r
Nosalty Logó

Szilvás lepény 3. - omlós tésztával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szilvás lepény 3. - omlós tésztával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1136 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4541 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 284 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    49.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    798.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    364 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.3 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    529 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    480 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    559 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 1136 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    69.1 g

Zsír

  • Összesen
    197.5 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3194.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    653 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    1457 mg
  • Nátrium
    707 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    633.1 g
  • Cukor
    280 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    619.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2114 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    236 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    511 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1922 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2235 micro
  • β-crypt
    178 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1154 micro
Összesen 4541 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 284 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szilvákat megmossuk, félbevágjuk, a magját kiszedjük. Egy lapostányéron a magházzal felfelé sorba tesszük a fél szilvákat, és rászórjuk a fahéjat és a vaníliás cukrot. Félretesszük.
  2. A margarint a cukorral és a tojásokkal habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a mézet.
  3. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd kisebb részletekben a habosra kevert margarinhoz adagoljuk, és simára keverjük. Ha túl sűrű lenne, néhány ek tejjel higíthatjuk, de ha megfelelő a tésztánk állaga, akkor nem szükséges hozzáadni tejet.
  4. A sütőt előmelegítjük. Egy tepsit vagy egy kör alakú sütőformát kivajazunk, kilisztezünk, és belesimítjuk a tésztát. Nem baj, ha ekkor még laposnak tűnik, sütésnél szépen fel fog emelkedni a tészta.
  5. Villával megszurkáljuk, hogy könnyebben átsüljön. A fél szilvákat húsukkal lefelé fordítva, szépen sorba tesszük a tetején.
  6. Tűpróbáig sütjük, majd a tepsiben hagyjuk kihűlni. Fahéjas cukorral megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 1710
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 105
  • Össznézettség: 467606
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 13.

Ajánló

Egy tartalmas leves mellé készülhet második fogásként. Ebben a nyári melegben szerintem ennyi elegendő ebédre.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A szilvás lepényt is, akárcsak az almás pitét, finom omlós tésztával szeretjük. Ezért készül nálunk az itt leírt recept alapján, amit még anyukámtól tanultam. Gyerekkoromban ő is így készítette nekünk a szilvás lepényt. Amikor sütés közben a fahéjas szilva illata bejárja a konyhát, eszembe jut, hogy vártuk a húgommal mindig, hogy beleharaphassunk végre az éppen csak kihűlt lepénybe. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...