Borsóleves csirkeszárnnyal
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Dávid
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
A leveshez
-
89g csirkeszárny106 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
30g fehérrépa19 kcal
-
27g zeller10 kcal
-
30g karalábé6 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
8g vöröshagyma3 kcal
-
2 kcal
-
58g zöldborsó47 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
1 kcal
-
250g víz0 kcal
A csipetkéhez
-
9g tojás12 kcal
-
1g só0 kcal
-
22g finomliszt79 kcal
Összesen
342
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
A leveshez
-
535g csirkeszárny634 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
180g karalábé36 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
51g koktélparadicsom9 kcal
-
350g zöldborsó284 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
4 kcal
-
1500g víz0 kcal
A csipetkéhez
-
55g tojás69 kcal
-
4g só0 kcal
-
130g finomliszt473 kcal
Összesen
2043
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
A leveshez
-
15.2g csirkeszárny18 kcal
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
6.8g sárgarépa2 kcal
-
5.1g fehérrépa3 kcal
-
4.5g zeller2 kcal
-
5.1g karalábé1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1.4g vöröshagyma1 kcal
-
1.5g koktélparadicsom0 kcal
-
10g zöldborsó8 kcal
-
1.3g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g cukor1 kcal
-
0.1g szardellapaszta0 kcal
-
42.6g víz0 kcal
A csipetkéhez
-
1.6g tojás2 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
3.7g finomliszt13 kcal
Összesen
57
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.9 g
Zsír
-
Összesen 12.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 831.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 247 mg
-
Nátrium 408 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.2 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 456.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 373 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 161 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 95 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 1259 micro
-
β-karotin 3634 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 219 micro
-
Lut-zea 2009 micro
Összesen
342
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 107.7 g
Zsír
-
Összesen 76.1 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 548 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4991.5 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 130 mg
-
Kálcium 521 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 375 mg
-
Foszfor 1485 mg
-
Nátrium 2447 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 235 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 47 mg
VÍZ
-
Összesen 2740.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2237 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 344 mg
-
D vitamin: 56 micro
-
K vitamin: 963 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 568 micro
-
Kolin: 588 mg
-
Retinol - A vitamin: 107 micro
-
α-karotin 7552 micro
-
β-karotin 21802 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 1314 micro
-
Lut-zea 12052 micro
Összesen
2043
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 2.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 141.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 70 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 77.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 215 micro
-
β-karotin 620 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 37 micro
-
Lut-zea 343 micro
Összesen
57
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
5 db csirkeszárny
-
3 ek olívaolaj
-
3 közepes db sárgarépa
-
2 közepes db fehérrépa
-
1 kis db zeller
-
1 kis db karalábé
-
2 db babérlevél
-
2 gerezd fokhagyma
-
5 szem fekete bors
-
1 kis db vöröshagyma
-
3 db koktélparadicsom
-
35 dkg zöldborsó
-
1 csokor petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
1 teáskanál cukor
-
2 g szardellapaszta
-
1.5 l víz
A csipetkéhez
-
1 db tojás
-
1 kávéskanál só
-
13 dkg finomliszt
Elkészítés
A leveshez
- A csirkeszárnyakat megmossuk, és a két végét egymásba fonjuk. Így sokkal gusztusosabb és kevesebb helyet foglal az edényben.
- A szárnyakat lábosba tesszük, és felöntjük 1-1,5 liter hideg vízzel, majd közepes lángon melegíteni kezdjük.
- Közben megpucoljuk a zöldségeket (a vöröshagyma, a koktélparadicsom és a borsó kivételével), és egyforma méretűre feldaraboljuk az összeset.
- Serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, hozzáadjuk a babérlevelet és az egész borsot, valamint a zöldségeket. Addig pirítjuk, amíg el nem kezdjük érezni az illatát.
- Ha a csirkeszárny főzővize felforrt, akkor leszedjük a tetejéről a habot, és hozzáadjuk a pirított zöldségeket, a paradicsomot és az egészben hagyott vöröshagymát. Sózzuk, hozzáadjuk a szardellapasztát, és lassú tűzön melegíteni kezdjük. Fontos, hogy ne forraljuk, mert akkor nem lesz szép áttetsző a leves.
- Addig főzzük, amíg a zöldségek fogkemények nem lesznek, ne főzzük szét!
- Hozzáadjuk a zöldborsót, és további 10 percig főzzük, hogy megpuhuljon.
- Egy utolsó ellenőrző kóstolás, és ha szükséges, sózzuk, illetve ha nem lett volna elég édes a zöldborsó, akkor kevés cukrot is adunk hozzá.
- A tányérba szedett levest, friss, apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.
A csipetkéhez
- A tojást a sóval felverjük, és fokozatosan annyi lisztet adunk hozzá, hogy formázható állagú tésztát kapjunk.
- Lisztezett kézzel elkezdjük csipkedni, két ujjal kissé megformázzuk, majd lisztezett tálcára vagy vágódeszkára rakjuk. A csipetkéket érdemes néha átforgatni a lisztben, hogy ne ragadjanak össze.
- Az elkészült levesbe dobjuk a csipetkéket, és addig főzzük, amíg fel nem jön a tetejére.
- Receptkönyvben: 661
- Tegnapi nézettség: 19
- 7 napos nézettség: 158
- Össznézettség: 115492
- Feltöltés dátuma: 2014. június 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Dávid
350 recept
Hiába van fent rengeteg borsóleves, az, amit én szeretek eddig, hiányzott!