r
Nosalty Logó

Lasagne Bjkata konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bjkata
Lasagne Bjkata konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A besamelhez

A töltelékhez

Az összeállításhoz

Összesen 950 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A besamelhez

A töltelékhez

Az összeállításhoz

Összesen 3789 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A besamelhez

A töltelékhez

Az összeállításhoz

Összesen 139 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    53.5 g

Zsír

  • Összesen
    47.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3164.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    577 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    641 mg
  • Nátrium
    1789 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    371.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    765 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    4819 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    11297 micro
  • Lut-zea
    358 micro
Összesen 950 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    214 g

Zsír

  • Összesen
    190.8 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1029 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12657 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    251 mg
  • Kálcium
    2309 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    2563 mg
  • Nátrium
    7156 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    288.5 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1485.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3059 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    389 mg
  • D vitamin:
    211 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    772 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1141 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    19277 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    45187 micro
  • Lut-zea
    1434 micro
Összesen 3789 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    463.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    272 micro
  • β-karotin
    706 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1654 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A besamelhez

A töltelékhez

Az összeállításhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lasagne akkor a legfinomabb, ha friss tésztából készítjük, de előre elkészített lapokat is használhatunk.
  2. A kiolajozott, zsemlemorzsával behintett jénai aljára helyezünk a téglalap alakúra elvágott tésztalapokból annyi darabot, amennyi belefér az edénybe. (Ha száraz tésztát használunk, akkor azt érdemes egy pillanatra forró vízbe mártani, mert akkor könnyebben el tudjuk az edényben igazítani a lapokat, és megtölteni is könnyebb a hússal és a besamellel.)
  3. Elkészítjük a besamelt: A forró vajba beleszórunk 5 dkg lisztet, világos színűre pirítjuk, felöntjük 5 dl tejjel, állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Teszünk bele 1 tk sót, kevés őrölt borsot, szerecsendiót.
  4. Az első tésztarétegre kenünk egy réteg húsos tölteléket.
  5. Erre besamel kerül, amire kevés sajtot szórunk.
  6. Újabb tészta, hús és besamel réteg, amíg a hozzávalók el nem fogynak.
  7. Az utolsó tésztarétegre besamel és reszelt sajt kerüljön.
  8. Előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt 180-200 fokon addig sütjük, amíg a sajt meg nem pirul.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6749
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 21.

Ajánló

Száraz vörösbor illik mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a főételt általában akkor készítem, ha kevés az időm a főzésre. A fagyasztóban mindig ott várakozik néhány adag előre elkészített hústöltelék, a tésztát pillanatok alatt el lehet készíteni, hiszen csak 2 tojásból készül, és a géppel gyorsan el tudjuk nyújtani. A besamel is gyorsan elkészül, a rétegezés pedig tényleg gyerekjáték. A végeredmény pedig leírhatatlanul finom rakott tészta.:)

Hozzávalók

A tésztához

A besamelhez

A töltelékhez

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...