Pisztráng mandulás felfújttal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
A halhoz
-
300g pisztráng266 kcal
-
15g petrezselyem5 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
13g citromlé3 kcal
-
57g citrom9 kcal
-
0g mustármag0 kcal
-
3g fenyőmag20 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
A burgonyához
-
100g burgonya58 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
33g főzőtejszín44 kcal
-
33g tej19 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
33g sajt117 kcal
A mandulás felfújthoz
-
37g tojás46 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
27g mandula157 kcal
-
0g só0 kcal
A mézes körtéhez
Összesen
1257
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
A halhoz
-
900g pisztráng799 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
0g mustármag0 kcal
-
9g fenyőmag61 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
A burgonyához
-
300g burgonya173 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
100g tej56 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g sajt352 kcal
A mandulás felfújthoz
-
110g tojás138 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
80g mandula472 kcal
-
0g só0 kcal
A mézes körtéhez
Összesen
3772
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
A halhoz
-
30.3g pisztráng27 kcal
-
1.5g petrezselyem1 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1.3g citromlé0 kcal
-
5.7g citrom1 kcal
-
0g mustármag0 kcal
-
0.3g fenyőmag2 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
A burgonyához
-
10.1g burgonya6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
3.4g főzőtejszín4 kcal
-
3.4g tej2 kcal
-
3.7g tojás5 kcal
-
3.4g sajt12 kcal
A mandulás felfújthoz
-
3.7g tojás5 kcal
-
1.7g vaj12 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
-
2.7g mandula16 kcal
-
0g só0 kcal
A mézes körtéhez
Összesen
128
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 65.6 g
Zsír
-
Összesen 75.7 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 469 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2183.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 536 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 186 mg
-
Foszfor 967 mg
-
Nátrium 428 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 526.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 564 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 15 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 65 mg
-
D vitamin: 340 micro
-
K vitamin: 261 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 131 micro
-
Kolin: 366 mg
-
Retinol - A vitamin: 494 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 856 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1251 micro
Összesen
1257
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 196.7 g
Zsír
-
Összesen 227 g
-
Telített zsírsav 91 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 90 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 1406 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6550.8 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 157 mg
-
Kálcium 1607 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 557 mg
-
Foszfor 2900 mg
-
Nátrium 1283 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 240 g
-
Cukor 134 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 1578.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1693 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 46 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 195 mg
-
D vitamin: 1019 micro
-
K vitamin: 783 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 393 micro
-
Kolin: 1098 mg
-
Retinol - A vitamin: 1481 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 2569 micro
-
β-crypt 48 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3754 micro
Összesen
3772
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 7.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 220.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 87 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 127 micro
Összesen
128
kcal
Hozzávalók
A halhoz
-
himalája só ízlés szerint
-
1 citromból nyert citromlé
-
mustármag ízlés szerint
-
1 ek fenyőmag
-
1 teáskanál szegfűbors
A burgonyához
-
3 közepes db burgonya
-
só ízlés szerint
-
1 dl főzőtejszín
-
2 db tojás
A mandulás felfújthoz
-
2 db tojás
-
5 dkg vaj
-
1 evőkanál finomliszt
-
só ízlés szerint
A mézes körtéhez
Elkészítés
A halhoz
- A halakat gondosan megtisztítjuk, megmossuk, szárazra töröljük. Külsejét és belsejét sózzuk, borsozzuk, citromot csepegtetünk rá. Néhány helyen beírdaljuk, ahova citromcikkeket dugdosunk. A hal belsejébe fenyőmagot, 2 szegfűborsot teszünk, és kibéleljük a petrezselyem-kakukkfű kombóval. Letakarva hűtőbe tesszük néhány órára.
- Sütéskor előmelegített sütöben mindkét oladalát megsütjük kb. 10-10 percig.
- A tejszínben főtt burgonyához megpucoljuk a krumplit, és vékony szeletekre vágjuk. A tojást, kevés tejet, a tejszínt összekeverjük, a burgonyát sózzuk, megszórjuk szerecsendióval, nyakon öntjük az öntettel, tetejére reszelt sajtot hintünk. Fóliával letakarva, negyed órát sütjük, majd a fóliát levéve még negyed óra alatt megpirítjuk.
- A mandulás felfújthoz a 2 tojás sárgáját összekeverjük 5 dkg vajjal és 1 ek liszttel, majd hozzákeverjük a tojások sózott, kemény habbá vert fehérjéjét. A masszát szilikon muffin formába kanalazzuk (6 adag lesz), és 160 oC-os sütőben negyed óra alatt megsütjük.
- A körtéhez egy teflon serpenyőben 5 dkg vajat felolvasztunk, beletesszük a negyedekre vágott körtét, nyakon öntjük a mézzel, a fahéjjal, a szegfűszeggel, a gyömbérrel, és karamellizáljuk pár percig, majd felöntjük a borral.
- Elforraljuk a bor alkoholtartalmát, és vagy egy kis vajjal, vagy kevés feloldott étkezési keményítővel besűrítjük a mártást.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 5980
- Feltöltés dátuma: 2011. december 24.
Receptjellemzők
Évi néni
1830 recept
A családomnak szerettem volna bebizonyítani, milyen ízletes hal a pisztráng. Sikerült.