Babos újburgonya citromos csirkével
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
A tetovált lány
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
850
kcal
- 10% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
3397
kcal
- 10% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
160
kcal
- 10% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.7 g
Zsír
-
Összesen 33.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1529.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 423 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 291 mg
-
Foszfor 608 mg
-
Nátrium 147 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 285.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 244 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 81 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 515 micro
-
Kolin: 139 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 495 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1189 micro
Összesen
850
kcal
- 10% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 186.9 g
Zsír
-
Összesen 134.3 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 72 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 417 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6119.3 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 134 mg
-
Kálcium 1694 mg
-
Vas 66 mg
-
Magnézium 1162 mg
-
Foszfor 2432 mg
-
Nátrium 590 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 377.8 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 83 mg
VÍZ
-
Összesen 1142.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 978 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 324 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 236 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2062 micro
-
Kolin: 555 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1979 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4756 micro
Összesen
3397
kcal
- 10% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 290.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 54.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 94 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 226 micro
Összesen
160
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A csirkecombokat kicsontozzuk, de a bőrét rajtahagyjuk. A kakukkfüvet és a rozmaringot durvára vágjuk. A húsok mindkét oldalát bedörzsöljük a fűszerekkel, a sóval és a borssal, majd megcsorgatjuk a citromlével. Egy tálba tesszük pácolódni pár órára.
- A krumplikat alaposan megmossuk, de nem kell meghámozni, nagyon vékony a héja. 3 centis kockákra vágjuk. Lobogó, sós vízben, újraforrástól számítva öt percig főzzük. Leszűrjük, egy tepsibe borítjuk, rálocsolunk pár ek olívaolajat, megsózzuk és –borsozzuk. Átforgatjuk, 200 fokos sütőbe toljuk. Addig sütjük, míg a szélei megbarnulnak.
- Közben a bazsalikomot és a kaprot durvára vágjuk, 2 ek olajjal, 1 tk sóval és pár tekerésnyi borssal egy mozsárban pépesre zúzzuk. Mikor a krumpli kész, összeforgatjuk vele és a rukkolával, végül a leszűrt babbal is.
- Miközben a köret készül, kisütjük a húsokat: a serpenyőbe 2 ek olívaolajat öntünk, felhevítjük, a húsokat bőrével lefelé belefektetjük. Nagy lángon a bőrt ropogósra sütjük, majd megfordítjuk, mérsékeljük a lángot, és a húst készre sütjük.
- Tálaláskor egy nagy adag babos újburgonyát tányérra szedünk, a húst csíkokra szelve rátesszük, és fogyaszthatjuk is.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 68
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2915
- Feltöltés dátuma: 2021. május 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A tetovált lány
37 recept