzuk rá a zöldséget.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2560
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsus 69 recept

Elég régi receptünk, már több éve készítjük, soha nem marad belőle egy szelet sem. Hidegen is, sőt másnap is nagyon finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...