r
Nosalty Logó

Mexikói palacsinta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Geleva
Mexikói palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A töltelékhez

A fűszerezéshez

A palacsintához

Összesen 896 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A töltelékhez

A fűszerezéshez

A palacsintához

Összesen 5378 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A töltelékhez

A fűszerezéshez

A palacsintához

Összesen 174 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    40.8 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1846.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    518 mg
  • Nátrium
    932 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    251.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    2032 micro
  • Lut-zea
    416 micro
Összesen 896 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    245 g

Zsír

  • Összesen
    220.4 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    1154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11076.3 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    326 mg
  • Kálcium
    1384 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    609 mg
  • Foszfor
    3105 mg
  • Nátrium
    5592 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    587.7 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    1506.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    708 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    241 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1133 micro
  • Kolin:
    1106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    583 micro
  • α-karotin
    227 micro
  • β-karotin
    1310 micro
  • β-crypt
    184 micro
  • Likopin
    12194 micro
  • Lut-zea
    2495 micro
Összesen 5378 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    393 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A fűszerezéshez

A palacsintához

Elkészítés

A töltelékhez

  1. Az olajon megpirítjuk a szalonnakockákat, megszórjuk cukorral, karamellizáljuk. A vöröshagymát ezen pirítjuk üvegesre, majd rányomunk 1 fokhagymát, összeforgatjuk.
  2. A darálthúst fehéredésig pirítjuk rajta, zsírjára sütjük. Megszórjuk pirospaprikával, rádobjuk a kockázott paprikákat, paradicsomot, fűszerezzük, rámorzsoljuk a leveskockát, és kevés vízzel pároljuk majdnem puhára.
  3. Hozzáadjuk a paradicsompürét, babot levével együtt, kukoricát lé nélkül.
  4. Rányomjuk a maradék fokhagymát, összeforraljuk.
  5. Ketchuppal, és ha kell, más fűszerekkel utánaízesítünk.
  6. A palacsintához a tojásokat kevés tejjel felverjük, hozzáadjuk a lisztet, sót. Csomómentesre keverjük, közben higítjuk tejjel és szódával. Fél órát állni hagyjuk, és még higítjuk, amennyiben szükséges.
  7. Elkeverjük benne az olajat, és a palacsintasütőnket kevés olajjal megkenve, kisütjük a palacsintákat. A többinél már nem kell olajozni, mert a tésztából kisül annyi, hogy ne ragadjon le.
  8. A kész palacsintákat megtöltjük a raguval, kis párnaformákra hajtogatjuk, és egy kivajazott tűzálló edénybe egymás mellé tesszük.
  9. Minden párnácskára teszünk 1-1 paprika- vagy paradicsomszeletet, megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben sütjük, míg a sajt ráolvad.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 13862
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 27.

Ajánló

Maradékok felhasználására kitűnő, ízlés szerint ketchuppal vagy csípős paprikaszósszal is fogyasztható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A palacsinta is nagy kedvenc, minden formában. Ez a variáció úgy történt, hogy maradt a mexikói raguból, és adta magát a lehetőség, nagy örömünkre szolgálva.

Hozzávalók

A töltelékhez

A fűszerezéshez

A palacsintához

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...