Lasagne Bjkata konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Bjkata
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
28g tojás35 kcal
-
50g rétesliszt182 kcal
-
0g só0 kcal
-
13g víz0 kcal
A besamelhez
-
13g vaj90 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
125g tej70 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A töltelékhez
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
68g vöröshagyma25 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
-
60g sárgarépa22 kcal
-
18 kcal
-
125g paradicsomlé21 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g majoranna1 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0 kcal
-
0g oregánó1 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors1 kcal
Az összeállításhoz
-
50g sajt176 kcal
-
18 kcal
-
3g zsemlemorzsa10 kcal
Összesen
950
kcal
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
110g tojás138 kcal
-
200g rétesliszt728 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g víz0 kcal
A besamelhez
-
50g vaj359 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
500g tej280 kcal
-
7g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A töltelékhez
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
71 kcal
-
500g paradicsomlé85 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
1g rozmaring1 kcal
-
0 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
6g só0 kcal
-
1g bors3 kcal
Az összeállításhoz
-
200g sajt704 kcal
-
71 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
Összesen
3789
kcal
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
4g tojás5 kcal
-
7.3g rétesliszt27 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.8g víz0 kcal
A besamelhez
-
1.8g vaj13 kcal
-
1.8g finomliszt7 kcal
-
18.3g tej10 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A töltelékhez
-
18.3g darált sertéshús33 kcal
-
9.9g vöröshagyma4 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
8.8g sárgarépa3 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
-
18.3g paradicsomlé3 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Az összeállításhoz
-
7.3g sajt26 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
-
0.4g zsemlemorzsa1 kcal
Összesen
139
kcal
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 53.5 g
Zsír
-
Összesen 47.7 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 257 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3164.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 63 mg
-
Kálcium 577 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 641 mg
-
Nátrium 1789 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.1 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 371.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 765 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 97 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 193 mg
-
Retinol - A vitamin: 285 micro
-
α-karotin 1857 micro
-
β-karotin 4819 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 11297 micro
-
Lut-zea 358 micro
Összesen
950
kcal
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 214 g
Zsír
-
Összesen 190.8 g
-
Telített zsírsav 87 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 64 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 1029 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12657 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 251 mg
-
Kálcium 2309 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 340 mg
-
Foszfor 2563 mg
-
Nátrium 7156 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 288.5 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 1485.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3059 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 389 mg
-
D vitamin: 211 micro
-
K vitamin: 66 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 353 micro
-
Kolin: 772 mg
-
Retinol - A vitamin: 1141 micro
-
α-karotin 7427 micro
-
β-karotin 19277 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 45187 micro
-
Lut-zea 1434 micro
Összesen
3789
kcal
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 463.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 262 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 112 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 272 micro
-
β-karotin 706 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1654 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
139
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
2 db tojás
-
20 dkg rétesliszt
-
1 csipet só
A besamelhez
-
5 dkg finomliszt
-
5 dl tej
-
1 tk só
A töltelékhez
-
3 közepes fej vöröshagyma
-
6 gerezd fokhagyma
-
3 közepes db sárgarépa
-
1 ek napraforgó olaj
-
5 dl paradicsomlé
-
1 kk majoranna
-
1 kk kakukkfű
-
0.5 tk rozmaring
-
1 kávéskanál olasz fűszerkeverék
-
1 kk oregánó
-
1 teáskanál só
-
1 kk bors
Az összeállításhoz
Elkészítés
A tésztához
- A lasagne akkor a legfinomabb, ha friss tésztából készítjük, de előre elkészített lapokat is használhatunk.
- A kiolajozott, zsemlemorzsával behintett jénai aljára helyezünk a téglalap alakúra elvágott tésztalapokból annyi darabot, amennyi belefér az edénybe. (Ha száraz tésztát használunk, akkor azt érdemes egy pillanatra forró vízbe mártani, mert akkor könnyebben el tudjuk az edényben igazítani a lapokat, és megtölteni is könnyebb a hússal és a besamellel.)
- Elkészítjük a besamelt: A forró vajba beleszórunk 5 dkg lisztet, világos színűre pirítjuk, felöntjük 5 dl tejjel, állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Teszünk bele 1 tk sót, kevés őrölt borsot, szerecsendiót.
- Az első tésztarétegre kenünk egy réteg húsos tölteléket.
- Erre besamel kerül, amire kevés sajtot szórunk.
- Újabb tészta, hús és besamel réteg, amíg a hozzávalók el nem fogynak.
- Az utolsó tésztarétegre besamel és reszelt sajt kerüljön.
- Előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt 180-200 fokon addig sütjük, amíg a sajt meg nem pirul.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 40 alkalommal
- Receptkönyvben: 63
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 6749
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 21.
Ajánló
Száraz vörösbor illik mellé.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Bjkata
96 recept
Ezt a főételt általában akkor készítem, ha kevés az időm a főzésre. A fagyasztóban mindig ott várakozik néhány adag előre elkészített hústöltelék, a tésztát pillanatok alatt el lehet készíteni, hiszen csak 2 tojásból készül, és a géppel gyorsan el tudjuk nyújtani. A besamel is gyorsan elkészül, a rétegezés pedig tényleg gyerekjáték. A végeredmény pedig leírhatatlanul finom rakott tészta.:)