adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
100g tőkehalfilé82 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
3g olívaolaj28 kcal
-
34g vöröshagyma12 kcal
-
32g sárgarépa12 kcal
-
1 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
4 kcal
-
13 kcal
-
80g burgonya46 kcal
-
200g víz0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
9g petrezselyem3 kcal
Összesen
204
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
500g tőkehalfilé410 kcal
-
3g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
5 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
10g szardellapaszta22 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
400g burgonya231 kcal
-
1000g víz0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
Összesen
1025
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
18.1g tőkehalfilé15 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.6g olívaolaj5 kcal
-
6.2g vöröshagyma2 kcal
-
5.8g sárgarépa2 kcal
-
1.5g halványító zeller0 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0.4g szardellapaszta1 kcal
-
14.5g konzerv paradicsom2 kcal
-
14.5g burgonya8 kcal
-
36.3g víz0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1.6g petrezselyem1 kcal
Összesen
37
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 21 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 927.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 280 mg
-
Nátrium 450 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 473 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 307 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 159 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 990 micro
-
β-karotin 3047 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2196 micro
-
Lut-zea 669 micro
Összesen
204
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 105.1 g
Zsír
-
Összesen 22.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 215 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4636.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 172 mg
-
Kálcium 457 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 341 mg
-
Foszfor 1400 mg
-
Nátrium 2248 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 102.6 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 2365.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1534 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 199 mg
-
D vitamin: 180 micro
-
K vitamin: 796 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 250 micro
-
Kolin: 423 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 15233 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 10981 micro
-
Lut-zea 3343 micro
Összesen
1025
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 0.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 168.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 85.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 180 micro
-
β-karotin 553 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 398 micro
-
Lut-zea 121 micro
Összesen
37
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg tőkehalfilé
-
0.5 teáskanál só
-
fekete bors ízlés szerint
-
2 ek olívaolaj
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
2 közepes db sárgarépa
-
4 gerezd fokhagyma
-
40 dkg burgonya
-
1 l víz
-
0.5 teáskanál bazsalikom
-
0.5 teáskanál oregánó
-
1 db babérlevél
-
1 csokor petrezselyem
Elkészítés
- A halat sózzuk, borsozzuk, tegyük félre. A felhevített olajon dinszteljük 5-6 percig a kockára vágott hagymát, répát meg zellerszárat, néhány csipet sóval.
- A fokhagymát vágjuk finomra, szórjuk meg néhány csipet sóval, és a kés lapjával pépesítsük. (Fektessük a hagymára a kést, és húzzuk oldalra, miközben lefelé nyomjuk, majd toljuk egy kupacba az egészet, és ismét húzzuk oldalra, amíg pépes nem lesz az egész.) Adjuk a puhuló zöldségekhez a szardellapasztával együtt, kevergessük egy percig.
- Öntsük hozzá a paradicsomkonzervet, főzzük 10-15 percig, hogy besűrűsödjön.
- Rakjuk bele a nagyobb kockára vágott krumplit, öntsük fel vízzel, fűszerezzük bazsalikommal, oregánóval meg a babérlevéllel. Mikor forr, tekerjük kis lángra, főzzük csendesen 25-30 percig, vagy amíg a burgonya megpuhul. Kóstoljuk meg, ha szüksége, sózzuk, esetleg borsozzuk.
- A halat vágjuk falatnyi kockára, óvatosan adjuk a leveshez, és addig főzzük, míg ha villával megszúrjuk, könnyen szétesik, kb. 5-6 perc. Tálaláskor szórjuk meg petrezselyemmel. Citromlével is meglocsolhatjuk, ha nem lenne elég savanyú a paradicsomtól.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 120
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 13585
- Feltöltés dátuma: 2015. február 10.
Ajánló
Friss, ropogós kenyér.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
witch
735 recept
Télvíz idején is lehet csodás színekben pompázó hallevest főzni. A szardellapasztával tudjuk ízesebbé varázsolni, ha nincs lehetőségünk alaplevet készíteni hozzá.