Lasagne módra készült mennyei rakott burgonya
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
Rakott krumpli
-
150g burgonya87 kcal
-
100g darált sertéshús182 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
9 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Öntet
-
13g vaj90 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
125g tej70 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
667
kcal
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
Rakott krumpli
-
600g burgonya347 kcal
-
400g darált sertéshús728 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
36 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Öntet
-
50g vaj359 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
500g tej280 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2665
kcal
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
Rakott krumpli
-
29.1g burgonya17 kcal
-
19.4g darált sertéshús35 kcal
-
4.4g vöröshagyma2 kcal
-
3.9g sárgarépa1 kcal
-
2 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
4.8g sajt17 kcal
-
1.6g napraforgó olaj14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Öntet
-
2.4g vaj17 kcal
-
2.9g finomliszt11 kcal
-
24.2g tej14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
130
kcal
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.8 g
Zsír
-
Összesen 38.7 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1331.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 352 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 412 mg
-
Nátrium 468 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.9 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 241.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 326 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 167 micro
-
α-karotin 619 micro
-
β-karotin 1600 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 5211 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
667
kcal
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 139.1 g
Zsír
-
Összesen 155 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 483 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5327.8 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 117 mg
-
Kálcium 1406 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 261 mg
-
Foszfor 1646 mg
-
Nátrium 1873 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 167.5 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 964.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1305 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 109 mg
-
D vitamin: 93 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 145 micro
-
Kolin: 390 mg
-
Retinol - A vitamin: 669 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 6401 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 20843 micro
-
Lut-zea 273 micro
Összesen
2665
kcal
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 258.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 91 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 120 micro
-
β-karotin 310 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1011 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
130
kcal
Hozzávalók
Rakott krumpli
-
60 dkg burgonya
-
40 dkg darált sertéshús
-
1 db vöröshagyma
-
1 közepes db sárgarépa
-
1.5 dl passzírozott paradicsom
-
1 kk fűszerpaprika
-
1 teáskanál provence-i fűszerkeverék
-
10 dkg sajt
-
4 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Öntet
-
5 dkg vaj
-
6 dkg finomliszt
-
5 dl tej
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
Rakott krumpli
- A hagymát finomra aprítjuk, a sárgarépát egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük.
- Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és üvegesre pirítjuk benne a hagymát, majd hozzáadjuk a sárgarépát és kevergetve összesütjük. Ezután beletesszük a darált húst és fehéredésig szintén összesütjük a zöldségekkel. Ezután sózzuk, borsozzuk.
- Meghintjük fűszerpaprikával, provence-i fűszerkeverékkel. Ráöntjük a passzírozott paradicsomot és összefőzzük. Ha kész félretesszük.
- A burgonyát mosás és tisztítás után 3 mm-es karikákra vágjuk. Egy kisebb tepsi vagy hőálló üvegtál aljára egyenletesen elosztjuk, a felkarikázott burgonya kétharmad részét. Rátesszük a paradicsomos darált húst és elegyengetjük.
- Erre öntjük a besamel mártás felét, és meghintjük bőven reszelt sajttal.
- A sajtra egyenletesen elosztjuk a megmaradt egyharmad burgonya karikákat. Erre pedig ráöntjük a megmaradt besamel mártást és bőven megszórjuk reszelt sajttal.
- A tepsit betakarjuk alufóliával és előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük 20-25 percre.
- Az idő letelte után levesszük az alufóliát és a tepsit visszatesszük a sütőbe addig, amíg a sajt aranybarnára pirul a tetején. Ez kb. 20 perc.
- Ezt a mennyei eledelt langyosan tesszük asztalra. De hidegen is kitűnő.
Öntet
- Egy lábasban megolvasztjuk a vajat és a lisztet fehérre pirítjuk benne, majd felöntjük tejjel és kevergetve gyenge tűzön csomómentesen besűrítjük. Sózzuk, borsozzuk. Szintén félretesszük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 57
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 3304
- Feltöltés dátuma: 2021. július 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lizinka_
604 recept