Nasi goreng - indonéz pirított rizs
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
Nasi goreng
-
250g jázmin rizs895 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
112g salottahagyma73 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
2g rákpaszta0 kcal
-
30g szójaszósz18 kcal
-
7 kcal
-
0g pálmacukor0 kcal
-
100g káposzta20 kcal
-
100g sárgarépa36 kcal
-
184g újhagyma35 kcal
-
0g chili0 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
600g pak-choi69 kcal
-
100g királyrák84 kcal
-
2g só0 kcal
Sambal bajak
-
0g chili0 kcal
-
120g kápia paprika26 kcal
-
28g salottahagyma18 kcal
-
8g rákpaszta0 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
1g só0 kcal
-
10g pálmacukor40 kcal
-
6g gyömbér5 kcal
-
0g citromfű0 kcal
-
43g lime11 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
17 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
Acar
-
200g kígyóuborka29 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
25 kcal
-
19 kcal
-
28g salottahagyma18 kcal
-
10g ecet2 kcal
-
4g só0 kcal
-
10g pálmacukor40 kcal
-
100g víz0 kcal
Összesen
2298
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
Nasi goreng
-
250g jázmin rizs895 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
112g salottahagyma73 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
2g rákpaszta0 kcal
-
30g szójaszósz18 kcal
-
7 kcal
-
0g pálmacukor0 kcal
-
100g káposzta20 kcal
-
100g sárgarépa36 kcal
-
184g újhagyma35 kcal
-
0g chili0 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
600g pak-choi69 kcal
-
100g királyrák84 kcal
-
2g só0 kcal
Sambal bajak
-
0g chili0 kcal
-
120g kápia paprika26 kcal
-
28g salottahagyma18 kcal
-
8g rákpaszta0 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
1g só0 kcal
-
10g pálmacukor40 kcal
-
6g gyömbér5 kcal
-
0g citromfű0 kcal
-
43g lime11 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
17 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
Acar
-
200g kígyóuborka29 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
25 kcal
-
19 kcal
-
28g salottahagyma18 kcal
-
10g ecet2 kcal
-
4g só0 kcal
-
10g pálmacukor40 kcal
-
100g víz0 kcal
Összesen
2298
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
Nasi goreng
-
9.1g jázmin rizs32 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
4.1g salottahagyma3 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.1g rákpaszta0 kcal
-
1.1g szójaszósz1 kcal
-
0.3g sűrített paradicsom0 kcal
-
0g pálmacukor0 kcal
-
3.6g káposzta1 kcal
-
3.6g sárgarépa1 kcal
-
6.7g újhagyma1 kcal
-
0g chili0 kcal
-
10g tojás13 kcal
-
21.7g pak-choi2 kcal
-
3.6g királyrák3 kcal
-
0.1g só0 kcal
Sambal bajak
-
0g chili0 kcal
-
4.3g kápia paprika1 kcal
-
1 kcal
-
0.3g rákpaszta0 kcal
-
3.6g paradicsom1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.4g pálmacukor1 kcal
-
0.2g gyömbér0 kcal
-
0g citromfű0 kcal
-
1.5g lime0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.3g tamarind paszta1 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
Acar
-
7.2g kígyóuborka1 kcal
-
1.4g sárgarépa1 kcal
-
1 kcal
-
1 kcal
-
1 kcal
-
0.4g ecet0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0.4g pálmacukor1 kcal
-
3.6g víz0 kcal
Összesen
84
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 90.1 g
Zsír
-
Összesen 76.1 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 942 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9312.5 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 156 mg
-
Kálcium 1070 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 412 mg
-
Foszfor 1539 mg
-
Nátrium 6083 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 322.2 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 1927.5 g
Vitaminok
-
Összesen 2
-
A vitamin (RAE): 3049 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 29 mg
-
C vitamin: 670 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 608 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1402 micro
-
Kolin: 842 mg
-
Retinol - A vitamin: 394 micro
-
α-karotin 4547 micro
-
β-karotin 29123 micro
-
β-crypt 1023 micro
-
Likopin 4875 micro
-
Lut-zea 3627 micro
Összesen
2298
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 90.1 g
Zsír
-
Összesen 76.1 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 942 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9312.5 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 156 mg
-
Kálcium 1070 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 412 mg
-
Foszfor 1539 mg
-
Nátrium 6083 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 322.2 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 1927.5 g
Vitaminok
-
Összesen 2
-
A vitamin (RAE): 3049 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 29 mg
-
C vitamin: 670 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 608 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1402 micro
-
Kolin: 842 mg
-
Retinol - A vitamin: 394 micro
-
α-karotin 4547 micro
-
β-karotin 29123 micro
-
β-crypt 1023 micro
-
Likopin 4875 micro
-
Lut-zea 3627 micro
Összesen
2298
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 337.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 220 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 110 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 165 micro
-
β-karotin 1055 micro
-
β-crypt 37 micro
-
Likopin 177 micro
-
Lut-zea 131 micro
Összesen
84
kcal
Hozzávalók
Nasi goreng
-
250 g jázmin rizs
-
3 ek napraforgó olaj
-
4 közepes db salottahagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
0.5 ek sűrített paradicsom
-
2 közepes db újhagyma
-
1 ízlés szerint só
Sambal bajak
-
1 ek citromfű
-
1 teáskanál tamarind paszta
-
3 ek napraforgó olaj
Acar
-
1 kis db sárgarépa
-
0.5 közepes db piros kaliforniai paprika
-
1 közepes db salottahagyma
-
1 kk só
-
1 dl víz
Elkészítés
Nasi goreng
- A rizst megfőzzük, vagy már főtt rizst használunk.
- Egy nagy serpenyőben kevés olajat hevítünk, ezen megpirítjuk a csíkozott salottát, aminek az egyik részét kivesszük az olajból és félretesszük a tálaláshoz.
- A többi mellé mehet a vékonyan szeletelt, vagy csíkozott, akár áttört fokhagyma, rá a rákpaszta, a paradicsompaszta, a cukor, egy kevés vágott chili, aztán ha összepirultak, akkor a káposzta, és a répa.
- Ekkor félrehúzzuk az edényben a pirított zöldségeket, és egy csepp plusz olajra ütünk egy tojás, gyorsan keverjük, sütjük, ezt sózhatjuk is.
- Ráöntjük a főtt rizst, az újhagyma fehér részét aprítva, egy kevés szójaszósszal összepirítjuk keverjük az egészet.
- Közben 4 tükörtojást sütünk.
- Opcionálisan süthetünk királyrákot, és párolhatunk pok choit a fogás mellé.
Sambal bajak
- A thai (zöld) chiliket, a piros pirospaprikát, (nálunk pl. kápia kapható mindenhol), a shalottát, a gyömbért, a rákpasztát, a húsparadicsomot, a sót és a cukrot mozsárba tesszük, és a mozsártörővel megdolgozzuk. A chili és a paradicsom héjak miatt kicsit csúszós lehet az áttörés, óvatosan dolgozzunk. Ha nincs mozsarunk, vagy nincs ilyen nagy, akkor késes aprítóban is elvégezhetjük ezt a folyamatot.
- Utána mehet az egész, egy serpenyőbe melegített olajra, süssük össze közepes lángon a hozzávalókat, mehet hozzá citromfű, babérlevél (ezeket porban is meg tudjuk már vásárolni), és a tamarid paszta. Forraljuk, pirítsuk ameddig be nem sűrűsödik, a plusz nedvesség el nem párolog róla, közben állítsuk be az ízeket, adjuk hozzá, ha kell még egy kevés cukrot és sót.
- Ha jól összepirult minden, akkor lehúzzuk a tűzről és tálalhatjuk is. Ha marad belőle, tegyük csatos üvegbe, és a hűtőben még tárolhatjuk egy hétig.
Acar
- A zöldségeket tisztítjuk és vékony csíkokra vágjuk.
- Az ecethez cukros és sót adunk ízlés szerint, majd egy kevés vízzel kikeverjük, hogy minden felolvadjon benne.
- A zöldségekre mehet az öntet, azonnal, vagy másnap még fogyasztható, később nem!
- Tálaláskor egy kupacban adjuk a nasi gorenget úgy, hogy egy kis tálkát meleg vízzel kiöblítünk, ezt kiöntjük belőle. Ebbe szedjük a rizst a tetejéig, és jól lenyomkodjuk, tömörítjük benne. A tányérra fordítva kiborul a kis edényből a rizs.
- Szórjunk rá piros chilipaprika karikákat, és sült salottát. Ha autentikusak akarunk lenni egy pálmalevélre tálaljuk a rizst, és mellé vagy rá tesszük a tükörtojást.
- Kis tálkákba szedünk a sambal bajakból (a házi chiliszószból) és az acarból (a savanyított zöldségekből), sőt, ha beszereztük, tehetünk a tányérra még rákszirmot.
- Amennyiben reggelire tálaljuk a nasi gorenget, kínáljunk mellé frissen facsart narancslét, vagy más friss gyümölcslevet és friss gyümölcsöket, jó étvágyat hozzá!
- Receptkönyvben: 7
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 639
- Feltöltés dátuma: 2024. május 24.
Ajánló
Fullos változatban kerülhet a rizsbe apró rák vagy csirke-, marha-, akár kecske hús.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
578 recept
Kedvenc indonéz fogás, Balin így kínálják, de ahány ház, annyi szokás. Szemet gyönyörködtető színes tányéron, tükörtojás, sült rák, párolt poc choi, savanyított zöldségek és házi csiliszósz kíséretében érkezik a pirított rizs, vagyis a nasi goreng.