r
Nosalty Logó

Szalonnával tűzdelt sertéscomb rizzsel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Szalonnával tűzdelt sertéscomb rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A húshoz

A rizshez

A salátához

Összesen 2098 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A húshoz

A rizshez

A salátához

Összesen 8378 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A húshoz

A rizshez

A salátához

Összesen 161 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    96.1 g

Zsír

  • Összesen
    147.1 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    370 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2694.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    453 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    1220 mg
  • Nátrium
    719 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    843.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    554 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    244 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    379 micro
  • Kolin:
    329 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    1256 micro
  • β-karotin
    3857 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    2262 micro
  • Lut-zea
    1255 micro
Összesen 2098 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    384.5 g

Zsír

  • Összesen
    588.3 g
  • Telített zsírsav
    193 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    235 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    99 g
  • Koleszterin
    1481 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10778 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    382 mg
  • Kálcium
    1813 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    747 mg
  • Foszfor
    4878 mg
  • Nátrium
    2877 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    3373.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2214 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    321 mg
  • D vitamin:
    270 micro
  • K vitamin:
    975 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    119 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1517 micro
  • Kolin:
    1317 mg
  • Retinol - A vitamin:
    705 micro
  • α-karotin
    5024 micro
  • β-karotin
    15428 micro
  • β-crypt
    275 micro
  • Likopin
    9048 micro
  • Lut-zea
    5021 micro
Összesen 8378 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    97 micro
  • β-karotin
    297 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    174 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A rizshez

A salátához

Elkészítés

A húshoz

  1. A páchoz meghámozzuk a 4 fej hagymát és az 1 fej fokhagymát, és apróra vágjuk.
  2. Egy tálba beleöntünk kb. 1 dl tejet, 1 dl olajat, hozzáadjuk a pirospaprikát és a fűszereket. Majd hozzáadjuk a kb. 3-3 ek mustárt és ketchupot, majd az egészet rúdmixerel összedolgozzuk! Ezután belekeverjük az apróra vágott hagymát.
  3. A combot egy darabban hagyjuk, de elég mélyen beirdaljuk, egy tál aljára rakunk kis pácot, rátesszük a húst, és ráöntjük a többi pácot, és egy éjszakára a hűtőbe rakjuk.
  4. A füstölt szalonnát felcsíkozzuk. A tepsi aljába rakhatunk margarint, és ezután kivesszük a pácból a húst, és a tepsibe rakjuk. A szalonnát beletűzdeljük a combba, és rákenjük a maradék pácot.
  5. Közepes lánggal elkezdjük sütni 2 órán keresztül. A húst addig süssük, amíg meg puhul, majd tálalhatunk!
  6. Köret: A rizst odatesszük (én zacskósat szoktam használni), mikor kész, hozzádajuk a kukoricát, hozzáreszeljük a gyömbért (ne túl sokat, mert erős lehet az íze), majd megszórjuk bazsalikommal, és összekeverjük.
  7. Saláta: A salátát (erre bármilyen jó, én legutóbb kínai kelt használtam), az újhagymát összevágjuk, a répát lereszeljük, a kígyóuborkát felszeleteljük, összekeverjük. Külön tálban összekeverjük a tejfölt, a majonézt (kb. 3 ek) és 2 ek ketchupot, adunk hozzá sót, borsot, kis olajat és 2 ek citromlevet és az ezersziget öntetport. Jól összekeverjük, majd ráöntjük a salátára, ezt újra összekeverjük, majd hűtőbe rakjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5214
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagy dilemmában voltam, hogy mi legyen a vasárnapi ebéd, majd körülnéztem, és ez lett az eredmény! Nagy tetszést aratott!

Hozzávalók

A húshoz

A rizshez

A salátához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...