r
Nosalty Logó

Közel-Kelet Hercegnője

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bergamot
Közel-Kelet Hercegnője
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Grillázshoz:

Tésztához:

Étcsokis ropogóshoz:

Oldott zselatinhoz:

Mézes moussehoz:

Narancsos moussehoz:

Összesen 599 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Grillázshoz:

Tésztához:

Étcsokis ropogóshoz:

Oldott zselatinhoz:

Mézes moussehoz:

Narancsos moussehoz:

Összesen 4799 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Grillázshoz:

Tésztához:

Étcsokis ropogóshoz:

Oldott zselatinhoz:

Mézes moussehoz:

Narancsos moussehoz:

Összesen 282 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    554.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.1 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 599 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    70.8 g

Zsír

  • Összesen
    276.1 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4433.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    1145 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    1691 mg
  • Nátrium
    1164 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    529.2 g
  • Cukor
    391 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    740.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1717 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    692 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1671 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    431 micro
  • β-crypt
    244 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1013 micro
Összesen 4799 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 282 kcal

Hozzávalók

Grillázshoz:

Tésztához:

Étcsokis ropogóshoz:

Oldott zselatinhoz:

Mézes moussehoz:

Narancsos moussehoz:

Elkészítés

Grillázshoz:

  1. Olvasszuk meg a cukrot aranybarnára, keverjük bele a durvára vágott diót, majd azonnal öntsük olajozott tepsire.
  2. Kihűlés után vágjuk fel, és ízlés szerint szórjunk majd a tésztába is. A többit tálalásnál szórjuk a szeletekre.

Tésztához:

  1. A tojást, mézzel, cukorral keverjük nagyon habosra.
  2. A joghurtot, olajat mérjük egy tálkába, keverjük el, majd öntsük a tojáshabhoz. Ezután már nem kell tovább habosítani.
  3. A lisztet és a maradék alapanyagot keverjük össze, majd adjuk a tojásos masszához.
  4. Öntsük tortaformába, szórjunk bele a grillázsból tetszés szerint.
  5. Süssük 170 fokon kb. 25 percig. Akkor jó, ha az ujjunk nyoma nem marad benne a tészta közepén.
  6. Ha a tészta kihűlt, vágjuk le a púpos tetejét. Majd vágjuk ketté úgy, hogy a felső réteg 1-1.5 cm vastag legyen.

Étcsokis ropogóshoz:

  1. A csokoládét a vajjal olvasszuk fel, keverjük bele az ostyatörmeléket.
  2. A vastagabb réteg tésztát helyezzük vissza a tortakarikába, kenjük rá még melegen a csokoládé felét. Még melegen dolgozzunk vele, mert vékony réteg lesz. A maradékot a vékony tésztán oszlassuk el. Ezt még tegyük félre.

Oldott zselatinhoz:

  1. A zselatinra öntsük rá a kimért hideg vizet.
  2. Ha megdagadt a zselatin, forraljuk fel. Használhatunk mikrót. Hagyjuk kicsit hűlni.

Mézes moussehoz:

  1. A tejet a mézzel felforraljuk.
  2. A forró tejet állandóan kevergetve öntsük a tojássárgákhoz, majd melegítsük addig, míg besűrűsödik. Mérjünk hozzá 15 g oldott zselatint. Keverjük el.
  3. A tejszínt verjük habbá, és keverjük hozzá a tojásos-mézes krémalaphoz. A krémalap jó kézmeleg legyen.
  4. Öntsük a tortaformában lévő csokival megkent tésztára.
  5. Tegyük hűtőbe, amíg kezd dermedni a krém. Majd tegyük rá a másik réteg tésztát.

Narancsos moussehoz:

  1. Amíg a torta első rétege hűl, a kardamommagokat kicsit törjük össze, majd a citrusok levével (és a narancshéjjal) forraljuk fel. Hagyjuk kicsit állni benne, majd szűrjük le, és jól nyomkodjuk ki a magokból a levet.
  2. A keményítőt keverjük el a cukorral, öntsük a narancsléhez, majd főzzünk belőle pudingot. Adjunk hozzá 17 g oldott zselatint. Keverjük el.
  3. Verjük habbá a tejszínt, majd keverjük össze a jó kézmelegre hűlt narancsos pudinggal. Adjuk hozzá a cointreaut. Öntsük a második réteg tésztára.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1613
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 08.

Ajánló

Tetszés szerint díszíthetjük, tálaláskor érdemes megszórni a szeletet grillázzsal.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Bergamot 1 recept

Szerettem volna egy finom, fűszeres, narancsos sütit. Hát...először nem nagyon jött össze. Végül ez lett a bátyám szülinapi tortája is. Nagyon könnyű desszert, kiadós családi étkezések után is bátran ajánlom. A recepthez cukrozatlan, állati eredetű tejszínt használtam 31%-osat. A krémekhez mért zselatint mindig az oldott zselatinból mértem. A tésztához használt joghurt legyen minél sűrűbb. Az étcsokis ropogóshoz karamellizált ostyatörmeléket használtam, de ez helyettesíthető rolettivel is. A narancslé pedig legyen frissen facsart.

Hozzávalók

Grillázshoz:

Tésztához:

Étcsokis ropogóshoz:

Oldott zselatinhoz:

Mézes moussehoz:

Narancsos moussehoz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...