r
Nosalty Logó

Aszalt paradicsom olajban

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
dorcus89
Aszalt paradicsom olajban
adag
Előkészítés
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Az aszaláshoz

Az olajhoz

Összesen 808 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Az aszaláshoz

Az olajhoz

Összesen 4840 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Az aszaláshoz

Az olajhoz

Összesen 234 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    85.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    241.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    1273 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    581 micro
Összesen 808 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    513.8 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    304 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    121 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1198 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    454 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    412 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1447.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    706 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    152 mg
  • C vitamin:
    214 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    479 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1518 micro
  • β-karotin
    7641 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    38595 micro
  • Lut-zea
    3487 micro
Összesen 4840 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    58.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    74 micro
  • β-karotin
    371 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1873 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 234 kcal

Hozzávalók

Az aszaláshoz

Az olajhoz

Elkészítés

Az aszaláshoz

  1. A paradicsomokat megmossuk, félbevágjuk, közepét kiszedjük.
  2. Tepsibe zsírpapírra szorosan egymás mellé tesszük a félbevágott paradicsomokat, majd jó alaposan megsózzuk. Akkor érdemes nekikezdeni, ha tudjuk 2-3 napig kánikula lesz.
  3. Napos helyre rakjuk a paradicsomokat, és letakarjuk valamilyen szellős anyaggal (pl. függöny). 2-3 nap alatt szép bordóra és picire aszalódnak.
  4. Ezután befőttes üvegbe rakjuk a paradicsomokat. A fokhagymákat 2-3 részre vágjuk, rádobáljuk a paradicsomokra. Ezután jöhetnek a fűszerek, a bazsalikomot felaprítjuk, az oregánót rászórjuk, ha csípősen szeretjük, teszünk bele félbevágott chilit is.
  5. Most mehet rá a kétféle olaj keveréke. Lezárjuk, és jól összerázzuk a hozzávalókat. Majd 1-2 napig a hűtőbe rakjuk, hogy összeérjenek az ízek. Hűtőben sokáig eláll, már ha marad.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 267
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 41127
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 13.

Ajánló

Akkor érdemes nekikezdeni, ha 2-3 napig meleg van, és olcsó a paradicsom. Sütőben én még nem készítettem, de alacsony hőfokon jó pár órán keresztül el tudom képzelni, hogy megaszalódik. A fűszerekkel érdemes kísérletezni, egyéni ízlés dolga, ki mit szeret. Bátran fűszerezzük, annál finomabb! A paradicsomok kivágott magos belsejét, pedig kockákba (pl. jégkockatartóba) lefagyasztom, és később pörköltbe, lecsóhoz felhasználom. De a magokat leszűrve finom paradicsomlevet is ihatunk, semmiképp ne dobjuk ki!

Receptkategóriák

Aszalt paradicsom olajban
dorcus89 81 recept

Nők lapja konyha magazinban találtam ezt a remek és ízletes receptet. Az átlagostól apróbb paradicsomot vegyünk, és olyat aminek vékony a héja, de nem feltétlenül koktél paradicsomot. Aszalás után a paradicsomok mérete kb. a  tojás sárgájához hasonlítható kell, hogy legyen. Általában két befőttes üvegbe rakom, az egyiket csípősen, a másikat csak fűszerezve készítem, így aki nem szereti az erőset, az is ehet belőle. Nagyon finom tésztákba, kenyérsütéshez, rántottába, sütőben sült krumpli / hús mellett megsütve, szendvicshez, salátákhoz, sajtokhoz vagy csak úgy önmagában.

Hozzávalók

Az aszaláshoz

Az olajhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...