r
Nosalty Logó

Babos újburgonya citromos csirkével

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
A tetovált lány
Babos újburgonya citromos csirkével
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

850
Kalória
46.7g
Fehérje
94.5g
Szénhidrátok
33.6g
Zsír
285.7g
Víz
104.1g
Koleszterin
20.7g
Rost
4.2g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 850 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3397 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 160 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1529.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    423 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    291 mg
  • Foszfor
    608 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    285.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    515 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    495 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1189 micro
Összesen 850 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    186.9 g

Zsír

  • Összesen
    134.3 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    417 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6119.3 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    1694 mg
  • Vas
    66 mg
  • Magnézium
    1162 mg
  • Foszfor
    2432 mg
  • Nátrium
    590 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    377.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    83 mg

Víz

  • Összesen
    1142.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    978 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    324 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    236 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2062 micro
  • Kolin:
    555 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1979 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4756 micro
Összesen 3397 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 160 kcal

Elkészítés

  1. A csirkecombokat kicsontozzuk, de a bőrét rajtahagyjuk. A kakukkfüvet és a rozmaringot durvára vágjuk. A húsok mindkét oldalát bedörzsöljük a fűszerekkel, a sóval és a borssal, majd megcsorgatjuk a citromlével. Egy tálba tesszük pácolódni pár órára.
  2. A krumplikat alaposan megmossuk, de nem kell meghámozni, nagyon vékony a héja. 3 centis kockákra vágjuk. Lobogó, sós vízben, újraforrástól számítva öt percig főzzük. Leszűrjük, egy tepsibe borítjuk, rálocsolunk pár ek olívaolajat, megsózzuk és –borsozzuk. Átforgatjuk, 200 fokos sütőbe toljuk. Addig sütjük, míg a szélei megbarnulnak.
  3. Közben a bazsalikomot és a kaprot durvára vágjuk, 2 ek olajjal, 1 tk sóval és pár tekerésnyi borssal egy mozsárban pépesre zúzzuk. Mikor a krumpli kész, összeforgatjuk vele és a rukkolával, végül a leszűrt babbal is.
  4. Miközben a köret készül, kisütjük a húsokat: a serpenyőbe 2 ek olívaolajat öntünk, felhevítjük, a húsokat bőrével lefelé belefektetjük. Nagy lángon a bőrt ropogósra sütjük, majd megfordítjuk, mérsékeljük a lángot, és a húst készre sütjük.
  5. Tálaláskor egy nagy adag babos újburgonyát tányérra szedünk, a húst csíkokra szelve rátesszük, és fogyaszthatjuk is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Stroganoff bélszín

A Stroganoff igazi klasszikus, az ünnepi szezonban pedig talán az is belefér, hogy hagyományos módon, bélszínből készítsük el. A gombás hús nem véletlenül sokak kedvence, hiszen ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!