Sörös Frédi-szelet
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
siklitimi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
sörös
- 15% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
364
kcal
- 15% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
1000g süldő malac1151 kcal
-
0 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
150g sör65 kcal
Összesen
1454
kcal
- 15% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
122
kcal
- 15% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.4 g
Zsír
-
Összesen 22.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 176.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 13 mg
-
Nátrium 148 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 149.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
364
kcal
- 15% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 125.4 g
Zsír
-
Összesen 89.4 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 706.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 593 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 596.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
1454
kcal
- 15% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.5 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 58.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 3 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 1 mg
-
Foszfor 4 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 49.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
122
kcal
Hozzávalók
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
3 ek napraforgó olaj
-
5 gerezd fokhagyma
Elkészítés
- A mustárból, olajból és a fűszerekből, valamint az összezúzott fokhagymából egy keveréket készítünk.
- Ezzel a keverékkel a sütést megelőző este alaposan bedörzsöljük a hús mindkét oldalát. Én egy késsel párat bele is szúrtam a húsba, hogy a keverék ott is be tudjon jutni, és jobban ízesítse a malachusit.
- Egy sütőzacskóba dugjuk a bekent húst, és előmelegített sütőben sütjük majdnem 1 órán át.
- Aztán szétvágjuk a zacskót, a húst egy nagy húsvilla segítségével simán betesszük a tepsibe, aláöntve a zacskóban felgyűlt levet is.
- Meglocsoljuk sörrel, és kicsit nagyobbra véve a lángot, visszadugjuk a sütőbe. Még kb. húsz percet tölt ott, közben egyszer meglocsolgatjuk. Mire a hús szép omlósra megsült, a szaftja is besűrűsödik.
- Deszkára téve pihentetjük egy jó tíz percet, majd éles késsel szeletekre vágjuk.
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 32
- Össznézettség: 14149
- Feltöltés dátuma: 2012. május 06.
Ajánló
Mi krumplipürével szeretjük a legjobban, amire mindenki kanalaz magának az illatos fokhagymás szaftból.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
siklitimi
41 recept
Szeretjük a malachúst, általában így egyben sütve készítem el, különböző fűszerekkel ízesítve. Talán lesz, akiben felmerül, minek a sütőzacskó, ha utána úgyis átteszem simán a tepsibe a húst. Azért kezdem a sütést a zacskóba téve, mert abban omlós puhára párolódik a hús, viszont sörrel locsolgatni és ropogósra sütni a külső részét csak egy sima sütőtálban lehet. De megéri azt a kis fáradtságot, garantálom.:-)