r
Nosalty Logó

Töltött-tojás-variációk Lajos Maritól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Töltött-tojás-variációk Lajos Maritól
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Hozzávalók 18 darabhoz

A sajtos-zöldfűszeres töltelékhez:

A sonkás töltelékhez:

A spenótos töltelékhez:

Összesen 452 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Hozzávalók 18 darabhoz

A sajtos-zöldfűszeres töltelékhez:

A sonkás töltelékhez:

A spenótos töltelékhez:

Összesen 2699 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Hozzávalók 18 darabhoz

A sajtos-zöldfűszeres töltelékhez:

A sonkás töltelékhez:

A spenótos töltelékhez:

Összesen 146 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    358 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1228.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    656 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    427 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    289 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    280 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    2187 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    219 micro
  • Lut-zea
    4511 micro
Összesen 452 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.3 g

Zsír

  • Összesen
    210.5 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    2148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7369.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    1253 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    1652 mg
  • Nátrium
    3934 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    966.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2564 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    176 mg
  • D vitamin:
    491 micro
  • K vitamin:
    1732 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    780 micro
  • Kolin:
    1677 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1112 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    13122 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    1312 micro
  • Lut-zea
    27066 micro
Összesen 2699 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    714 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    71 micro
  • Lut-zea
    1473 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók 18 darabhoz

A sajtos-zöldfűszeres töltelékhez:

A sonkás töltelékhez:

A spenótos töltelékhez:

Elkészítés

Hozzávalók 18 darabhoz

  1. A tojásokat megmossuk, hideg vízben feltesszük főni, majd amint a víz felforr, lehúzzuk a tűzről, fedő alatt pontosan 15 percet pihentetjük, végül jégkockákkal lehűtött bő vízbe merítve hagyjuk kihűlni. Ezután meghámozzuk, félbevágjuk, és a fehérjecsónakok épségére ügyelve kiemeljük a sárgájukat.
  2. A megtöltött tojásokat tálalásig jól záródó dobozban tároljuk. Tálalás előtt megmossuk és kicentrifugázzuk, vagy konyharuhával szárazra lapogatjuk a saláta-/retekleveleket. A tojásokat csinosan tálra rendezzük, a tál szegélyét és a tojások közét madársaláta-/reteklevelekkel díszítjük, és friss magos péksütemény, bagett kíséretében mihamarabb tálaljuk.

A sajtos-zöldfűszeres töltelékhez:

  1. A zöldfűszeres töltelékhez a fűszerlevélkéket leöblítjük, kicentrifugázzuk vagy konyharuhával szárazra lapogatjuk. Az újhagymát 8-10 cm-es zöldjével együtt nagyjából felaprózzuk, a zöldfűszerekkel és 1 ek. vízzel együtt, botmixerrel péppé zúzzuk. A mascarponét, a kis kockákra vágott márványsajtot és 3 kemény tojássárgákat keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a hagymás zöldfűszerpépet, a szardellapasztát, ízlés szerint sót és fehér borsot, majd botmixerrel habos krémmé keverjük. Csillagcsőrös habzsákba szedjük, megtöltünk vele 6 tojáscsónakot, és diógerezdekkel díszítjük.

A sonkás töltelékhez:

  1. A sonkás töltelékhez a sonkát apróra tépkedjük/vágjuk, keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a 3 kemény tojássárgákat, a tejfölt, a felaprózott ecetes uborkát, a mustárt, a paprikakrémet, a lecsipkedett petrezselyemleveleket, ízlés szerint sót, jócskán borsot, majd botmixerrel habos krémmé zúzzuk (ha túl sűrű volna, még 1 kk. tejfölt vagy majonézt adhatunk hozzá). Csillagcsőrös habzsákba szedjük, megtöltünk vele 6 tojáscsónakot, végül elnegyedelt retekszemekkel és petrezselyemmel díszítjük.

A spenótos töltelékhez:

  1. A spenótos töltelékhez a spenótot megtisztítjuk, váltott vízben megmossuk, és enyhén sós vízben mindössze 2 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, gondosan kinyomkodjuk belőle a vizet, és keverőtálba tesszük (ha mélyhűtött, hagyjuk felengedni és alaposan kinyomkodjuk). Hozzáadjuk a 3 kemény tojássárgákat, a mascarponét/ricottát, az áttört fokhagymát, a majonézt, ízlés szerint sót, borsot és 1-2 csipetnyi frissen reszelt szerecsendiót, majd botmixerrel habos krémmé zúzzuk. Csillagcsőrös habzsákba szedjük, megtöltünk vele 6 tojáscsónakot, végül elnegyedelt koktélparadicsomokkal díszítjük.
  • Receptkönyvben: 125
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 25705
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 16.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: receptek tojással

Receptjellemzők

A legendás Lajos Mari hamisítatlan töltött tojás receptje, ami tökéletes választás így húsvétkor.

Hozzávalók

Hozzávalók 18 darabhoz

A sajtos-zöldfűszeres töltelékhez:

A sonkás töltelékhez:

A spenótos töltelékhez:

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...