Rózsás-erdeigyümölcsös-fehércsokoládé-torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Klarissy
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 29% Zsír
A piskótához
-
8g vaj60 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
A sziruphoz
A roppanós réteghez
-
13g mandula74 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
13g fehér csokoládé67 kcal
A fehércsokoládés-krémhez
-
33g mascarpone135 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
13g fehér csokoládé67 kcal
A gyümölcsös krémhez
-
17 kcal
-
0g agar agar0 kcal
-
50g mascarpone202 kcal
-
2g porcukor9 kcal
-
0g rózsavíz0 kcal
Összesen
1019
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 29% Zsír
A piskótához
-
50g vaj359 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
A sziruphoz
A roppanós réteghez
-
75g mandula443 kcal
-
75g cukor290 kcal
-
75g fehér csokoládé404 kcal
A fehércsokoládés-krémhez
-
200g mascarpone808 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
-
75g fehér csokoládé404 kcal
A gyümölcsös krémhez
-
250g erdei gyümölcs mix103 kcal
-
0g agar agar0 kcal
-
300g mascarpone1212 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
0g rózsavíz0 kcal
Összesen
6125
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 29% Zsír
A piskótához
-
2.6g vaj19 kcal
-
7.8g cukor30 kcal
-
11.4g tojás14 kcal
-
7.8g finomliszt28 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
A sziruphoz
A roppanós réteghez
-
3.9g mandula23 kcal
-
3.9g cukor15 kcal
-
3.9g fehér csokoládé21 kcal
A fehércsokoládés-krémhez
-
10.4g mascarpone42 kcal
-
7.8g habtejszín23 kcal
-
3.9g fehér csokoládé21 kcal
A gyümölcsös krémhez
-
5 kcal
-
0g agar agar0 kcal
-
15.5g mascarpone63 kcal
-
0.7g porcukor3 kcal
-
0g rózsavíz0 kcal
Összesen
317
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.3 g
Zsír
-
Összesen 66.6 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 171 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 489.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 123 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 213 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88.9 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 61 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 181 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 117 mg
-
Retinol - A vitamin: 178 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 168 micro
Összesen
1019
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 103.6 g
Zsír
-
Összesen 399.4 g
-
Telített zsírsav 108 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 71 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 1026 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2936 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 123 mg
-
Kálcium 737 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 291 mg
-
Foszfor 1277 mg
-
Nátrium 489 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 533.4 g
-
Cukor 387 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 365.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1084 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 193 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 194 micro
-
Kolin: 705 mg
-
Retinol - A vitamin: 1070 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 173 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1009 micro
Összesen
6125
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 20.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 152.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.6 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 19 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
317
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
50 g vaj
-
150 g cukor
-
4 db tojás
-
150 g finomliszt
-
1 citromból nyert citromhéj
A sziruphoz
A roppanós réteghez
-
75 g cukor
-
75 g fehér csokoládé
A fehércsokoládés-krémhez
-
200 g mascarpone
-
150 ml habtejszín
-
75 g fehér csokoládé
A gyümölcsös krémhez
-
1 teáskanál agar agar
-
300 g mascarpone
-
2 ek porcukor
-
2 ek rózsavíz
Elkészítés
A piskótához
- A piskótához a vajat egy edényben alacsony hőfokon felolvasztjuk, majd tovább melegítjük, míg karamellizálódik (színe barnás, illata mogyorós-karamellás nem lesz).
- Az egész tojásokat hőálló tálban elkeverjük a cukorral, majd gyöngyöző vízfürdő felett robotgéppel 5-6 percig folyamatosan keverve felhabosítjuk. Megnövekedett térfogatú, világos, viszonylag kemény habot kell kapjunk.
- A lisztet a tojáshabra szitáljuk, óvatosan beleforgatjuk. Hozzáadjuk a barnított vajat és citromhéjat, ezzel is elkeverjük.
- Sütőpapírral bélelt tortaformában, 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Amint kihűl, 3 részre vágjuk.
A sziruphoz
- A cukorból, vízből és citromléből közepes hőfokon szirupot főzünk. A rózsavízzel ízlés szerint ízesítjük.
- A blansírozott mandulát megpirítjuk, sütőpapírra borítjuk, elegyengetjük. A cukorból karamellt készítünk, amit a mandulákra csorgatunk. Megvárjuk, míg lehűl és megszilárdul, majd felaprítjuk.
- Vízgőz felett felolvasztjuk a fehér csokoládét.
- A kihűlt piskótalapok vágott felét (a középső lapnál csak az egyiket) megkenjük a sziruppal. A felső piskótalapot félretesszük.
- A két alsó piskótalap tetejét megkenjük az olvasztott fehér csokoládéval, majd bőven megszórjuk őket az aprított, karamellás mandulával. Hűtőbe tesszük.
A roppanós réteghez
- A fehércsokoládés-krémhez a csokit vízgőz felett felolvasztjuk, majd a többi hozzávalóhoz adva jól kikeverjük. Hűtőbe tesszük.
A fehércsokoládés-krémhez
- Az erdei gyümölcsös krémhez a gyümölcsöket pürésítjük, sűrű szűrőn áttörjük, hogy ne kerüljön a krémbe mag. Az átszűrt pürét elkeverjük az agar-agarral, majd folyamatosan kevergetve felforraljuk. Kihűtjük.
- A mascarponét és a kihűlt gyümölcspürét összekeverjük, porcukorral édesítjük. Hűtőbe tesszük.
A gyümölcsös krémhez
- A krémeket külön habzsákba töltjük. A torta két alsó rétegét a külső szegélyek kivételével a sakktábla tortánál alkalmazott módon töltjük meg: a fehér krémből kisebb kört formálunk a lap közepére, majd ezt követően a krémeket felváltva visszük fel a körvonal mentén.
- A külső szegélyre és a felső tortalapra felváltva, habcsók formában nyomjuk ki a krémeket. A torta tetejét friss gyümölccsel díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 18
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 48
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 3840
- Feltöltés dátuma: 2017. június 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Klarissy
3 recept
Fehér csokoládé, piros gyümölcsök, rózsa... Ez a torta az asztal éke lehet egy romantikus vacsorán.