r
Nosalty Logó

Rózsás-erdeigyümölcsös-fehércsokoládé-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Klarissy
Rózsás-erdeigyümölcsös-fehércsokoládé-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A piskótához

A sziruphoz

A roppanós réteghez

A fehércsokoládés-krémhez

A gyümölcsös krémhez

Összesen 1019 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A piskótához

A sziruphoz

A roppanós réteghez

A fehércsokoládés-krémhez

A gyümölcsös krémhez

Összesen 6125 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A piskótához

A sziruphoz

A roppanós réteghez

A fehércsokoládés-krémhez

A gyümölcsös krémhez

Összesen 317 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    66.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    489.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.9 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 1019 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.6 g

Zsír

  • Összesen
    399.4 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1026 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2936 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    737 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    291 mg
  • Foszfor
    1277 mg
  • Nátrium
    489 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    533.4 g
  • Cukor
    387 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    365.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1084 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    193 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    705 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1070 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1009 micro
Összesen 6125 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 317 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A sziruphoz

A roppanós réteghez

A fehércsokoládés-krémhez

A gyümölcsös krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a vajat egy edényben alacsony hőfokon felolvasztjuk, majd tovább melegítjük, míg karamellizálódik (színe barnás, illata mogyorós-karamellás nem lesz).
  2. Az egész tojásokat hőálló tálban elkeverjük a cukorral, majd gyöngyöző vízfürdő felett robotgéppel 5-6 percig folyamatosan keverve felhabosítjuk. Megnövekedett térfogatú, világos, viszonylag kemény habot kell kapjunk.
  3. A lisztet a tojáshabra szitáljuk, óvatosan beleforgatjuk. Hozzáadjuk a barnított vajat és citromhéjat, ezzel is elkeverjük.
  4. Sütőpapírral bélelt tortaformában, 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Amint kihűl, 3 részre vágjuk.

A sziruphoz

  1. A cukorból, vízből és citromléből közepes hőfokon szirupot főzünk. A rózsavízzel ízlés szerint ízesítjük.
  2. A blansírozott mandulát megpirítjuk, sütőpapírra borítjuk, elegyengetjük. A cukorból karamellt készítünk, amit a mandulákra csorgatunk. Megvárjuk, míg lehűl és megszilárdul, majd felaprítjuk.
  3. Vízgőz felett felolvasztjuk a fehér csokoládét.
  4. A kihűlt piskótalapok vágott felét (a középső lapnál csak az egyiket) megkenjük a sziruppal. A felső piskótalapot félretesszük.
  5. A két alsó piskótalap tetejét megkenjük az olvasztott fehér csokoládéval, majd bőven megszórjuk őket az aprított, karamellás mandulával. Hűtőbe tesszük.

A roppanós réteghez

  1. A fehércsokoládés-krémhez a csokit vízgőz felett felolvasztjuk, majd a többi hozzávalóhoz adva jól kikeverjük. Hűtőbe tesszük.

A fehércsokoládés-krémhez

  1. Az erdei gyümölcsös krémhez a gyümölcsöket pürésítjük, sűrű szűrőn áttörjük, hogy ne kerüljön a krémbe mag. Az átszűrt pürét elkeverjük az agar-agarral, majd folyamatosan kevergetve felforraljuk. Kihűtjük.
  2. A mascarponét és a kihűlt gyümölcspürét összekeverjük, porcukorral édesítjük. Hűtőbe tesszük.

A gyümölcsös krémhez

  1. A krémeket külön habzsákba töltjük. A torta két alsó rétegét a külső szegélyek kivételével a sakktábla tortánál alkalmazott módon töltjük meg: a fehér krémből kisebb kört formálunk a lap közepére, majd ezt követően a krémeket felváltva visszük fel a körvonal mentén.
  2. A külső szegélyre és a felső tortalapra felváltva, habcsók formában nyomjuk ki a krémeket. A torta tetejét friss gyümölccsel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 3840
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Klarissy 3 recept

Fehér csokoládé, piros gyümölcsök, rózsa... Ez a torta az asztal éke lehet egy romantikus vacsorán.

Hozzávalók

A piskótához

A sziruphoz

A roppanós réteghez

A fehércsokoládés-krémhez

A gyümölcsös krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...