Paprikás-padlizsános bruschetta
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Marcsus
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
16 kcal
-
133g padlizsán32 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
10g bazsalikom2 kcal
-
3g kapribogyó1 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g kecskesajt182 kcal
-
33g bagett89 kcal
Összesen
357
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
98 kcal
-
800g padlizsán190 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
60g bazsalikom14 kcal
-
15g kapribogyó3 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
300g kecskesajt1092 kcal
-
195g bagett534 kcal
Összesen
2143
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
5 kcal
-
43.1g padlizsán10 kcal
-
1.3g olívaolaj11 kcal
-
3.2g bazsalikom1 kcal
-
0.8g kapribogyó0 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16.2g kecskesajt59 kcal
-
10.5g bagett29 kcal
Összesen
115
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 16.5 g
Zsír
-
Összesen 20.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1009.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 224 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 282 mg
-
Nátrium 425 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 220.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 330 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 85 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 93 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 201 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 1394 micro
-
β-crypt 313 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 657 micro
Összesen
357
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 99 g
Zsír
-
Összesen 125.4 g
-
Telített zsírsav 67 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 237 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6054.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 71 mg
-
Kálcium 1345 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 362 mg
-
Foszfor 1692 mg
-
Nátrium 2553 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 162.8 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 1322.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1980 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 510 mg
-
D vitamin: 66 micro
-
K vitamin: 329 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 557 micro
-
Kolin: 164 mg
-
Retinol - A vitamin: 1203 micro
-
α-karotin 75 micro
-
β-karotin 8363 micro
-
β-crypt 1876 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3942 micro
Összesen
2143
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 326.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 138 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 71.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 451 micro
-
β-crypt 101 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 213 micro
Összesen
115
kcal
Hozzávalók
-
2 közepes db piros kaliforniai paprika
-
2 db padlizsán
-
3 ek olívaolaj
-
1 csokor bazsalikom
-
2 teáskanál balzsamecet
-
1 kk fokhagymapor
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A paprikát bekenjük olívaolajjal, a padlizsánt hosszában 4 szeletre vágjuk, szintén megkenjük az olajjal. (2 evőkanál, a többit félretesszük.)
- Tepsire fektetjük, és az előmelegített sütőbe tesszük. A sütés alatt egyszer fordítsuk meg. A paprikát és a padlizsánt 12-15 perc múlva kivesszük.
- A paprikát 10 percre egy papírzacskóba rakjuk (így könnyebben le tudjuk húzni a bőrét). Megtisztítjuk a paprikát, és kb. egy centiméteres kockákra vágjuk. A padlizsánt szintén felkockázzuk, az egészet egy tálba rakjuk, amiben majd összekeverjük.
- A bazsalikom leveleket egymásra tesszük, összecsavarjuk, mint egy szivart, és felszeleteljük. Így vékony hosszú csíkokat kapunk, adjuk a keverékhez a kapribogyóval, balzsamecettel, olívaolajjal és a granulált fokhagymával együtt, sózzuk, borsózzuk.
- A kenyeret szeleteljük fel, és sütőben süssük ropogósra kb. 3 perc alatt. Kenjünk rá egy adag kecskesajtot, és halmozzuk rá a zöldséget.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 75
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2560
- Feltöltés dátuma: 2015. október 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Marcsus
69 recept
Elég régi receptünk, már több éve készítjük, soha nem marad belőle egy szelet sem. Hidegen is, sőt másnap is nagyon finom.