r
Nosalty Logó

Ropogós malac császárhús burgonya textúrával, füstöltsonkás savanyú káposztával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Castellum Hotel Hollókő****
Ropogós malac császárhús burgonya textúrával, füstöltsonkás savanyú káposztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
130 °C
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A hús pácolásához

A malac sütéséhez

Tócsnikészítés

Burgonyapüré készítéséhez

Füstöltsonkás savanyú káposztához

Összesen 820 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A hús pácolásához

A malac sütéséhez

Tócsnikészítés

Burgonyapüré készítéséhez

Füstöltsonkás savanyú káposztához

Összesen 8189 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A hús pácolásához

A malac sütéséhez

Tócsnikészítés

Burgonyapüré készítéséhez

Füstöltsonkás savanyú káposztához

Összesen 66 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    42.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6098.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    5561 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    798.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    627 micro
  • β-karotin
    2256 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    115 micro
  • Lut-zea
    1648 micro
Összesen 820 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    379.1 g

Zsír

  • Összesen
    427.5 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    485 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    60982.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    1736 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    1050 mg
  • Foszfor
    2442 mg
  • Nátrium
    55606 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    592.9 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    120 mg

VÍZ

  • Összesen
    7986.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3096 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    82 mg
  • C vitamin:
    925 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    1473 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1344 micro
  • Kolin:
    713 mg
  • Retinol - A vitamin:
    955 micro
  • α-karotin
    6265 micro
  • β-karotin
    22564 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1152 micro
  • Lut-zea
    16483 micro
Összesen 8189 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    514.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    469 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 66 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A hús pácolásához

A malac sütéséhez

Tócsnikészítés

Burgonyapüré készítéséhez

Füstöltsonkás savanyú káposztához

Elkészítés

A hús pácolásához

  1. Először a pácot készítjük el. A köménymagot, babérlevelet, majd a fokhagymát forró edényben hirtelen megpirítjuk. A vízzel elkevert sós vizet a fűszerekre öntjük, és felforraljuk. Lehűtjük. Belehelyezzük a húst, hűtőben 12 órán keresztül pácolódni hagyjuk.
  2. A durvára vágott sárgarépát, hagymát, gyökeret, fokhagymát olvasztott sertészsírral összekeverjük. Tepsiben szétterítjük, mintegy ágyat képezve a húsnak. 2-3 dl vizet öntünk alá, a malachúst bőrével felfelé a zöldségágyra helyezzük. Sütési hőfok: 180 C Sütési idő: 15 perc, majd a sütő hőfokát 130 C-ra vissza vesszük, és 1 óra 30 percet sütjük. Ezután a húst tiszta tepsire helyezzük, majd egy másik tepsi segítségével fél órát préseljük 2-3 kg só vagy liszt segítségével. (Ez a folyamat kihagyható, ha a tálalás küllemét nem tartják fontosnak.)
  3. A visszamaradt sült szaftot tűzhelyre helyezzük, kis lángon 1 kávéskanál paradicsompürét pirítunk benne, felöntjük 2 dl barna sörrel, 1 dl vízzel. Fazékba átszűrjük, zsírját leszedjük, felforraljuk. Keverőtálban 1 kávéskanál burgonyakeményítőt 2 kávékanál vízzel elkeverünk és gyors kevergetéssel a mártásunka besűrítjük vele. A pecsenye szaft állagát, sósságát víz hozzáadásával vagy sózással kiegészítjük.
  4. A cukkinit és a megtisztított burgonyát lereszeljük. Megsózzuk, 5-10 perc után kinyomkodjuk a felesleges vizet belőle. Hozzátesszük a fűszereket, a reszelt fokhagymát, tojást. Összekeverjük, majd a lisztet is elkeverjük vele.
  5. Teflonedényt felmelegítünk, egy-két csepp olajjal. A burgonya alapanyagból a serpenyőbe helyezve kanál segítségével vékony korongokat formázunk. Mindkét oldalát közepes hőmérsékleten pirosra sütjük.
  6. A burgonyát héjában sós vízben megfőzzük. Lehámozzuk, majd burgonyanyomó segítségével áttörjük egy lábasban. A tejet és a tejszínt felmelegítjük kb. 80 fokra. A szobahőmérsékletű vajat apránként a főtt, áttört burgonyához keverjük, szerecsendiót reszelünk hozzá, majd egy erős habverő segítségével hozzáadagoljuk a tejet és a tejszínt. Szinte habosra keverjük, apróra vágott metélőhagymával ízesítjük. Melegen tartjuk.
  7. Az étolajat lábasban felmelegítjük, az egész mustármagokat kipattogtatjuk rajta. A megtisztított, félbevágott vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk, majd a mustármaggal tovább pirítjuk, majd sózzuk. Mikor a hagyma aranysárgára pirult, a reszelt fokhagymát hozzátesszük, átkeverjük. Hozzáöntjük a fehérbort, az alaplevet, majd az átmosott savanyú káposztát (vigyázzunk, mert sós és túlzottan savanyú lehet, a mosási folyamatot szűrőben, csap alatt, hideg vízzel végezzük). A káposztát lábasba tesszük a reszelt burgonya, babérlevél és sonka kíséretében. Elkeverjük, majd 45 percen keresztül fedő alatt főzzük.
  8. Tálalás: Egy szelet tócsnit a tányérra helyezzük, majd a burgonyapüréből halmot készítünk rá, és ráhelyezzük a második szelet tócsnit is (ezzel kész a burgonya textúra). A káposztát a tányéron elhelyezzük. A felszeletelt sültet a káposzta tetejére tesszük, és pecsenyelével meglocsoljuk.
  • Sütés hőfoka: 130 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 105 perc
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3146
  • Feltöltés dátuma: 2019. május 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Castellum Hotel Hollókő**** 5 recept

A Hollókőn található Castellum Hotelben fantasztikus ízű fogásokat kóstolhattok - többek között ezt a ropogós malaccsászárt. 

Hozzávalók

A hús pácolásához

A malac sütéséhez

Tócsnikészítés

Burgonyapüré készítéséhez

Füstöltsonkás savanyú káposztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...