r
Nosalty Logó

Lasagne módra készült mennyei rakott burgonya

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lizinka_
Lasagne módra készült mennyei rakott burgonya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Rakott krumpli

Öntet

Összesen 667 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Rakott krumpli

Öntet

Összesen 2665 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Rakott krumpli

Öntet

Összesen 130 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.8 g

Zsír

  • Összesen
    38.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1331.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    352 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    412 mg
  • Nátrium
    468 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    241.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1600 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5211 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 667 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.1 g

Zsír

  • Összesen
    155 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    483 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5327.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    1406 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    1646 mg
  • Nátrium
    1873 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.5 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    964.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1305 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    390 mg
  • Retinol - A vitamin:
    669 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6401 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    20843 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 2665 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    120 micro
  • β-karotin
    310 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1011 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

Rakott krumpli

Öntet

Elkészítés

Rakott krumpli

  1. A hagymát finomra aprítjuk, a sárgarépát egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és üvegesre pirítjuk benne a hagymát, majd hozzáadjuk a sárgarépát és kevergetve összesütjük. Ezután beletesszük a darált húst és fehéredésig szintén összesütjük a zöldségekkel. Ezután sózzuk, borsozzuk.
  3. Meghintjük fűszerpaprikával, provence-i fűszerkeverékkel. Ráöntjük a passzírozott paradicsomot és összefőzzük. Ha kész félretesszük.
  4. A burgonyát mosás és tisztítás után 3 mm-es karikákra vágjuk. Egy kisebb tepsi vagy hőálló üvegtál aljára egyenletesen elosztjuk, a felkarikázott burgonya kétharmad részét. Rátesszük a paradicsomos darált húst és elegyengetjük.
  5. Erre öntjük a besamel mártás felét, és meghintjük bőven reszelt sajttal.
  6. A sajtra egyenletesen elosztjuk a megmaradt egyharmad burgonya karikákat. Erre pedig ráöntjük a megmaradt besamel mártást és bőven megszórjuk reszelt sajttal.
  7. A tepsit betakarjuk alufóliával és előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük 20-25 percre.
  8. Az idő letelte után levesszük az alufóliát és a tepsit visszatesszük a sütőbe addig, amíg a sajt aranybarnára pirul a tetején. Ez kb. 20 perc.
  9. Ezt a mennyei eledelt langyosan tesszük asztalra. De hidegen is kitűnő.

Öntet

  1. Egy lábasban megolvasztjuk a vajat és a lisztet fehérre pirítjuk benne, majd felöntjük tejjel és kevergetve gyenge tűzön csomómentesen besűrítjük. Sózzuk, borsozzuk. Szintén félretesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3304
  • Feltöltés dátuma: 2021. július 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lasagne módra készült mennyei rakott burgonya
Lizinka_ 604 recept

Hozzávalók

Rakott krumpli

Öntet

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...