Szilveszteri malac vele sült zöldségekkel
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
Hús
-
333g süldő malac384 kcal
-
5 kcal
Pácolás
-
28g olívaolaj250 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
4g vöröshagyma2 kcal
-
0 kcal
-
2g rozmaring3 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Vele sült zöldségek
-
33g burgonya19 kcal
-
60g édesburgonya37 kcal
-
27g sárgarépa10 kcal
-
15g fehérrépa10 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
3g fokhagyma3 kcal
-
2 kcal
-
17g sör7 kcal
-
2g rozmaring3 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g olívaolaj12 kcal
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
Hús
-
2000g süldő malac2301 kcal
-
33 kcal
Pácolás
-
170g olívaolaj1503 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
0 kcal
-
14g rozmaring18 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Vele sült zöldségek
-
200g burgonya116 kcal
-
360g édesburgonya223 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
10 kcal
-
100g sör43 kcal
-
14g rozmaring18 kcal
-
0g só0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
Hús
-
59.8g süldő malac69 kcal
-
0.1g füstölt szalonna1 kcal
Pácolás
-
5.1g olívaolaj45 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
0.7g vöröshagyma0 kcal
-
0 kcal
-
0.4g rozmaring1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Vele sült zöldségek
-
6g burgonya3 kcal
-
10.8g édesburgonya7 kcal
-
4.8g sárgarépa2 kcal
-
2.7g fehérrépa2 kcal
-
2.7g vöröshagyma1 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
2.4g halványító zeller0 kcal
-
3g sör1 kcal
-
0.4g rozmaring1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g olívaolaj2 kcal
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.5 g
Zsír
-
Összesen 52.4 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 383.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 215 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 279.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 514 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 828 micro
-
β-karotin 5675 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 98 micro
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 261.3 g
Zsír
-
Összesen 314.3 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 132 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2299.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 362 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 195 mg
-
Foszfor 433 mg
-
Nátrium 1288 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 135.1 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1677.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3083 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 29 mg
-
C vitamin: 81 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 173 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 212 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4969 micro
-
β-karotin 34049 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 588 micro
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 9.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 68.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 13 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 149 micro
-
β-karotin 1019 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Hozzávalók
Hús
Pácolás
-
2 dl olívaolaj
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 ek őrölt fűszerkömény
-
2 szál rozmaring
-
3 db babérlevél
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Vele sült zöldségek
-
2 db burgonya
-
2 db édesburgonya
-
2 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db fehérrépa
-
1 db vöröshagyma
-
5 gerezd fokhagyma
-
2 közepes szár halványító zeller
-
1 dl sör
-
2 szál rozmaring
-
só ízlés szerint
-
1 ek olívaolaj
Elkészítés
Hús
- Lehetőleg egy-két nappal a sütés előtt pácoljuk be, készítsük elő a húst. Először irdaljuk be a bőrét, éles késsel óvatosan, hogy a zsírjába lehetőleg ne nagyon vágjunk bele.
Pácolás
- Keverjük össze a páchoz valókat: olívaolaj, reszelt vöröshagyma, zúzott fokhagyma, őrölt kömény, rozmaring (friss ágról leszedett levelek vagy őrölt), összetört babérlevelek, bors, só.
- A keverékkel dörzsöljük be a húst, de vigyázzunk, hogy a bőrét ne érje só, különben nem lesz ropogós! Én azt fóliával le szoktam takarni. Tegyük egy tálba, fedjük le, és így tegyük a hűtőbe pihenni.
- Sütéskor a malacot tegyük egy vékonyan kiolajozott tepsibe (akkorába, hogy mellé férjenek majd a zöldségek is) a bőrével felfelé. Locsoljuk meg sörrel (1-2 dl), majd alufóliával takarjuk le, és így süssük 45 percen keresztül 180 fokra előmelegített sütőben.
Vele sült zöldségek
- Miközben párolódik a hús, készítsük elő a zöldségeket: a répákat, hagymát pucoljuk meg és aprítsuk fel a zellerrel együtt (répákat karikákra, hagymát negyedekre). A krumplikat mossuk meg, és szintén vágjuk kisebb darabokra, a fokhagymát elég gerezdekre szedni.
- Tegyünk mindent egy tálba , locsoljuk meg 1 ek olívaolajjal, sózzuk, és forgassuk össze. A zöldségek közé is tegyünk kevés rozmaringot.
- 45 perc elteltével halmozzuk a zöldségeket a malac köré, kenjük meg a malac bőrét szalonnával vagy szalonnabőrrel, és süssük most már fedő nélkül még 50 percen keresztül. Közben időnként kenegessük meg a szalonnával a malacbőrt, és egyszer-kétszer átforgathatjuk a zöldségeket is.
- Öntsük le a felesleges zsírt, és tetszés szerint tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 95 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 128
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 20120
- Feltöltés dátuma: 2014. december 03.
Ajánló
Készíthetünk finom mártást is visszamaradt szaftból. Ehhez miután leöntöttük a felesleges zsírt, löttyintsünk egy kevés sört a tepsibe, adjunk hozzá 1 dl tejszínt, és tűzhelyen forraljuk be, majd szűrjük le. Nagyszerűen feldobja a malacszeleteket.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Szeretjük otthon kettesben tölteni a szilvesztert, és finomakat enni, filmeket nézni. A menü az ilyenkor mindig malac valamilyen formában, és madártej a desszert. Éjfél után pedig leveles tésztába tekert virsli, ha bírunk még enni. :) Készítettem már a sült malacot klasszikus krumpli, párolt káposzta párosítással is, de ennek volt eddig a legnagyobb sikere tavaly, úgyhogy idén is biztos így fogom készíteni. :) Egyébként szívesebben is készítem, mert sokkal egyszerűbb, hogy egyszerre megvan a köret is, és nem kell annyit mosogatni. :)