r
Nosalty Logó

Pisztráng mandulás felfújttal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Pisztráng mandulás felfújttal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A halhoz

A burgonyához

A mandulás felfújthoz

A mézes körtéhez

Összesen 1257 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A halhoz

A burgonyához

A mandulás felfújthoz

A mézes körtéhez

Összesen 3772 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A halhoz

A burgonyához

A mandulás felfújthoz

A mézes körtéhez

Összesen 128 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.6 g

Zsír

  • Összesen
    75.7 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    469 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2183.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    536 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    967 mg
  • Nátrium
    428 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    526.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    564 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    340 micro
  • K vitamin:
    261 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    366 mg
  • Retinol - A vitamin:
    494 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    856 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1251 micro
Összesen 1257 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    196.7 g

Zsír

  • Összesen
    227 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1406 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6550.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    1607 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    557 mg
  • Foszfor
    2900 mg
  • Nátrium
    1283 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    240 g
  • Cukor
    134 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1578.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1693 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    46 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    195 mg
  • D vitamin:
    1019 micro
  • K vitamin:
    783 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    393 micro
  • Kolin:
    1098 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1481 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    2569 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3754 micro
Összesen 3772 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

A halhoz

A burgonyához

A mandulás felfújthoz

A mézes körtéhez

Elkészítés

A halhoz

  1. A halakat gondosan megtisztítjuk, megmossuk, szárazra töröljük. Külsejét és belsejét sózzuk, borsozzuk, citromot csepegtetünk rá. Néhány helyen beírdaljuk, ahova citromcikkeket dugdosunk. A hal belsejébe fenyőmagot, 2 szegfűborsot teszünk, és kibéleljük a petrezselyem-kakukkfű kombóval. Letakarva hűtőbe tesszük néhány órára.
  2. Sütéskor előmelegített sütöben mindkét oladalát megsütjük kb. 10-10 percig.
  3. A tejszínben főtt burgonyához megpucoljuk a krumplit, és vékony szeletekre vágjuk. A tojást, kevés tejet, a tejszínt összekeverjük, a burgonyát sózzuk, megszórjuk szerecsendióval, nyakon öntjük az öntettel, tetejére reszelt sajtot hintünk. Fóliával letakarva, negyed órát sütjük, majd a fóliát levéve még negyed óra alatt megpirítjuk.
  4. A mandulás felfújthoz a 2 tojás sárgáját összekeverjük 5 dkg vajjal és 1 ek liszttel, majd hozzákeverjük a tojások sózott, kemény habbá vert fehérjéjét. A masszát szilikon muffin formába kanalazzuk (6 adag lesz), és 160 oC-os sütőben negyed óra alatt megsütjük.
  5. A körtéhez egy teflon serpenyőben 5 dkg vajat felolvasztunk, beletesszük a negyedekre vágott körtét, nyakon öntjük a mézzel, a fahéjjal, a szegfűszeggel, a gyömbérrel, és karamellizáljuk pár percig, majd felöntjük a borral.
  6. Elforraljuk a bor alkoholtartalmát, és vagy egy kis vajjal, vagy kevés feloldott étkezési keményítővel besűrítjük a mártást.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5976
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pisztráng mandulás felfújttal
Évi néni 1830 recept

A családomnak szerettem volna bebizonyítani, milyen ízletes hal a pisztráng. Sikerült.

Hozzávalók

A halhoz

A burgonyához

A mandulás felfújthoz

A mézes körtéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...