r
Nosalty Logó

Babos újburgonya citromos csirkével

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
A tetovált lány
Babos újburgonya citromos csirkével
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 850 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3397 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 160 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1529.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    423 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    291 mg
  • Foszfor
    608 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    285.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    515 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    495 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1189 micro
Összesen 850 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    186.9 g

Zsír

  • Összesen
    134.3 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    417 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6119.3 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    1694 mg
  • Vas
    66 mg
  • Magnézium
    1162 mg
  • Foszfor
    2432 mg
  • Nátrium
    590 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    377.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    83 mg

VÍZ

  • Összesen
    1142.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    978 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    324 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    236 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2062 micro
  • Kolin:
    555 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1979 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4756 micro
Összesen 3397 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 160 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat kicsontozzuk, de a bőrét rajtahagyjuk. A kakukkfüvet és a rozmaringot durvára vágjuk. A húsok mindkét oldalát bedörzsöljük a fűszerekkel, a sóval és a borssal, majd megcsorgatjuk a citromlével. Egy tálba tesszük pácolódni pár órára.
  2. A krumplikat alaposan megmossuk, de nem kell meghámozni, nagyon vékony a héja. 3 centis kockákra vágjuk. Lobogó, sós vízben, újraforrástól számítva öt percig főzzük. Leszűrjük, egy tepsibe borítjuk, rálocsolunk pár ek olívaolajat, megsózzuk és –borsozzuk. Átforgatjuk, 200 fokos sütőbe toljuk. Addig sütjük, míg a szélei megbarnulnak.
  3. Közben a bazsalikomot és a kaprot durvára vágjuk, 2 ek olajjal, 1 tk sóval és pár tekerésnyi borssal egy mozsárban pépesre zúzzuk. Mikor a krumpli kész, összeforgatjuk vele és a rukkolával, végül a leszűrt babbal is.
  4. Miközben a köret készül, kisütjük a húsokat: a serpenyőbe 2 ek olívaolajat öntünk, felhevítjük, a húsokat bőrével lefelé belefektetjük. Nagy lángon a bőrt ropogósra sütjük, majd megfordítjuk, mérsékeljük a lángot, és a húst készre sütjük.
  5. Tálaláskor egy nagy adag babos újburgonyát tányérra szedünk, a húst csíkokra szelve rátesszük, és fogyaszthatjuk is.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2915
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Babos újburgonya citromos csirkével
A tetovált lány 37 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...