Franciás töltött tojás
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
92g tojás115 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
17g sajt59 kcal
-
2g kapribogyó0 kcal
-
17g sonka23 kcal
-
5 kcal
-
3g ringli6 kcal
-
33g alma16 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
14g napraforgó olaj125 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
30g snidling9 kcal
-
77g újhagyma15 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
Összesen
575
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
550g tojás692 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
13g kapribogyó3 kcal
-
100g sonka138 kcal
-
15g szardellapaszta32 kcal
-
18g ringli38 kcal
-
200g alma94 kcal
-
150g fehérbor123 kcal
-
2g mustár1 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
180g snidling54 kcal
-
460g újhagyma88 kcal
-
0g bors0 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
Összesen
3445
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
22.7g tojás29 kcal
-
4.1g vaj30 kcal
-
4.1g sajt15 kcal
-
0.5g kapribogyó0 kcal
-
4.1g sonka6 kcal
-
0.6g szardellapaszta1 kcal
-
0.7g ringli2 kcal
-
8.3g alma4 kcal
-
6.2g fehérbor5 kcal
-
0.1g mustár0 kcal
-
3.5g napraforgó olaj31 kcal
-
4.1g habtejszín12 kcal
-
1.9g petrezselyem1 kcal
-
7.4g snidling2 kcal
-
19g újhagyma4 kcal
-
0g bors0 kcal
-
12.4g paradicsom2 kcal
Összesen
144
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.6 g
Zsír
-
Összesen 47 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 377 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1362.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 257 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 301 mg
-
Nátrium 715 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.4 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 255.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 484 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 76 micro
-
K vitamin: 291 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 124 micro
-
Kolin: 259 mg
-
Retinol - A vitamin: 339 micro
-
α-karotin 51 micro
-
β-karotin 1713 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 1513 micro
Összesen
575
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 129.8 g
Zsír
-
Összesen 281.8 g
-
Telített zsírsav 115 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 100 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 46 g
-
Koleszterin 2265 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8172.8 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 181 mg
-
Kálcium 1543 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 319 mg
-
Foszfor 1804 mg
-
Nátrium 4289 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80.2 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 1533.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2907 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 48 mg
-
C vitamin: 267 mg
-
D vitamin: 453 micro
-
K vitamin: 1744 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 744 micro
-
Kolin: 1553 mg
-
Retinol - A vitamin: 2035 micro
-
α-karotin 303 micro
-
β-karotin 10281 micro
-
β-crypt 64 micro
-
Likopin 7719 micro
-
Lut-zea 9080 micro
Összesen
3445
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 11.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 94 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 338 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 177 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 120 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 72 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 425 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 319 micro
-
Lut-zea 376 micro
Összesen
144
kcal
Hozzávalók
-
10 db tojás
-
10 dkg vaj
-
10 dkg sajt
-
1 ek kapribogyó
-
10 dkg sonka
-
15 g szardellapaszta
-
18 g ringli
-
1 db alma
-
1.5 dl fehérbor
-
1 kk mustár
-
1 dl napraforgó olaj
-
1 dl habtejszín
-
1 csokor petrezselyem
-
1 csokor snidling
-
5 db újhagyma
-
3 db paradicsom
Elkészítés
- A tojásokat keményre főzzük, lehűtjük, meghámozzuk, félbevágjuk.
- A sajtot lereszeljük, a sonkát vékony csíkokra vágjuk.
- A snidlinget, petrezselymet apróra vágjuk, az újhagymát a zöldjével együtt felkarikázzuk.
- A reszelt sajtból keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit 3 dkg vajjal és a kapribogyóval összegyúrjuk, 6 golyót formálunk belőle.
- A sonkából keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit 3 dkg vajjal összegyúrjuk és 6 golyót formálunk belőle.
- 4 tojássárgáját a szardellapasztával és 4 dkg vajjal kikeverünk.
- Elkészítjük a bormajonézt. 6 tojássárgáját kis lábosba teszünk. Hozzáreszeljük a meghámozott almát, hozzáadjuk az újhagyma fehér karikáit, ráöntjük a bort és sűrűre főzzük, kihűtjük. Állandó keverés mellett hozzáadjuk az olajat, a mustárt, a tejszínt, a petrezselymet, a snidlinget, borsot darálunk rá. Kóstoljuk, ha szükséges sózzuk.
- A bormajonézből apró foltokat rakunk egy tálra, amelyekbe a féltojásokat (18 darabot) állítjuk majd.
- 6 fél tojásfehérjébe sajtgolyót helyezünk, másik 6-ba sonkagolyót, 6-ot pedig szardellás krémmel töltünk nem púposra, a tálon lévő halmocskákra állítjuk.
- A bormajonézt rámerjük a tojásokra.
- A sajtost reszelt sajttal, a sonkást sonkacsíkocskákkal, a szardellásat ringlivel díszítjük.
- A tojások köré gerezdekre vágott paradicsomot és almát helyezünk (a maradék 2 fél tojásfehérjét is gerezdekre vágjuk a díszítéshez – ez a tartalék, ha valamelyik tojás véletlenül beszakadna vagy más okból tölthetetlenné válna.)
- Az újhagyma zöldjét is a tojások köré szórjuk.
- Legalább 2 órán át hidegen állni hagyjuk.
- Receptkönyvben: 275
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 85583
- Feltöltés dátuma: 2009. január 29.
Ajánló
Még több fajta töltelékkel is készíthetjük: gomba, nyelv, stb. Pezsgővel vagy hideg longdrinkkel kínáljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Harmathy Ildikó
313 recept
Sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint leírni ezt a jó kis vendégfogadó tálat.