Ropogós malac császárhús burgonya textúrával, füstöltsonkás savanyú káposztával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Castellum Hotel Hollókő****
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
130 °C
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
A hús pácolásához
-
200g víz0 kcal
-
10g só0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
A malac sütéséhez
-
200g süldő malac230 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0 kcal
-
30g fehérrépa19 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
20g barna sör9 kcal
-
10g víz0 kcal
-
0 kcal
-
1 kcal
Tócsnikészítés
-
70g burgonya40 kcal
-
40g cukkini6 kcal
-
0g fokhagyma0 kcal
-
6g tojás7 kcal
-
3g finomliszt11 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g petrezselyem2 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
75 kcal
Burgonyapüré készítéséhez
-
150g burgonya87 kcal
-
10g tej6 kcal
-
10g habtejszín29 kcal
-
9g vaj65 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
18g snidling5 kcal
Füstöltsonkás savanyú káposztához
-
150g savanyú káposzta29 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
50g alaplé4 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
20g burgonya12 kcal
-
75 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g mustármag0 kcal
-
20g sonka28 kcal
Összesen
820
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
A hús pácolásához
-
2000g víz0 kcal
-
100g só0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
A malac sütéséhez
-
2000g süldő malac2301 kcal
-
300g vöröshagyma109 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0 kcal
-
300g fehérrépa191 kcal
-
200g sárgarépa73 kcal
-
4g só0 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
200g barna sör86 kcal
-
100g víz0 kcal
-
3 kcal
-
13 kcal
Tócsnikészítés
-
700g burgonya404 kcal
-
400g cukkini65 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
0g só0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
Burgonyapüré készítéséhez
-
1500g burgonya866 kcal
-
100g tej56 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
90g vaj645 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
180g snidling54 kcal
Füstöltsonkás savanyú káposztához
-
1500g savanyú káposzta285 kcal
-
300g vöröshagyma109 kcal
-
500g fehérbor410 kcal
-
500g alaplé35 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g mustármag0 kcal
-
200g sonka276 kcal
Összesen
8189
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
A hús pácolásához
-
16.9g víz0 kcal
-
0.8g só0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
A malac sütéséhez
-
16.9g süldő malac19 kcal
-
2.5g vöröshagyma1 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0 kcal
-
2.5g fehérrépa2 kcal
-
1.7g sárgarépa1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
1.7g barna sör1 kcal
-
0.8g víz0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
Tócsnikészítés
-
5.9g burgonya3 kcal
-
3.4g cukkini1 kcal
-
0g fokhagyma0 kcal
-
0.5g tojás1 kcal
-
0.3g finomliszt1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.4g petrezselyem0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
Burgonyapüré készítéséhez
-
12.6g burgonya7 kcal
-
0.8g tej0 kcal
-
0.8g habtejszín2 kcal
-
0.8g vaj5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
1.5g snidling0 kcal
Füstöltsonkás savanyú káposztához
-
12.6g savanyú káposzta2 kcal
-
2.5g vöröshagyma1 kcal
-
4.2g fehérbor3 kcal
-
4.2g alaplé0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
1.7g burgonya1 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g mustármag0 kcal
-
1.7g sonka2 kcal
Összesen
66
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 37.9 g
Zsír
-
Összesen 42.8 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6098.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 174 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 105 mg
-
Foszfor 244 mg
-
Nátrium 5561 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.3 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 798.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 310 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 93 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 147 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 134 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 627 micro
-
β-karotin 2256 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 115 micro
-
Lut-zea 1648 micro
Összesen
820
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 379.1 g
Zsír
-
Összesen 427.5 g
-
Telített zsírsav 133 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 111 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 70 g
-
Koleszterin 485 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 60982.9 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 1736 mg
-
Vas 51 mg
-
Magnézium 1050 mg
-
Foszfor 2442 mg
-
Nátrium 55606 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 592.9 g
-
Cukor 112 mg
-
Élelmi rost 120 mg
VÍZ
-
Összesen 7986.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3096 micro
-
B6 vitamin: 11 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 82 mg
-
C vitamin: 925 mg
-
D vitamin: 63 micro
-
K vitamin: 1473 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1344 micro
-
Kolin: 713 mg
-
Retinol - A vitamin: 955 micro
-
α-karotin 6265 micro
-
β-karotin 22564 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 1152 micro
-
Lut-zea 16483 micro
Összesen
8189
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 514.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 21 mg
-
Nátrium 469 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 53 micro
-
β-karotin 190 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 10 micro
-
Lut-zea 139 micro
Összesen
66
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
A hús pácolásához
-
2 l víz
-
10 dkg só
-
1 kávéskanál köménymag
-
2 gerezd fokhagyma
-
4 db babérlevél
A malac sütéséhez
-
30 dkg vöröshagyma
-
1 csipet koriander
-
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
30 dkg fehérrépa
-
20 dkg sárgarépa
-
1 fej fokhagyma
-
2 dl barna sör
-
1 dl víz
Tócsnikészítés
-
70 dkg burgonya
-
2 közepes db cukkini
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 db tojás
-
2 ek finomliszt
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
Burgonyapüré készítéséhez
-
1.5 kg burgonya
-
1 dl tej
-
1 dl habtejszín
-
9 dkg vaj
-
só ízlés szerint
-
1 csipet szerecsendió
Füstöltsonkás savanyú káposztához
-
1.5 kg savanyú káposzta
-
30 dkg vöröshagyma
-
0.5 l fehérbor
-
3 db babérlevél
-
3 gerezd fokhagyma
-
20 dkg burgonya
-
1 dl napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
1 kávéskanál mustármag
Elkészítés
A hús pácolásához
- Először a pácot készítjük el. A köménymagot, babérlevelet, majd a fokhagymát forró edényben hirtelen megpirítjuk. A vízzel elkevert sós vizet a fűszerekre öntjük, és felforraljuk. Lehűtjük. Belehelyezzük a húst, hűtőben 12 órán keresztül pácolódni hagyjuk.
- A durvára vágott sárgarépát, hagymát, gyökeret, fokhagymát olvasztott sertészsírral összekeverjük. Tepsiben szétterítjük, mintegy ágyat képezve a húsnak. 2-3 dl vizet öntünk alá, a malachúst bőrével felfelé a zöldségágyra helyezzük. Sütési hőfok: 180 C Sütési idő: 15 perc, majd a sütő hőfokát 130 C-ra vissza vesszük, és 1 óra 30 percet sütjük. Ezután a húst tiszta tepsire helyezzük, majd egy másik tepsi segítségével fél órát préseljük 2-3 kg só vagy liszt segítségével. (Ez a folyamat kihagyható, ha a tálalás küllemét nem tartják fontosnak.)
- A visszamaradt sült szaftot tűzhelyre helyezzük, kis lángon 1 kávéskanál paradicsompürét pirítunk benne, felöntjük 2 dl barna sörrel, 1 dl vízzel. Fazékba átszűrjük, zsírját leszedjük, felforraljuk. Keverőtálban 1 kávéskanál burgonyakeményítőt 2 kávékanál vízzel elkeverünk és gyors kevergetéssel a mártásunka besűrítjük vele. A pecsenye szaft állagát, sósságát víz hozzáadásával vagy sózással kiegészítjük.
- A cukkinit és a megtisztított burgonyát lereszeljük. Megsózzuk, 5-10 perc után kinyomkodjuk a felesleges vizet belőle. Hozzátesszük a fűszereket, a reszelt fokhagymát, tojást. Összekeverjük, majd a lisztet is elkeverjük vele.
- Teflonedényt felmelegítünk, egy-két csepp olajjal. A burgonya alapanyagból a serpenyőbe helyezve kanál segítségével vékony korongokat formázunk. Mindkét oldalát közepes hőmérsékleten pirosra sütjük.
- A burgonyát héjában sós vízben megfőzzük. Lehámozzuk, majd burgonyanyomó segítségével áttörjük egy lábasban. A tejet és a tejszínt felmelegítjük kb. 80 fokra. A szobahőmérsékletű vajat apránként a főtt, áttört burgonyához keverjük, szerecsendiót reszelünk hozzá, majd egy erős habverő segítségével hozzáadagoljuk a tejet és a tejszínt. Szinte habosra keverjük, apróra vágott metélőhagymával ízesítjük. Melegen tartjuk.
- Az étolajat lábasban felmelegítjük, az egész mustármagokat kipattogtatjuk rajta. A megtisztított, félbevágott vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk, majd a mustármaggal tovább pirítjuk, majd sózzuk. Mikor a hagyma aranysárgára pirult, a reszelt fokhagymát hozzátesszük, átkeverjük. Hozzáöntjük a fehérbort, az alaplevet, majd az átmosott savanyú káposztát (vigyázzunk, mert sós és túlzottan savanyú lehet, a mosási folyamatot szűrőben, csap alatt, hideg vízzel végezzük). A káposztát lábasba tesszük a reszelt burgonya, babérlevél és sonka kíséretében. Elkeverjük, majd 45 percen keresztül fedő alatt főzzük.
- Tálalás: Egy szelet tócsnit a tányérra helyezzük, majd a burgonyapüréből halmot készítünk rá, és ráhelyezzük a második szelet tócsnit is (ezzel kész a burgonya textúra). A káposztát a tányéron elhelyezzük. A felszeletelt sültet a káposzta tetejére tesszük, és pecsenyelével meglocsoljuk.
- Sütés hőfoka: 130 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 105 perc
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3146
- Feltöltés dátuma: 2019. május 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Castellum Hotel Hollókő****
5 recept
A Hollókőn található Castellum Hotelben fantasztikus ízű fogásokat kóstolhattok - többek között ezt a ropogós malaccsászárt.