r
Nosalty Logó

Közel-Kelet Hercegnője

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bergamot
Közel-Kelet Hercegnője
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Grillázshoz:

Tésztához:

Étcsokis ropogóshoz:

Oldott zselatinhoz:

Mézes moussehoz:

Narancsos moussehoz:

Összesen 599 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Grillázshoz:

Tésztához:

Étcsokis ropogóshoz:

Oldott zselatinhoz:

Mézes moussehoz:

Narancsos moussehoz:

Összesen 4799 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Grillázshoz:

Tésztához:

Étcsokis ropogóshoz:

Oldott zselatinhoz:

Mézes moussehoz:

Narancsos moussehoz:

Összesen 282 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    554.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.1 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 599 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    70.8 g

Zsír

  • Összesen
    276.1 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4433.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    1145 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    1691 mg
  • Nátrium
    1164 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    529.2 g
  • Cukor
    391 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    740.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1717 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    692 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1671 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    431 micro
  • β-crypt
    244 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1013 micro
Összesen 4799 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 282 kcal

Hozzávalók

Grillázshoz:

Tésztához:

Étcsokis ropogóshoz:

Oldott zselatinhoz:

Mézes moussehoz:

Narancsos moussehoz:

Elkészítés

Grillázshoz:

  1. Olvasszuk meg a cukrot aranybarnára, keverjük bele a durvára vágott diót, majd azonnal öntsük olajozott tepsire.
  2. Kihűlés után vágjuk fel, és ízlés szerint szórjunk majd a tésztába is. A többit tálalásnál szórjuk a szeletekre.

Tésztához:

  1. A tojást, mézzel, cukorral keverjük nagyon habosra.
  2. A joghurtot, olajat mérjük egy tálkába, keverjük el, majd öntsük a tojáshabhoz. Ezután már nem kell tovább habosítani.
  3. A lisztet és a maradék alapanyagot keverjük össze, majd adjuk a tojásos masszához.
  4. Öntsük tortaformába, szórjunk bele a grillázsból tetszés szerint.
  5. Süssük 170 fokon kb. 25 percig. Akkor jó, ha az ujjunk nyoma nem marad benne a tészta közepén.
  6. Ha a tészta kihűlt, vágjuk le a púpos tetejét. Majd vágjuk ketté úgy, hogy a felső réteg 1-1.5 cm vastag legyen.

Étcsokis ropogóshoz:

  1. A csokoládét a vajjal olvasszuk fel, keverjük bele az ostyatörmeléket.
  2. A vastagabb réteg tésztát helyezzük vissza a tortakarikába, kenjük rá még melegen a csokoládé felét. Még melegen dolgozzunk vele, mert vékony réteg lesz. A maradékot a vékony tésztán oszlassuk el. Ezt még tegyük félre.

Oldott zselatinhoz:

  1. A zselatinra öntsük rá a kimért hideg vizet.
  2. Ha megdagadt a zselatin, forraljuk fel. Használhatunk mikrót. Hagyjuk kicsit hűlni.

Mézes moussehoz:

  1. A tejet a mézzel felforraljuk.
  2. A forró tejet állandóan kevergetve öntsük a tojássárgákhoz, majd melegítsük addig, míg besűrűsödik. Mérjünk hozzá 15 g oldott zselatint. Keverjük el.
  3. A tejszínt verjük habbá, és keverjük hozzá a tojásos-mézes krémalaphoz. A krémalap jó kézmeleg legyen.
  4. Öntsük a tortaformában lévő csokival megkent tésztára.
  5. Tegyük hűtőbe, amíg kezd dermedni a krém. Majd tegyük rá a másik réteg tésztát.

Narancsos moussehoz:

  1. Amíg a torta első rétege hűl, a kardamommagokat kicsit törjük össze, majd a citrusok levével (és a narancshéjjal) forraljuk fel. Hagyjuk kicsit állni benne, majd szűrjük le, és jól nyomkodjuk ki a magokból a levet.
  2. A keményítőt keverjük el a cukorral, öntsük a narancsléhez, majd főzzünk belőle pudingot. Adjunk hozzá 17 g oldott zselatint. Keverjük el.
  3. Verjük habbá a tejszínt, majd keverjük össze a jó kézmelegre hűlt narancsos pudinggal. Adjuk hozzá a cointreaut. Öntsük a második réteg tésztára.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1616
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 08.

Ajánló

Tetszés szerint díszíthetjük, tálaláskor érdemes megszórni a szeletet grillázzsal.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Bergamot 1 recept

Szerettem volna egy finom, fűszeres, narancsos sütit. Hát...először nem nagyon jött össze. Végül ez lett a bátyám szülinapi tortája is. Nagyon könnyű desszert, kiadós családi étkezések után is bátran ajánlom. A recepthez cukrozatlan, állati eredetű tejszínt használtam 31%-osat. A krémekhez mért zselatint mindig az oldott zselatinból mértem. A tésztához használt joghurt legyen minél sűrűbb. Az étcsokis ropogóshoz karamellizált ostyatörmeléket használtam, de ez helyettesíthető rolettivel is. A narancslé pedig legyen frissen facsart.

Hozzávalók

Grillázshoz:

Tésztához:

Étcsokis ropogóshoz:

Oldott zselatinhoz:

Mézes moussehoz:

Narancsos moussehoz:

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...