Ízes tonhalkrém
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Baroness konyhája
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 38% Zsír
-
38g tonhalkonzerv74 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
14g majonéz74 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
13g lilahagyma5 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
11 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
1g kapribogyó0 kcal
-
2g olajbogyó3 kcal
Összesen
383
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 38% Zsír
-
150g tonhalkonzerv297 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
55g majonéz294 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
50g lilahagyma18 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
20g szardellapaszta43 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
5g kapribogyó1 kcal
-
9g olajbogyó10 kcal
Összesen
1529
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 38% Zsír
-
35g tonhalkonzerv69 kcal
-
23.4g vaj168 kcal
-
12.9g majonéz69 kcal
-
4.7g citromlé1 kcal
-
11.7g lilahagyma4 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
4.7g szardellapaszta10 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.7g olívaolaj33 kcal
-
1.2g kapribogyó0 kcal
-
2.1g olajbogyó2 kcal
Összesen
357
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 38% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 12.2 g
Zsír
-
Összesen 36.4 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 755.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 128 mg
-
Nátrium 566 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 180 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 101 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 176 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
383
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 38% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 48.8 g
Zsír
-
Összesen 145.6 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 242 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3023.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 116 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 510 mg
-
Nátrium 2266 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 177.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 720 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 404 micro
-
K vitamin: 84 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 706 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 181 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
1529
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 38% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 11.4 g
Zsír
-
Összesen 34 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 706.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 119 mg
-
Nátrium 529 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 168 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 94 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 165 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
357
kcal
Hozzávalók
-
10 dkg vaj
-
5 ek majonéz
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
1 kis fej lilahagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
2 dkg szardellapaszta
-
1 teáskanál provence-i fűszerkeverék
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
1 kávéskanál füstölt pirospaprika
-
1 kávéskanál chilipehely
-
1 késhegynyi fekete bors
-
só ízlés szerint
-
2 ek olívaolaj
-
1 teáskanál kapribogyó
-
3 db olajbogyó
Elkészítés
- A tonhalat az olajával együtt egy edénybe kanalazzuk.
- A lila hagymát és a fokhagymát apró kockákra vágva a többi fűszerrel együtt hozzáadjuk, majd botmixerrel krémesítjük. Ne ijedjünk meg, rengeteg chilit felvesz, ami szinte feloldódik a krémben és nem lesz csípős tőle.
- Amennyiben a halkonzervben kevés az olívaolaj, egy kevéssel lazíthatjuk a kencénket.
- Az olívabogyót felkarikázva, a kapribogyót apróra vágva a legvégén keverjük bele. A sóval óvatosan bánjunk, mert ezek sótartalma utólag, érés közben oldódik ki a krémben.
- Ha szeretjük, egy teáskanál mustárral tovább gazdagíthatjuk az ízét.
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 257
- Feltöltés dátuma: 2024. január 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Baroness konyhája
96 recept
Az egyik kedvenc kencém receptjét osztom most meg a Nosaltyn. Nem tud annyi lenni a hűtőben, ami el ne fogyna belőle. Megunhatatlan. A recept a párom alkotása, aki több évet élt kint Líbiában. Az arabok a tonhalat olívaolajjal, harissza szósszal és citromlével összekeverve fogyasztják. Ezt finomította az európai ízléshez és gazdagította ennek megfelelő fűszerezéssel. Én csak élvezettel fogyasztottam, majd megtanultam és most szeretettel továbbadom.