r
Nosalty Logó

Malacsült római tálban

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Konczsuzsi
Malacsült római tálban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
római tál
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 864 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1729 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 87 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    611.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    518.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 864 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.9 g

Zsír

  • Összesen
    65.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1222.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    428 mg
  • Nátrium
    520 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1036.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 1729 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    61.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 87 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előző nap a malacot előkészítjük, bőrét hosszában bevágjuk, sóval alaposan bedörzsöljük.
  2. A fűszereket kevés olvasztott disznózsírba keverjük, és ezt a karajra kenjük.
  3. Így befűszerezve a hűtőbe tesszük egy napra pácolódni.
  4. Másnap a tálat legalább háromnegyed órára hideg vizbe áztatjuk.
  5. A krumplit alaposan megmossuk, a hibás részeit kivágjuk. Ha túl nagyok, kissé felaprítjuk.
  6. A tál aljába tesszük a krumplikat, rá a karajt, majd a cserépedény fedelét.
  7. Hideg sütőbe tesszük, és úgy 1,5-2 óra múlva megszurkáljuk a húst, ha puha, és a bőre ropogósra sült, még egy ideig pirítjuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 253
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 71950
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 28.

Ajánló

Zöldsalátával és sült krumplival körítve. Száraz vörösbor illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Konczsuzsi 13 recept

Érdemes disznózsírral készíteni, mert finomabb a sült íze, mint olajjal. A római tálban nagyon kevés zsiradék hozzáadásával lehet sütni-főzni. Ha a fűszerezést elhagyjuk, csak sóval ízesítjük, akkor semmilyen plusz zsiradék nem szükséges,  elég, ami a malac bőre alatti zsírrétegből kisül. A bőrét óvatosan kell bevágni, úgy, hogy a húsba ne vágjunk bele, csak a bőrt és a zsírréteget, mert kiszáradhat a hús.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...