Szardellapaszta
Leírás
A szardella egy apró halfajta (kb. 8 centiméteres), amely Atlanti-, és a Csendes-óceánban, valamint a Földközi-tengerben él. Miután kifogás után hamar elveszti finom ízét, ezért frissen ritkán exportálják, hazánkban az olajban tartósított változata, illetve szardellapaszta formájában kapható. A szardellapaszta nem más, mint a szardella tubusos változata, amelyből nagyjából két borsónyi adag felel meg egy halfilének. A szardellapaszta kiválóan alkalmas különböző szendvicskrémek, szószok, salátaöntetek ízesítésére, illetve ízletes fűszer készíthető belőle húsokhoz, zöldségekhez.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Hűvös helyen.
100g Szardellapaszta
fehérjetartalom
14 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
7 g
víztartalom
0 g
Top ásványi anyagok
Nátrium
5571 mg
Top vitaminok
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
14 g
Zsír
ásványi anyagok
Nátrium
5571 mg
szénhidrát
rost
7 g
vitaminok