Pizza édes-fűszeres szósszal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Tomeszka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 11% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 9% Zsír
Pizzaszósz
-
14 kcal
-
8g ketchup8 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g majoranna1 kcal
-
0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
3g szójaszósz2 kcal
-
2 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
Pizzatészta
-
94g kenyérliszt bl80338 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
2g só0 kcal
-
56g víz0 kcal
-
7 kcal
A pizza sütése
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
75g felvágott105 kcal
-
50g tv-paprika8 kcal
-
9g bacon33 kcal
-
75g mozzarella224 kcal
Összesen
825
kcal
- 11% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 9% Zsír
Pizzaszósz
-
57 kcal
-
30g ketchup30 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
2g só0 kcal
-
1g fekete bors1 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
10g szójaszósz6 kcal
-
8 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
Pizzatészta
-
375g kenyérliszt bl801354 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
7g só0 kcal
-
225g víz0 kcal
-
25g friss élesztő26 kcal
A pizza sütése
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
300g felvágott420 kcal
-
200g tv-paprika33 kcal
-
34g bacon134 kcal
-
300g mozzarella897 kcal
Összesen
3305
kcal
- 11% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 9% Zsír
Pizzaszósz
-
3.8g sűrített paradicsom3 kcal
-
1.6g ketchup2 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
0.4g olívaolaj4 kcal
-
0.4g citromlé0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.1g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0.5g szójaszósz0 kcal
-
0.5g worcestershire-szósz0 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
Pizzatészta
-
20.6g kenyérliszt bl8074 kcal
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
12.3g víz0 kcal
-
1.4g friss élesztő1 kcal
A pizza sütése
-
9.9g vöröshagyma4 kcal
-
16.4g felvágott23 kcal
-
11g tv-paprika2 kcal
-
1.9g bacon7 kcal
-
16.4g mozzarella49 kcal
Összesen
180
kcal
- 11% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.9 g
Zsír
-
Összesen 33.7 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2555.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 432 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 438 mg
-
Nátrium 1561 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 87.2 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 214.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 159 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 102 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 131 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 328 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 5938 micro
-
Lut-zea 235 micro
Összesen
825
kcal
- 11% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 171.7 g
Zsír
-
Összesen 134.7 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 259 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10222.4 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 215 mg
-
Kálcium 1729 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 250 mg
-
Foszfor 1753 mg
-
Nátrium 6243 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 348.8 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 858.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 637 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 170 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 51 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 407 micro
-
Kolin: 167 mg
-
Retinol - A vitamin: 526 micro
-
α-karotin 55 micro
-
β-karotin 1312 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 23754 micro
-
Lut-zea 939 micro
Összesen
3305
kcal
- 11% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 560.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 342 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 72 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1302 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
180
kcal
Hozzávalók
Pizzaszósz
-
2 ek ketchup
-
1 ek cukor
-
1 ek olívaolaj
-
0.5 kk só
-
1 tk majoranna
-
0.5 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
0.5 kk kakukkfű
-
2 teáskanál szójaszósz
-
2 teáskanál worcestershire-szósz
-
4 gerezd fokhagyma
Pizzatészta
-
375 g kenyérliszt bl80
-
2 ek olívaolaj
-
1 tk só
-
225 ml víz
-
25 g friss élesztő
A pizza sütése
-
2 db vöröshagyma
-
30 dkg felvágott
-
2 db tv-paprika
-
2 szelet bacon
-
30 dkg mozzarella
Elkészítés
Pizzaszósz
- Az alapanyagokat összekeverjük egy kis tálkában, és a fokhagymát belereszeljük. Félretesszük állni, ameddig a többivel előkészülünk.
- Ez a mennyiség 2 db 28 cm átmérőjű pizzára elegendő. Ha kimaradna belőle a végén, akkor sincs gond, mert a hűtőben 2 hétig is eláll. Ilyenkor jól zárható edénybe tegyük, mert erős illata van.
Pizzatészta
- A tésztát kenyérsütő gépben kevertetjük és kelesztjük. A kenyérsütő gép előnye, hogy több vizet el tud dolgozni kevesebb liszttel is. Így nem kell szenvedni a ragacsos, lágy tészta gyúrásával. :)
- A kenyérsütő keverőtáljába először a vizet tesszük bele, majd az élesztőt belemorzsoljuk és elkeverjük. Beletesszük a lisztet, a sót és az olívaolajat.
- A liszt márkájától függően változhat a tészta állaga. Ha túl lágynak találjuk (felragad a falra és nem áll össze), akkor tegyünk bele 1-2 evőkanál lisztet, és kevertessük tovább. Ha túl kemény, akkor pedig tegyünk bele 1-2 evőkanál vizet. A lényeg, hogy egy kalácsszerű, lágy, de nem ragadós tésztát kell kapnunk.
A pizza sütése
- Ameddig készül a tészta, addig a hagymákat meghámozzuk és megfelezzük, majd hajszálvékony (1-2 mm) csíkokra vágjuk. Azért ilyen vékonyakra, mert a forró sütőben karamellizálódni fognak a szélei, finomabb lesz. A paprikát szintén megmossuk, és 4 felé vágjuk hosszában, majd vastagabb (4-5 mm) csíkokra szeljük. A felvágottat és a bacont csíkozzuk fel.
- Előmelegítjük a sütőt 220 fokra. Elektromos sütőben, ha van sütési mód választó gomb, akkor tegyük a pizzára. Ha nincs, akkor az alul-felül sütés és/vagy hőlégkeverést választhatjuk nyugodtan.
- Remélhetően eddigre a tésztánk a kelesztés után már legalább a duplájára nőtt, kivesszük, és egy lisztezett nyújtódeszkára rakjuk. Két részre osztjuk, majd kinyújtjuk az elsőt, és a 28 cm átmérőjű formába rakjuk. Villával az egész felületét végigszurkáljuk.
- Rákenjük a pizzaszósz felét egy kanállal jó alaposan, a széleit se hagyjuk ki a pizzának. Először rátesszük a hagyma felét, a hagyma rétegeit jól elválasztjuk egymástól, és szellősen szétszórjuk. Mehet a felvágott fele, aztán a paprika fele és a bacon fele. A tetejére kerül a mozzarella sajt fele, ami legalább 40% zsírtartalmú és lágy.
- Betesszük sülni, és addig marad, ameddig a sajt meg nem barnul a tetején. Ugyanígy járunk el a másik felével is a maradék alapanyagnak.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 95 alkalommal
- Receptkönyvben: 8
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1076
- Feltöltés dátuma: 2013. december 22.
Ajánló
A pizzaszósz eléggé fűszeres-édes-pikáns lesz ahhoz, hogy bármilyen feltéttel megállja a helyét. Bátran mehet rá minden, amit csak szeretünk, de 3-4 féle feltétnél többet én nem teszek rá, mert akkor már nem lehet kiérezni az ízeket.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
Tomeszka
6 recept
Az otthoni pizzasütés egyik nagy előnye, hogy a feltétek variálásával ezerféleképpen elkészíthetjük, és mindig más ízt kapunk. Ami nálunk mindig fix, az a vékony tészta és a pizzaszósz. A vékony tészta előnye, hogy hamarabb megsül, és jobban érezhető a feltétek és a szósz ízének összhatása.