r
Nosalty Logó

Sváb hagymás lepény

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Éva házias konyhája
Sváb hagymás lepény
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tészta

töltelék

1362
Kalória
30.7g
Fehérje
91.7g
Szénhidrátok
97.6g
Zsír
282.9g
Víz
360.7g
Koleszterin
6.2g
Rost
14.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 1362 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 4088 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 229 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    97.6 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    361 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1433.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    407 mg
  • Nátrium
    728 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    282.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    475 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    467 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 1362 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.2 g

Zsír

  • Összesen
    292.8 g
  • Telített zsírsav
    152 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1082 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4300.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    522 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    1221 mg
  • Nátrium
    2184 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    275 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    848.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1426 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    391 micro
  • Kolin:
    517 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1402 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    289 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    557 micro
Összesen 4088 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 229 kcal

Elkészítés

tészta

  1. Az élesztőt a cukrozott langyos tejben megáztatjuk. Közben egy tálban kimérjük a tészta hozzávalóit. Majd a megáztatott élesztős tejjel jól összedolgozzuk, dagasztjuk.
  2. Egy konyharuhával letakarjuk, és duplájára kelesztjük.
  3. Közben kivajazzunk egy 28 cm-es formát.
  4. A megkelt tésztát lisztes felületen kicsit nagyobbra nyújtjuk, mint a forma, majd belehelyezzük, a széleit kicsit fölnyomkodjuk úgy, hogy perem képződjön. Én a formában csak úgy kézzel szét szoktam húzkodni, így egyszerűbb, és kap egy rusztikus formát is.

töltelék

  1. A kockára fölvágott hagymát és a bacont vajon üvegesre sütjük. Majd hagyjuk kihűlni.
  2. A tejszínt, a crème fraîche-t, a két tojást egynemű masszává keverjük, és fűszerezzük.
  3. A kihűlt baconös hagymát is hozzákeverjük, majd a tésztába öntjük.
  4. Az 1 evőkanál vajat kis darabokban elosztjuk a tetejére. 200 fokon készre sütjük.
  5. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28

Különböző receptekből raktam össze ezt a receptet, mert nekem mindegyikből hiányzott valami. Hol sok volt a formához a tészta, vastag lett, vagy a fűszerezés nem volt megfelelő, így megalkottam ezt a receptet. Egy pohár borhoz remekül harmonizál az íze. Szüret idején is, hogy jobban csússzon lefele a must, kínálhatjuk hozzá, még melegen, mert úgy a legfinomabb. De egy finom tartalmas leves után is tökéletes, mint második fogás

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!