r
Nosalty Logó

Franciás töltött tojás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Franciás töltött tojás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 575 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3445 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 144 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    47 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    377 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1362.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    715 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    255.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    484 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    291 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    259 mg
  • Retinol - A vitamin:
    339 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    1713 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    1513 micro
Összesen 575 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.8 g

Zsír

  • Összesen
    281.8 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    2265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8172.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    1543 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    319 mg
  • Foszfor
    1804 mg
  • Nátrium
    4289 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.2 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1533.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2907 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    267 mg
  • D vitamin:
    453 micro
  • K vitamin:
    1744 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    744 micro
  • Kolin:
    1553 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2035 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    10281 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    9080 micro
Összesen 3445 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    425 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    319 micro
  • Lut-zea
    376 micro
Összesen 144 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat keményre főzzük, lehűtjük, meghámozzuk, félbevágjuk.
  2. A sajtot lereszeljük, a sonkát vékony csíkokra vágjuk.
  3. A snidlinget, petrezselymet apróra vágjuk, az újhagymát a zöldjével együtt felkarikázzuk.
  4. A reszelt sajtból keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit 3 dkg vajjal és a kapribogyóval összegyúrjuk, 6 golyót formálunk belőle.
  5. A sonkából keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit 3 dkg vajjal összegyúrjuk és 6 golyót formálunk belőle.
  6. 4 tojássárgáját a szardellapasztával és 4 dkg vajjal kikeverünk.
  7. Elkészítjük a bormajonézt. 6 tojássárgáját kis lábosba teszünk. Hozzáreszeljük a meghámozott almát, hozzáadjuk az újhagyma fehér karikáit, ráöntjük a bort és sűrűre főzzük, kihűtjük. Állandó keverés mellett hozzáadjuk az olajat, a mustárt, a tejszínt, a petrezselymet, a snidlinget, borsot darálunk rá. Kóstoljuk, ha szükséges sózzuk.
  8. A bormajonézből apró foltokat rakunk egy tálra, amelyekbe a féltojásokat (18 darabot) állítjuk majd.
  9. 6 fél tojásfehérjébe sajtgolyót helyezünk, másik 6-ba sonkagolyót, 6-ot pedig szardellás krémmel töltünk nem púposra, a tálon lévő halmocskákra állítjuk.
  10. A bormajonézt rámerjük a tojásokra.
  11. A sajtost reszelt sajttal, a sonkást sonkacsíkocskákkal, a szardellásat ringlivel díszítjük.
  12. A tojások köré gerezdekre vágott paradicsomot és almát helyezünk (a maradék 2 fél tojásfehérjét is gerezdekre vágjuk a díszítéshez – ez a tartalék, ha valamelyik tojás véletlenül beszakadna vagy más okból tölthetetlenné válna.)
  13. Az újhagyma zöldjét is a tojások köré szórjuk.
  14. Legalább 2 órán át hidegen állni hagyjuk.
  • Receptkönyvben: 275
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 85583
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 29.

Ajánló

Még több fajta töltelékkel is készíthetjük: gomba, nyelv, stb.   Pezsgővel vagy hideg longdrinkkel kínáljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Franciás töltött tojás
Harmathy Ildikó 313 recept

Sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint leírni ezt a jó kis vendégfogadó tálat.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...