Malacsült római tálban
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Konczsuzsi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
római tál
- 10% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
500g süldő malac575 kcal
-
500g burgonya289 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
Összesen
864
kcal
- 10% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
1000g süldő malac1151 kcal
-
1000g burgonya578 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
Összesen
1729
kcal
- 10% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
50g süldő malac58 kcal
-
50g burgonya29 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
Összesen
87
kcal
- 10% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 69.4 g
Zsír
-
Összesen 32.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 611.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 214 mg
-
Nátrium 260 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 518.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 74 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
864
kcal
- 10% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 138.9 g
Zsír
-
Összesen 65.7 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1222.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 173 mg
-
Foszfor 428 mg
-
Nátrium 520 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 131.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1036.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 148 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 113 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
1729
kcal
- 10% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 61.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 5 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 21 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
87
kcal
Hozzávalók
-
1 kg süldő malac
-
1 kg burgonya
-
só ízlés szerint
-
flekken fűszerkeverék ízlés szerint
Elkészítés
- Előző nap a malacot előkészítjük, bőrét hosszában bevágjuk, sóval alaposan bedörzsöljük.
- A fűszereket kevés olvasztott disznózsírba keverjük, és ezt a karajra kenjük.
- Így befűszerezve a hűtőbe tesszük egy napra pácolódni.
- Másnap a tálat legalább háromnegyed órára hideg vizbe áztatjuk.
- A krumplit alaposan megmossuk, a hibás részeit kivágjuk. Ha túl nagyok, kissé felaprítjuk.
- A tál aljába tesszük a krumplikat, rá a karajt, majd a cserépedény fedelét.
- Hideg sütőbe tesszük, és úgy 1,5-2 óra múlva megszurkáljuk a húst, ha puha, és a bőre ropogósra sült, még egy ideig pirítjuk.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 150 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 253
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 71950
- Feltöltés dátuma: 2010. március 28.
Ajánló
Zöldsalátával és sült krumplival körítve. Száraz vörösbor illik hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Konczsuzsi
13 recept
Érdemes disznózsírral készíteni, mert finomabb a sült íze, mint olajjal. A római tálban nagyon kevés zsiradék hozzáadásával lehet sütni-főzni. Ha a fűszerezést elhagyjuk, csak sóval ízesítjük, akkor semmilyen plusz zsiradék nem szükséges, elég, ami a malac bőre alatti zsírrétegből kisül. A bőrét óvatosan kell bevágni, úgy, hogy a húsba ne vágjunk bele, csak a bőrt és a zsírréteget, mert kiszáradhat a hús.