Süldő malac
Leírás
A malac nem más, mint a fiatal sertés. Életkorától függően a növendék állatok esetében megkülönböztetjük a szopós malacot, az elválasztott malacot és a süldő malacot. Süldőnek 4 hónapos kortól 1 éves koráig nevezzük a malacot. A szopós malaccal ellentétben a süldőnek már található 1-2 cm vastagságú zsiradék, szalonna a bőre alatt. Legértékesebb részei a szűzpecsenye, a karaj, a tarja, valamint a comb. A süldő malac húsát párolni is lehet, de általában bőröstől szokták megsütni. A sütés előtti fűszerezésnél ügyeljünk arra, hogy a bőrt ne sózzuk meg, kizárólag a húst, mert a sózott bőr könnyen elreped. Sütés során locsoljuk rendszeresen, mert így válik igazán ropogóssá a bőr. Aki nem fél a plusz kalóriáktól, az sörben áztatott szalonnával is kenegetheti a sülő bőrt. A süldő malacot megsüthetjük egyben, nyárson is.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Azonnal szokás felhasználni. Ha mégsem használjuk fel az egészet, mélyhűtőben tároljuk.
100g Süldő malac
fehérjetartalom
19 g
zsírtartalom
3 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
68 g
Top ásványi anyagok
Nátrium
73 mg
Top vitaminok
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
19 g
Zsír
telített zsírsav
3 g
ásványi anyagok
Nátrium
73 mg
szénhidrát
víz
68 g
vitaminok