r
Nosalty Logó

Szilveszteri malac vele sült zöldségekkel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Audrey
Szilveszteri malac vele sült zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Hús

Pácolás

Vele sült zöldségek

Összesen 755 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Hús

Pácolás

Vele sült zöldségek

Összesen 4529 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Hús

Pácolás

Vele sült zöldségek

Összesen 136 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.5 g

Zsír

  • Összesen
    52.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    383.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    279.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    514 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    828 micro
  • β-karotin
    5675 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 755 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    261.3 g

Zsír

  • Összesen
    314.3 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    132 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2299.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    433 mg
  • Nátrium
    1288 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1677.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3083 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    173 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4969 micro
  • β-karotin
    34049 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    588 micro
Összesen 4529 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    68.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    149 micro
  • β-karotin
    1019 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 136 kcal

Hozzávalók

Hús

Pácolás

Vele sült zöldségek

Elkészítés

Hús

  1. Lehetőleg egy-két nappal a sütés előtt pácoljuk be, készítsük elő a húst. Először irdaljuk be a bőrét, éles késsel óvatosan, hogy a zsírjába lehetőleg ne nagyon vágjunk bele.

Pácolás

  1. Keverjük össze a páchoz valókat: olívaolaj, reszelt vöröshagyma, zúzott fokhagyma, őrölt kömény, rozmaring (friss ágról leszedett levelek vagy őrölt), összetört babérlevelek, bors, só.
  2. A keverékkel dörzsöljük be a húst, de vigyázzunk, hogy a bőrét ne érje só, különben nem lesz ropogós! Én azt fóliával le szoktam takarni. Tegyük egy tálba, fedjük le, és így tegyük a hűtőbe pihenni.
  3. Sütéskor a malacot tegyük egy vékonyan kiolajozott tepsibe (akkorába, hogy mellé férjenek majd a zöldségek is) a bőrével felfelé. Locsoljuk meg sörrel (1-2 dl), majd alufóliával takarjuk le, és így süssük 45 percen keresztül 180 fokra előmelegített sütőben.

Vele sült zöldségek

  1. Miközben párolódik a hús, készítsük elő a zöldségeket: a répákat, hagymát pucoljuk meg és aprítsuk fel a zellerrel együtt (répákat karikákra, hagymát negyedekre). A krumplikat mossuk meg, és szintén vágjuk kisebb darabokra, a fokhagymát elég gerezdekre szedni.
  2. Tegyünk mindent egy tálba , locsoljuk meg 1 ek olívaolajjal, sózzuk, és forgassuk össze. A zöldségek közé is tegyünk kevés rozmaringot.
  3. 45 perc elteltével halmozzuk a zöldségeket a malac köré, kenjük meg a malac bőrét szalonnával vagy szalonnabőrrel, és süssük most már fedő nélkül még 50 percen keresztül. Közben időnként kenegessük meg a szalonnával a malacbőrt, és egyszer-kétszer átforgathatjuk a zöldségeket is.
  4. Öntsük le a felesleges zsírt, és tetszés szerint tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 95 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 128
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 20101
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 03.

Ajánló

Készíthetünk finom mártást is visszamaradt szaftból. Ehhez miután leöntöttük a felesleges zsírt, löttyintsünk egy kevés sört a tepsibe, adjunk hozzá 1 dl tejszínt, és tűzhelyen forraljuk be, majd szűrjük le. Nagyszerűen feldobja a malacszeleteket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretjük otthon kettesben tölteni a szilvesztert, és finomakat enni, filmeket nézni. A menü az ilyenkor mindig malac valamilyen formában, és madártej a desszert. Éjfél után pedig leveles tésztába tekert virsli, ha bírunk még enni. :) Készítettem már a sült malacot klasszikus krumpli, párolt káposzta párosítással is, de ennek volt eddig a legnagyobb sikere tavaly, úgyhogy idén is biztos így fogom készíteni. :) Egyébként szívesebben is készítem, mert sokkal egyszerűbb, hogy egyszerre megvan a köret is, és nem kell annyit mosogatni. :)  

Hozzávalók

Hús

Pácolás

Vele sült zöldségek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...